Xiaomi Mi2S: značilnosti, navodila, prednosti in slabosti, povratne informacije lastnika

Pred nekaj leti je kitajska blagovna znamka Xiaomi predstavila svoj novi otrok - pametni telefon Xiaomi Mi2S. Naprava ima povsem novo pametno platformo in dokaj kakovostno montažo. Toda model je bil eden kritičnih minus - uradna prodaja je bila narejena samo na Bližnjem vzhodu. Z redko izjemo je bilo Xiaomi Mi2S mogoče kupiti v Moskvi v spletni trgovini distributerja blagovne znamke, vendar je bila to enkratna promocija in le za spoznavanje naprave. V vseh drugih primerih je bilo treba za rešitev tega vprašanja zaprositi "Ali", EBay in druge podobne spletne strani. Uspeh naprave se je ogreval ne le zaradi privlačnih značilnosti Xiaomi Mi2S, ampak tudi zaradi nizkih stroškov, ampak tudi zaradi očitnega pomanjkanja. Poleg tega je model v zelo redkem razredu - visoko zmogljiva platforma z ločljivostjo HD in majhnim zaslonom. Torej je tu nekaj, s čimer se je treba ukvarjati.


Torej, junak današnjega pregleda - Xiaomi Mi2S - je naprava iz nebesnega imperija. Razmislite o glavnih značilnostih pripomočka, njegovih prednostih in slabostih, strokovni presoji in povratnih informacijah uporabnikov ter o primernosti nakupa.

Paket

Pripomoček je pakiran v nejasni, a zelo dobri škatli debelega in trajnega kartona. Na sprednji strani lahko vidite samo logotip blagovne znamke, na hrbtni strani pa nalepke s kratkimi značilnostmi Xiaomi Mi2S v obliki majhne specifikacije.
Notranja dekoracija je urejena pravilno in pripomočki se med seboj ne motijovsaka na svojih mestih. Vsebina paketa:
 • Xiaomi Mi2S;
 • značilnosti, navodila in druge informacije o knjižicah;
 • omrežni polnilec za 5 (1 A);
 • akumulatorska baterija (VM30);
 • vtični adapter iz "ameriškega" v "evropski";
 • mikro USB kabel za polnjenje in sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • kritje (alternativno);
 • film za zaslon;
 • prtiček.
 • Paket je standard, telefon lahko uporabite "izven škatle". Uporabniki v svojih ocenah Xiaomi Mi2S so posebej toplo govorili o kvalitativnem matiranem primeru gumijastega materiala. Je prijeten na dotik in popolnoma obdaja pripomoček, ne da bi mu omogočil, da se izmuzne.


  Polnilec, skupaj s kablom, izgleda zelo dostojno in jih ne prikliče druga kitajska trgovina z živili. Uporabniki v svojih ocenah se posebej zahvalijo proizvajalcu za adapter od ameriške vilice do evropskega. Res je, da se nekateri potrošniki pritožujejo, da se Xiaomi Mi2S ne zaračuna iz tega adapterja. Ampak to je le nekaj primerov, in tukaj je krivda najverjetneje adapter sam, ne sam spomin. Čeprav ne pogosto, vendar poroka v blagovni znamki še vedno pušča. Redna baterija za Xiaomi Mi2S ima zmogljivost 2000 mga, in tista, ki prihaja - 3000 mAh, zato je aplikacija zelo dobra. Ni slušalke, vendar so to že kljuke, zato tega ni mogoče pripisati slabostim.

  Videz

  Ohišje telefona Xiaomi Mi2S je izdelano iz plastike, sam faktor oblike pa lahko imenujemo klasičen: 126 x 62 x 10 mm. Sprednji del je pokrit z zaščitnim steklom in dovoljvisoko kakovostne, zato odporne na praske in druge majhne fizične vplive. Poleg tega se lahko po obodu sprednjega dela dotaknete majhne strani, ki prav tako doda zaščitni pripomoček, ko leži "obrnjena navzdol".
  Telefon Xiaomi Redmi Mi2S ima belo ali črno barvo. V prvem primeru je sprednja plošča čista črna, spremeni pa se le gama zadnjega pokrova in koncev. V drugem delu imamo enobarvno izvedbo vseh delov pametnega telefona. Xiaomi Mi2S je sijajni zaslon, hrbtni pokrov pa je izdelan iz visoko kakovostne mehke plastike. Telefon ne poskuša zdrsniti iz roke in ne zbira prstnih odtisov kot prah iz prahu, vsaj zadnji del je v tem v veliko manjšem obsegu kot spredaj. Uporabniki so precej topli glede videza naprave. Ja, ta vrsta vgrajenega oblikovanja je malce utrujena, toda univerzalnost je vedno normalno zaznana, toda tukaj imamo solidno srednjo ljudstvo: nič slabega, kot tudi zelo dobro o videzu ne moremo reči.

