GAZ-22 Volga: opis, tehnične lastnosti

GAZ-22, popularno imenovana "GAZ-21 Vagon". To je bila znana, in z vidika navadnega državljana, pravilno, vendar ta model je dobil svojo lastno, edinstveno indeks. Razlog, zelo verjetno je, da je se je začetek razvoja stroju ni namenjeno za javno potrošnjo, je bilo mogoče kupiti GAZ-21. Tako je v fazi "Volga" skrivnega vagon pridobil status "specialnih strojev".

Zgodba o "Volga" Universal

, lahko rečemo, da je bil Gorky Automobile rastlin prisiljeni razvoj in proizvodnjo blaga in GAZ-22 in na pobudo Ministrstva za zdravje. Dejstvo, da je bila uporabljena v zgodnjih šestdesetih so reševalna vozila GAZ-12B, vendar horkovchane se pripravljajo na umik iz transporterja. V zvezi s tem, ko zdravljenje z ministrstva za GAZ Automotive navodila za oblikovanje drug avto. Alternativna vendar do GAZ-21 tovarniški delavci ne obstaja. Zberite rešilca ​​za "navadni smrtniki", so izdelani na podlagi reprezentativnega "Galeb" je bil vsaj racionalno.

Vendar pa, kot se je izkazalo kasneje, ustanovljena proizvodnjo "univerzalni", tudi na podlagi GAZ-21 ni bila enostavna in dobičkonosna: prestrukturiranje proizvodne linije v omejenem serije medicinskih naprav ogroža hude gospodarske izgube za rastline. Na prostem trgu "Universal" za javnost je bilo prepovedano, tako da ne zavede Sovjetsko osebo naZa sodelovanje v komercialnih dejavnostih, ki niso sprejete v ZSSR. Da bi zmanjšali izgube in povečali obseg proizvodnje, je bilo zato na podlagi reševalnih vozil odločeno, da se za trgovska podjetja omogoči tudi možnost potnikov in potnikov. Eksperimentalni prototipi in predserijski vzorci so bili narejeni na podlagi druge serije GAZ-21, vendar je množična proizvodnja, ki se je začela šele leta 1962, prešla v vsestranske ljudi, sestavljene na podlagi že izdelane tretje serije avtomobilov.

"Volga" 1-3 serije, kakšna je razlika?

"Volga" iz prve serije je bila izdana od oktobra 1956 do novembra 1958, da bi jih ločili od drugih modelov, ki bi lahko bili iz sprednjega dela, izvedenega v stilu Ford Mainline: maska ​​hladilnika je bila tri kromirana vodoravna palica, v osrednjem delu katere je bil medaljon peterokotna zvezda.
Leta 1958 je svetovna "Volga" videla drugo serijo, ki je nekoliko spremenila odbijače, prednje smernike, zadnje luči pa so bile dopolnjene s katapulti. Radiator je sedaj pokrival kromirano mrežo s šestnajstimi navpičnimi luknjami.
Leta 1962 so Gorkovcevi pripravili tretjo serijo GAZ-21 za serijsko proizvodnjo. Kljub dejstvu, da je telo v novem avtomobilu ostalo enako, je bil v videzu opazna lahkotnost. Od odbijači na vseh odstranili fangs, in zdaj krom plated samo zgornji del, in dno je pobarvane v barvo telesa.
Luknje v rešetki hladilnika so se zožile, zdaj pa so postale še bolj - 32. Z zadnjimi lučmi so odstranjene kovine, okrasne robove, zdaj papopolnoma, vključno s katapotom, iz litega plastike. Nova "Volga" je izgubila razliko med znamkami: jelen je bil odstranjen iz pokrova motorja, osvetlitev zadnje registrske tablice pa je postala oblika galebnih duš.
Kompleksnost proizvodnje
Konstrukcija vozila GA3-22 je bila v bistvu "polavtomat", sestavljen iz dveh delov: bil je GAZ-21 do sredinskega prtljažnika, nato pa je bil novo telo, zasnovano iz nič. Zato je bila potrebna "dodatna" oprema za "univerzalno" proizvodnjo, v povezavi s katero je bil v tovarni organiziran drug obrat. Tam, iz karoserije GAZ-21, so bili odrezani zadnji in zgornji deli in zvarjeni so bili odtisnjeni deli telesa "vagon", po katerem se je stroj vrnil na splošno transportno linijo za namestitev enot, sklopov in nadaljnje obdelave. Seveda je vse to povzročilo resne dodatne stroške. GAZ-22 "vagon", kot rezultat, je prišel ven z precej dragega avtomobila, ki nosi samo izgube avtomobilske tovarne. Toda izbira ni bila narejena s strani proizvajalca, država je potrebovala takšne avtomobile.

In ne samo reševalnega vozila

Od leta 1965 je tovarna avtomobilov začela proizvajati GAZ-22G - "izvozno opcijo", ki se je razlikovala od osnovnega modela z izboljšano zasnovo. Skupaj z glavnim modelom potniške in potniške Volge je bil zasnovan kombi, katerega zadnja okna so zamenjali gluhi kovinski paneli. Vendar, dajanje takega avtomobila na tekoči trak, v splošnem toku, je bilo neprimerno z gospodarskega vidika, tako da "plin" popravilo tovarne, ki se ukvarjajo z izdajo vagonov. Obstaja standardno telovagonov namesto oken, ki so ročno varjeni kovinski vložki.


