Anonymizer: Kaj je to in kako deluje? Osnovne vrste

Mnogi uporabniki, ki potujejo po velikih prostorih interneta, včasih želijo ostati neidentificirani na spletu. Isti uslužbenec, ki obišče nekatere spletne strani, morda ne bo želel slediti njegovemu bivanju na svetovnem spletu. Kaj pa ukrajinski segment uporabnikov, ki jim je bilo pred kratkim blokirano veliko ruskih virov in storitev? V takem primeru je uporaben anonimizator. Kaj je to in bo nadalje obravnavano. Oglejmo ločeno o praktični uporabi anonimizatorjev vseh vrst.

Anonimizator: Kaj je to načeloma?

Vredno je začeti z dejstvom, da je vsak računalniški terminal ali mobilna naprava na vhodu v internet dodeljen poseben identifikator v obliki zunanjega IP naslova. In v svetu se taki naslovi ne ponavljajo. Z drugimi besedami, vsaka naprava ima vnaprej določeno strogo določeno kodo, ki vam omogoča izračun njene lokacije (vsaj, ponudnika - tako natančno).

Zamisel o tem, da ostanejo neprepoznavni na spletu, je samo, da skrijete ta naslov ali ga nadomestite z drugimi, trenutno ni v uporabi. Ti postopki zagotavljajo anonimizacijo. Kaj je to? Na splošno je njegovo delovanje malce podobno načinu delovanja anonimnih proxy strežnikov, ki jih je mogoče pripisati eni izmed podvrst te vrste programov in storitev.

Glavne vrste anonimizatorjev

Kot je jasno, je konceptAnonymizer prihaja iz najbolj pogostih izrazov, anonimnih ali anonimnih. To pomeni, da medtem ko brskate po internetu, uporabnik ne tvega, da ga je mogoče izračunati na zunanjem naslovu IP, saj se ta trenutek uporablja. Vendar je za globlje razumevanje dela anonimizatorjev treba jasno razumeti, kaj so. Pogojno jih je mogoče razdeliti v naslednje kategorije:
 • programska oprema, nameščena na računalniku ali mobilni napravi;
 • dodatki in dodatki k spletnim brskalnikom;
 • oddaljeni proxy strežniki;
 • spletne storitve.
 • Kako deluje?

  Zdaj je še en pogled na anonimizator. Kaj je to v smislu priložnosti, so ugotovili. Poglejmo, kako deluje v praksi.
  Ker je glavna naloga prikriti ali nadomestiti IP, mora anonimizator katere koli vrste dostopati do oddaljenega proxy strežnika ali spletnega proxyja. V tem primeru, ko uporabnik določi URL strani, ki jo potrebuje, oddaljena storitev obdeluje podatke, vendar se zahteva po iskanem mestu pošlje v svojem imenu. Ko prejmete odziv, se podatki posredujejo lastnemu terminalu. Z drugimi besedami, zunanji uporabnik IP pozna samo to storitev. Toda to je primitivna razlaga. Vse je veliko bolj zapleteno. Vendar pa ne bo nobene programske opreme.

  Uporaba programov

  Pri uporabi programske opreme lahko razdelite tudi na kategorije aplikacij.
  Najlažje in najbolj dostopno je uporaba vgrajenih funkcij VPN, ki so na voljo v nekaterih brskalnikih. Na primer, čeNastavitve brskalnika Opera omogočajo uporabo VPN, obisk omejenih strani je precej preprosta stvar. Ampak tukaj je vredno omeniti, da se strani včasih ne morejo odpreti, ki so dostopne brez vključitve take funkcije. Da, hitrost povezave pa se lahko zmanjša.
  V nekaterih primerih lahko uporabite Tor Tor Browser, ki je odprt anonimizator s funkcijami spletnega brskalnika. Pomanjkljivost uporabe je, da vsakič, ko zaženete, morate testirati omrežje, nato pa pojdite na potrebne vire. Poleg tega se ne razlikuje posebej v hitrosti. Toda če ni nič drugega, bo ta možnost delovala.
  Za brskalnike lahko uporabite tudi posebne aplikacije. Na primer, za brskalnik Yandex - friGate, itd. V programskem načrtu je najbolje uporabiti programe, kot so Anonymity 4 Proxy ali MultiProxy, ki ob zagonu objavijo sezname razpoložljivih posrednikov, s katerimi se lahko s spremembo IP povežete z želenim virom. .

  Chameleon online anonymizer

  Ena izmed najbolj priljubljenih spletnih storitev - "Chameleon" - storitev za varno brskanje po internetu. Koristno bo vsem uporabnikom post-sovjetskega prostora. V bistvu je to anonimizator brez omejitev za dostop ali čas uporabe storitve.
  Če ga uporabljate v posebni vrstici, je dovolj, da vnesete naslov blokiranega vira, po katerem bo prišlo do vnosa na spletno mesto, v naslovni vrstici pa bo prikazan nesmiselni niz črk,številke in znake. Moralo bi biti. Nadalje, če, recimo, socialna mreža, samo vnesemo vaše registracijske podatke in uživamo v gledanju novic ali klepetanju s prijatelji.

  Anonimna prijava za ukrajinske uporabnike

  ukrajinski uporabniki, ki jih blokirajo nekatere ruske storitve (Mail.Ru in Yandex) in socialna omrežja (VK in "sošolci"), da ne omenjam virov novic, poleg zgornjih možnosti, lahko svetuje uporabo spletne storitve anonim.in.ua (mimogrede, ukrajinski vir). Če želite vnesti iste priljubljene socialne mreže, storitve za zmenke, spletna mesta YouTube, spletna mesta ali spletna mesta z novicami, vam tu ni treba vnašati njihovih naslovov. Najbolj priljubljeni med njimi so neposredno na glavni strani. Pod vsakim logotipom je poseben gumb za prijavo, ki ga morate klikniti. Sodeč po ocenah, je to zelo zanimiv in praktičen anonimizator. "Moja stran" v "sošolcih" se vsaj takoj odpre.

  Specializirani anonimizatorji

  V nekaterih primerih se lahko uporabljajo storitve ozke linije. Spletni vir Spools.com je na primer namenjen izključno družabnim omrežjem VK in "sošolcem", kot tudi videoposnetku YouTube. Še enkrat, ni potrebe po vnosu naslovov. Preprosto se prijavite z glavne strani storitve.

  Sorodne publikacije