  Zbiranje

  Glede na povratne informacije uporabnika, glede konstrukcijskih značilnosti Xiaomi Mi2S, nimajo nobenih pritožb. Kljub veliki količini plastike so vsi deli tesno pritrjeni drug na drugega, na ohišju pa ni nobenih zaostankov, brez vrzeli in šivanja tudi, ko ni aktivnega delovanja. Z dovolj močnim prstom, da zadene zaslon na dotik, Xiaomi Mi2S, barvne ločitve ali rje tudi ne opazimo.
  Vsi mehanski elementi vmesnika so dobro nameščeninjihove kraje in ne erodirajo. Pritiski na gumbe so razumljivi in ​​odzivni, vendar ne zelo preprosti, zato so naključni ukrepi nekje v žepu kavbojk ali torbice praktično odpravljeni.

  Vmesniki

  Zaslon Xiaomi Mi2S in celotna fronta sta zelo stroga in ima samo en logotip blagovne znamke. Zgoraj, komaj vidni senzorji, sprednji del kamere in predvajanje zvočnika. Spodaj je prikazana LED lučka dogodkov in tri blazinice s srebrnim pršilom. Slednji so prikrajšani za razsvetljavo, ki so se uporabniki v svojih pregledih večkrat pritoževali.
  Zadnji del se ni razlikoval niti do neke vrste razkošja: fotoaparata z bliskavico, zvočnika glavnega zvočnika, mikrofona in drugega logotipa "Xiaomi". Posebej je treba opozoriti, da na glavnem zvočniku obstaja zvočnik, ki praktično odpravi zvočno zaklepanje, če je enota na trdni površini. Zgornja stran je namenjena samo klasični 35 mm mini vtičnici za slušalke. Na desni strani Xiaomi Mi Mi2S je tipka za glasnost in tipka za izklop. Spodnji rob ima luknjo za mikrofon in mikro USB vmesnik za polnjenje naprave in sinhronizacijo z osebnim računalnikom. Uporabniki v svojih pregledih upoštevajo eno zanimivo lastnost USB vhoda. Pri priključitvi kabla se ne priključi popolnoma v priključek, kar je nekoliko presenetljivo. Pravzaprav bi se to moralo in bi moralo izvesti za popravilo Xiaomi Mi2S, ker se tega ne splača. Tukaj, morda, pomanjkanje inženirjev, ali neke vrste izvirni "čip", vendar to zagotovo ni poroka.

  Pod baterijamiXiaomi Mi2S je slot za operacijsko sim kartico. Standard je precej zastarel - mini-SIM, vendar je nekritičen. Slaba stvar je, da pametni telefon sploh ne podpira zunanjih pogonov, zato se morate omejiti na to, kar je.

  Zaslon

  Smartphone Xiaomi Mi2S je prejel precej visoko kakovostno matrico IPS. Za diagonalo 43 palcev je z resolucijo 1280 z 720 točk dovolj z glavo, več pikselacije (342 ppi) je nevidno, tudi če bi morali pogledati natančneje. Dobra polovica naprav s takšnim faktorjem ima nižjo ločljivost, zato ni potrebe po pretiravanju.
  Xiaomi MiSS zaslon na dotik podpira do 10 sočasnih trakov. Lastniki pustijo dvoumne pripombe o tem. Po eni strani je veliko načinov prijeten, na drugi strani pa jih ni mogoče uporabljati na 43-palčnem pripomočku. Tako se raznolikost dotikov tukaj večinoma realizira za klop, saj je problematična uporaba več kot štirih sočasnih posnetkov. Zaslon je odporen na svetlobo praske, ampak iz soseske s ključi ali čepi v žepu kavbojke ali hlače je bolje, da se odreče. Sodeč po povratnih informacijah, veliko uporabnikov močno priporoča, da vtisnete pametni zaščitni film v korist tega faktorja, mnogi v salonu. Popravilo Xiaomi Mi2S in zamenjava stekla še posebej lahko prispeva v resen peni zaradi pomanjkanja rezervnih delov, zato je bolje zavarovati.