Značilnosti GAZ-22

V primerjavi z osnovno limuzino je bil vagon izredno prostoren tovor in osebni avtomobil. Prostor za prtljago je bil povečan zaradi zapletenega zadnjega dela kavča. Za dvig skupne obremenitve stroja je GAZ-22 vgradil bolj toge vzmeti in nove pnevmatike povečane velikosti (710-15 palcev). Takšna sprememba je omogočila hkratni prevoz voznika, enega potnika in 400 kg tovora ali pet oseb in 176 kg prtljage.
Zadnja vrata - školjke: en del (s steklom) se je odprl, drugi pa navzdol, medtem ko se je nadaljeval tovorni prostor. Na avtomobilih, ki so bili izdelani od leta 1965, so bili okrepljeni ojačani ključi za vijake, podolgovata čistila za steklo in izboljšana ležaja v pestu kolesa.

Splošno TTX

 • Mere - 4810x1800x1620 (mm).
 • Pri polni obremenitvi bi lahko vozilo razpršili na 120 km /h.
 • Povprečna poraba goriva je bila 11 litrov /100 km.
 • Posoda za gorivo je namenjena za 55 litrov bencina.
 • Zaviranje na vseh kolesih vrste bobna.
 • Pogon zadaj.
 • Menjalnik - mehanski tip s tremi stopnjami preklapljanja.
 • Širina sprednje proge - 1410 mm, zadaj - 1420 mm
 • Višina od najnižje točke stroja do vozišča - 200 mm.
 • GAZ-22: motor

  Za avtomobile, ki so bili načrtovani za delovanje znotraj države, je bil nameščen motor ZMZ-21 /21A, ki predstavlja štirivaljno linijsko elektrarno kot splošnoprostornina 2445 cm3. in močjo 76 l /s. Izvozni stroji so bili opremljeni z močnejšim motorjem (85 l /s) - ZMZ-21 D /E. Oba motorja sta imela sistem uplinjača in sta računala na bencin z oktanom, ki ni nižji od A-76.

  Opis vagona "Volga"

  Kljub dejstvu, da je sprednji sedež namenjen dvema osebama, bi lahko zlahka namestili drugega potnika. Pedal avtomobili so podobni GAZ-21 tretje serije, v kateri ni gumb gumb na centralni oljne črpalke stoji na prvi in ​​drugi seriji, vendar je bil njegov prostor zaseden "žaba", ki vključuje brisalci vetrobranskega stekla. Seveda ni bilo brez transparentnega merilnika hitrosti, izdelanega v obliki krogle.
  Del avtomobilov GAZ-22 Volga je šel iz tovarne brez tradicionalnih radijskih postaj, vendar je bil predviden prostor pod njim, in da ne bi poškodoval splošnega videza, je bil pokrit s posebnim vložkom iz plastike. "Paszka" skupaj z nišo za shranjevanje orodja je bila skrita pod tlemi prtljažnika. Naslonjalo zadnjega kavča v dvignjenem položaju je bilo zavarovano s posebnimi gumijastimi ključavnicami. Na splošno, razen za spremenjeno obliko telesa in s tem povezane manjše oblikovne značilnosti, so bila vozlišča in agregati GAZ-22 enaka osnovni "dvajset prvi" limuzini.

  Področje uporabe

  Ker Volga ni v celoti proizvedla vagona, vagon ni bil organiziran in tovarna avtomobilov bi lahko proizvedla le okoli osem tisoč izvodov na leto, niso pa bili deležni široke uporabe.Kljub temu, da bi bil GAZ-22 avtomobil, ki bi bil zaradi svoje zmogljivosti in nosilnosti zelo zaželen za številne potrošnike, ga je bilo nemogoče kupiti celo na velikem "blagoslovu". Glavnino vagonov so seveda vzeli zdravniki in trgovci, manjši del avtomobilov pa je bil namenjen taksistom.
  Tudi s takšnim primanjkljajem je del avtomobilov šel v izvoz, ne pa za podcenjene cene, kot je bil takrat vzet, vendar s polno ceno. In kar je pomembno, tuji strokovnjaki so zelo cenili ruski tovorni in potniški Volgi, priporočili pa so ga za nakup majhnih kmetij. Od slabosti so bile ugotovljene le nekaj staromodne avtomobilske zasnove in ne previsoka raven udobja. Vendar pa je vsestranskost in praktičnost stroja prekrivala te slabosti. Poleg tega je imel avto tudi po polni ceni privlačno ceno za tuje kupce, ki želijo imeti tako malo avtomobila. Mimogrede, izvoz avtomobila GAZ-22 zaradi svojega ugleda, ki je dober oglas za izdelke Gorky Automobile Plant, in naslednji model vagon, GAZ-24-02 užival nič manj povpraševanja v tujini kot njegov predhodnik.

  Sorodne publikacije