V aplikaciji Google Play Market je prišlo do napake. Vzroki in metode za odpravo napake

Uporabniki pametnih telefonov Android se pogosto soočajo s takšno težavo, ko se na zaslonu naprave prikaže naslednje sporočilo: "Napaka na Googlovem trgu Play". Razlogi, zakaj se ta napaka prikaže, se lahko razlikujejo, ki segajo od okvare v operacijskem sistemu in končajo z napako v samem prodajalnu aplikacij. V današnjem gradivu bomo podrobno preučili vzroke za Googlovo napako in razkrili tudi načine za njihovo odpravo.

Kršitev stabilnega delovanja operacijskega sistema Android.

Torej je prva težava z napako »V Googlu Play Market Error« na zaslonu pametnega telefona nesreča v operacijskem sistemu Android. Ne bodite presenečeni nad tem. V vsakem operacijskem sistemu se pojavijo redni zlomi, tudi na vseh vaših priljubljenih iOS. Nihče ne ve, kaj je lahko vzrok za sesutje: aplikacije tretjih oseb, dejanja uporabnikov, napačne sistemske posodobitve itd.


Popravljanje težave pri trku je enostavno. Vse kar morate storiti je, da znova zaženete napravo. V večini primerov je ponovni zagon dovolj, da obnovite stabilno delovanje sistema, saj se pri ponovnem zagonu vse storitve znova zaženejo in pravilno delujejo. Če ponovni zagon ni pomagal in se »Google Play Market Error« še vedno pojavlja na zaslonu pametnega telefona, je možno, da je bila nesreča bolj globalna. V tem primeru morate napravo ponastaviti na tovarniške nastavitve. To bo pomagalo obnoviti vse datoteke, nastavitve inna splošno bo pametni telefon pretvoril v prvotno stanje škatle.
Ponastavitev tudi ne deluje. Gremo v nastavitev naprave, najdemo postavko "Obnovi in ​​ponastavi" in pritisnemo "Ponastavi". V odprtem podmeniju kliknite gumb za ponastavitev in potrdite dejanje.


Neuspeh na igralnem trgu

Naslednji razlog za napako »Napaka se je zgodila na Google Play Marketu« - sesutje same prodajalne aplikacij. To se prav tako dogaja in, kot kaže praksa, pogosto. Razlog za običajno napako je nepravilno nameščena tržna posodobitev ali poškodovane datoteke, ki so odgovorne za pravilno delovanje programa.
Če želite odpraviti težavo, morate dokončno ponastaviti Google Play. Če želite to narediti, odprite nastavitve, poiščite element "Add-ons" in pojdite nanj. Nato preklopite na zavihek vseh aplikacij in poiščite »Google Play Market«. V nastavitvah programa počistite predpomnilnik podatkov in odstranite posodobitev. Vse to storite s klikom na ustrezne gumbe. Po teh manipulacijah ponovno zaženemo pametni telefon in ga uporabimo.

Težava z Googlovimi storitvami

Še ena znana težava, ki povzroča napako »Napaka na trgu Google Play«, je kršitev doslednega delovanja Googlovih storitev. Ni veliko znanega, vendar je pravilno in pravilno delo v trgovini aplikacij odvisno tudi od Googlovih storitev, ki so nameščene v telefonu. Če se na primer s storitvami kaj zgodi, so datoteke, ki so potrebne za delo, poškodovane ali jih uporabnik popolnoma izbriše,»Google Play« preprosto preneha delovati pravilno. Trgovina z aplikacijami se v najboljšem primeru odpre, za nekaj časa deluje, nato pa napako zapre. V najslabšem primeru se "Market" sploh ne zažene, na zaslonu pa se nenehno pojavlja napaka.
Ta težava je dokaj preprosto določena. Če so bile storitve izbrisane, jih je treba prenesti kot ločeno datoteko apk na eno znano spletno mesto in namestiti. Če je prišlo do napake pri stabilnem delovanju Googlovih storitev, morate podatke počistiti.
Pojdimo na nastavitve in gremo v meni aplikacije. Poiščemo in kliknemo seznam storitev Google Apps (storitve Google Play ali storitve Google Play). Zdaj morate klikniti na gumb za predpomnilnik in nato na "Upravljanje mesta". Takoj ko se to zgodi, se na zaslonu odpre okno, kjer boste morali potrditi čiščenje s klikom na gumb "Izbriši vse". Po zaključku postopka ponovno zaženite telefon. Po teh preprostih manipulacijah bi morala napaka pri aplikaciji Google Play Marketer izginiti. Če se to ni zgodilo, ga ne smete zamuditi, ker sploh ni storitev. Kaj še? To je spodaj.

Napaka strežnika

Torej smo pri Googlu Play dosegli zadnji vzrok napake. Mnogi uporabniki ugotavljajo, da se pred zapiranjem "trga" na zaslonu pametnega telefona prikaže še ena napaka - "Napaka strežnika Google Play Market". Kaj to pomeni? Dejstvo, da pametni telefon ne more iz kakršnega koli razloga povezati z glavnim strežnikom aplikacije Google Play, kar povzroči napako.
Če želite odpraviti to težavo, morate počistiti podatke o trgu, odstraniti posodobitev iz trgovine z aplikacijami, izbrisati podatke o Googlovih storitvah in se nato preklopiti nazaj na Google račun v telefonu. Če želite to narediti, pojdite na nastavitve in pojdite v meni Računi. Izberite ga tam, kliknite na 3 točke v oknu in izberite "Izbriši račun". Znova zaženite telefon, povežite račun znova. Po tem bo "Google Play Market" moral ponovno zaslužiti, vendar brez napak.

Sorodne publikacije