  Značilnosti zaslona

  Zunanji del zaslona je opremljen z oleofobnim premazom (premazom za maščobo) in premazom proti bleščanju. V prvem primeru prstni odtisi ne bodo tako aktivni, ampak zželje se zlahka odstranijo. Premaz proti bleščanju vam omogoča, da delate bolj ali manj s telefonom na sončen dan. Uživali smo v ponudbi kontrasta in svetlosti. Maksimalna vrednost se giblje v razponu 440 cd /m 2, najnižja pa okoli 11 točk. Takšne funkcije omogočajo varno uporabo pametnega telefona na svetel sončen dan. Kljub temu, pod neposrednimi žarki sonca, zaslon je malo slep in mora pokriti dlan, vendar so osnovne informacije (ime naročnika, seznam skladb itd.) Opazne in brez njih. Prav tako je vredno omeniti samodejno nastavitev svetlosti. Čudežno dobro dela in ne slepi ponoči, kakor tudi ne izgine v dnevnih urah. Če nekdo uporablja za prilagajanje pripomočkov zase, potem imate bogato izbiro vsestranskih prednastavitev in kontrol za svetlost in kontrast. Kot je za kotov gledanja, potem ni nobenega problema s tem pametnim telefonom. Tudi s strmim horizontalnim nagibom slika ne izgubi nasičenosti in ne postane belkasta. Z navpičnim vzponom se stvari nekoliko poslabšajo, vendar so opazno boljše od dobre polovice konkurenčnih analogov. Tako lahko varno vidite fotografsko ali video vsebino v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi. Na splošno so uporabniki, glede na povratne informacije, zadovoljni z vizualno komponento pametnega telefona. To je celo bolje kot podobni pripomočki podobnih blagovnih znamk. Tako je zaslon ena od najmočnejših strani pametnega telefona.

  Zvok

  V primerjavi s prejšnjo generacijo zvoka praktično nise je spremenilo Glavni zvočnik proizvaja dober glasnost in je pri frekvencah precej odmikan. Na najvišji stopnji se proge ne razbijejo v kakofonijo in ne pihajo "v cev", pod pogojem, da se zvok snema kakovostno in pri visokih bitnih hitrostih. Prav tako je treba omeniti, da je celoten zvok v manjši meri odvisen od smeri, v kateri je pametni telefon: kompetentno izveden dizajn ne preglasi dostopa do dinamike. Seveda, nizke frekvence telefona niso dovolj, zato prihranite bodisi slušalke ali zvočnike s subwooferjem. Mimogrede, pametni telefon ni pomemben za slušalke, zato bo odlično deloval s Sonyjevimi slušalkami in Apple. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, lahko rečemo isto o brezžični slušalki: definirana je tako, kot bi morala, in se z njo ne pojavljajo nobene težave. Nekateri lastniki so mrmrljali na mikrofon, kjer sogovornik na koncu žice sliši malo »gluh« zvok vašega glasu, vendar ni nič narobe s tem. Za govorjeno dinamiko ni pritožb: vse jasno in jasno slišati.

  Kamere

  Pametni telefon je opremljen s kamero z ločljivostjo 13 milijonov slikovnih pik iz Sonyjevega mastitisa - Sony Exmor BSI f /20. Tako lahko takoj rečete, da lahko navijači posnamejo kakovostne fotografije na telefonu, kjer se lahko obrnejo. Izhod je odlična slika z ločljivostjo 4208 x 3120 slikovnih pik. Obstaja tudi osvetlitev ozadja in samodejno ostrenje.
  Sprednja kamera 2 MP prav tako kaže spodoben rezultat in je popolnoma prilagodljiva za primerne "offsete". Pri delu s video selom se je zelo dobro pokazala in oseba, o kateri govorite, vas bo lepo obiskala. Vmesnik za upravljanjekamere v blagovni znamki "Xiaomi" - MIUI je zelo priročen. Orodje za menije je intuitivno in preprosto. Na glavnem zaslonu lahko vidite vse potrebne kontrole in bližnjice. Vmesnik podpira popolno panoramsko delo, način HDR, različne barvne učinke, izbiro osvetlitve, nastavitev beline, geografsko označevanje in kompenzacijo osvetlitve. Standardne prednastavitve imajo najenostavnejši način fotografiranja in upodabljanja, kjer ima zaslon najmanj kontrolnikov, ki ne ovirajo preprostega in hitrega posnetka. Če vklopite napredne funkcije, se na zaslonu prikaže znatno izboljšana različica vmesnika z merjenjem osvetlitve, nadzorom fokusa in drugim profesionalnim okoljem. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, glavna kamera popolnoma obvladuje naloge, in v vsakem vremenu in ob kateremkoli času dneva, tako da je izhodna kakovost fotografije.

  Video

  Obe kameri snemata video v formatu MP4 z kodeki AVC in AAC. Seveda, bitrate ni najbolj izstopajoča - le 96 Kbit /s, vendar se še vedno ukvarjamo s pametnim telefonom, ne z video kamero. Kar zadeva FPS, je tu nekaj nejasnih razmer. Glavna kamera zapiše serijo 1080r pri 22 sličicah na sekundo, čeprav ima proizvajalec 30 FPS. Čeprav je frontalna matrika gladko premagala 25 ali celo določenih 30 okvirjev. Podjetje o tem ne daje nobenih pripomb, vendar strokovnjaki menijo, da je celotna stvar lutke, ki je odvisna od števila megapikslov, ne da bi upoštevali največjo ločljivost, tj.Bolj kot so, dobimo manj sličic na sekundo. Ni problemov s prelivanjem v 480r. Vmesnik za video je tudi bogat z vsemi vrstami funkcionalnih in uporabnih "čipov". Obstaja intervalno snemanje, ekspresni, prekrivni učinki v realnem času, raztezanje /zoževanje okvirja in veliko bolj zanimivo. Torej vrzel v nastavitvah fotografij in videov je lahko zelo dolgo časa.

  Platforma

  Vdelana programska oprema MIUI se uporablja kot kup programske opreme. Dober je v skoraj vsem, saj ima samo eno kritično, zlasti za domačega uporabnika, minus - prisotnost izključno v angleški in kitajski lokalizaciji.
  Težavo je mogoče delno rešiti z namestitvijo tipkovnice na ruskem jeziku ali z večjo spremembo kapitala. Slednje je mogoče najti v amaterskih forumih, kot je isti 4PDA. Naprava se iz nezahtevnega razloga šiva, zato se je za preprečitev težav najbolje obrniti na servisni center za popravilo mobilne opreme. Tam, čeprav za dodatno plačilo, vendar v najkrajšem možnem času bo rešila to vprašanje. Kar zadeva uporabnost same platforme, je vse v redu. Glavni zaslon, kot tudi glavni meni je seznanjen z najnovejšimi različicami Android, tako da ne morete razbrati vse, kar je v njem. Vdelana programska oprema ima svoj lastni antispyware protivirusni program, upravljalnik samodejnega zagona aplikacije, pripomoček za shranjevanje in zaščito podatkov, brskalnik, upravitelj datotek, predvajalnik, radio in druge programe. Sodeč po povratnih informacijah, so lastniki precej zadovoljni s platformo MIUI in strahom, da bi se premaknili s platforme Androidizhlapi po nekaj urah uporabe. Še posebej, ko gre za lokalizacijo firmware ruskega jezika.

  Uspešnost

  Delovanje procesorja Qualcomm je serija "Snapdragon 600". Časovni načrt ustreza dobro dokazanemu video čipu serije Adreno 320. Tandemu pomaga 2 GB RAM-a. Poleg tega je vredno omeniti vgrajeno možnost spreminjanja načinov delovanja procesorja. To v glavnem vpliva na namensko frekvenco ure. Prvi, najmočnejši, popolnoma razkrije nabor čipov, vendar porabi energijo dobro in dodeli več toplote. Najlažji - tretji, naredi procesor na 800 MHz in velja za najbolj ekonomičen. Povprečje je vsestranska možnost za tiste, ki imajo polno časovno in nezahtevno programsko opremo tretjih oseb. V vseh treh načinih platforma skupaj z vmesnikom deluje kot ura. Tabele so gladko obrnjene, ikone in programi se odzivajo, predvajanje zvočnih in video vsebin pa ne povzroča težav. Ni slabih stvari, ki gredo s "težkimi" programi. Niz čipov vam omogoča, da zaženete skoraj vsako sodobno aplikacijo za igro in pokaže popolnoma ustrezen FPS. V nekaterih resnih primerih morate ponastaviti nastavitve na povprečja ali celo na najmanjše vrednosti. Toda večina napak ni niz čipov, temveč tako imenovana optimizacija.
  Slednje je narejeno za nemoteno delovanje nekaterih posebej privlačnih igralnih aplikacij samo na zmogljivih sodobnih procesorjih (in celo nekaterih blagovnih znamkah). Takšen korakProizvajalci morajo prodajati nove pametne telefone z novim polnilom. Pravzaprav so zmogljivosti Xiaomija dovolj za zagon takšnih "optimiziranih" iger, vendar jih na žalost preprečujejo posebne skripte in kode. 32 GB notranjega pomnilnika je dodeljenih uporabnikom za shranjevanje datotek. Na voljo je približno 28 GB, ostalo pa je rezervirano za sistemske potrebe. Xiaomi Mi2S 16Gb je mogoče najti v prodaji, vendar v tem primeru ne bo veliko pomnilnika, zlasti za tiste, ki uživajo v gledanju, kot tudi za shranjevanje videa visoke ločljivosti.

  Avtonomija

  Kot je navedeno zgoraj, je naprava s tekočega traku opremljena z zasebno baterijo z zmogljivostjo 2000 megavatov. Razširjena različica kompleta vključuje dodatno in bolj zmogljivo baterijo 3000 mAh. Za namestitev slednjega je poseben pokrov, ki je prav tako popoln. Polnilec za polnilno omrežje z enim polnim polnjenjem popolnoma napolni baterijo za dve uri. Za baterijo večje zmogljivosti boste potrebovali dodatno uro. Uporabniki v svojih pregledih ugotavljajo, da prednosti uporabe močnejših polnilnikov (2 A) praktično ni. Dejstvo je, da so verige pametnega telefona zasnovane za največ en amper, nakup dragih polnilcev pa ni upravičen. Sam proces polnjenja je natančno nadzorovan z večbarvnim indikatorjem na sprednji plošči naprave. Kot pri prejšnji generaciji Xiaomi, ima ta pripomoček tudi vgrajene kontrole za porabo energije. Na splošno velja, da je pametni telefon vklopljenquad core procesor, kot je "čip", je preprosto potreben. Uporabnost pripomočka je, da pade frekvenco čipov in jo upočasni, s čimer se ohrani dragocena energija. To pomeni, da imamo tukaj dejansko isto orodje, kot je opisano v poglavju "Zmogljivost". Če je potrebno naložiti telefon z običajnim napajalnikom za 2000 mage igrač, video z visoko ločljivostjo in vključenim modulom wifi, bo v normalnem načinu baterija sedela približno uro in pol. Ekonomska varianta s podobno obremenitvijo bo dodala približno 40-50 minut časa. 3000 mAh baterija doda natanko eno uro za vse te. V mešanem načinu, ko je internet vklopljen, je poslušanje glasbe in pogoste klice polnjenje dovolj mirno od jutra do večera. Z bolj zmogljivo baterijo tudi pred kosilom naslednji dan. Če pripomoček uporabljate le kot telefon in pišete SMS ali kot bralnik knjig, lahko trajanje baterije podaljšate za dva ali celo tri dni. Baterija 3000 mAh bo trajala pet dni. Na splošno, glede na povratne informacije uporabnikov, lahko avtonomijo pripomočka imenujemo več kot sprejemljivo. Poleg tega platforma ponuja več načinov za varčevanje z energijo, tako da lahko vsakdo prilagodi pripomoček osebno svojim potrebam in zahtevam.

  Če povzamemo

  Pametni telefon je mogoče najti v običajnem "Yandex.Market" za mnoge, vendar le na tujih virih, kot so Ali, EBay in drugi analogi, ki tesno sodelujejo s podjetji iz nebesnega imperija. Prodajalci so različni, zato pojasnitecena modela je precej zapletena. Obstajajo različice za 10 tisoč rubljev, in za 15. Cena je odvisna tudi od količine notranjega pomnilnika in popolnosti dostave. Zato morate izbrati zelo previdno in ne oklevajte, da pokličete /pokažete prodajalcu ali trgovini. Na splošno je pametni telefon uspel. Če pogledate, kaj ponuja isti »Samsung« z J serijo, potem je to nebo in zemlja. "Xiaomi" ima vse potrebne lastnosti in lastnosti, da postane odličen pomočnik in tako zabavno središče. Kot taka, ni nobenih kritičnih pomanjkljivosti v telefonu, še posebej, če upoštevate tehnične strani. Edina žlica katrana, zaradi česar je prekinil glavo in ponovno odprl denarnico - to je firmware, ki je potrebna, v bistvu, samo za vzpostavitev rusko govoreče lokalizacije.

  Sorodne publikacije