Kako namestiti programe brez skrbniških pravic? Računalniška pismenost

Ali lahko namestim aplikacijo brez skrbniških pravic v sistemu? To težavo pogosto zahtevajo uporabniki, ki se soočajo z omejitvami v sistemu Windows. Tudi izkušeni v poslovnem računalniku ljudje ne morejo enostavno razumeti, kako namestiti programe brez skrbniških pravic v sistemu. Vendar pa obstajajo rešitve za ta problem. Uporabnik mora še vedno izbrati najprimernejšo možnost za sebe.

Uporaba prenosnih različic programov

Za začetek bi morali razmisliti o najpreprostejšem načinu za izogibanje omejitvam, ki jih uveljavlja administrator. Danes obstaja velik izbor prenosnih različic programov, ki ne zahtevajo namestitve za njihovo uporabo. Lahko najdete celo posebne zbirke priljubljene prenosne programske opreme.


Programi se kopirajo na pogon USB ali drug medij, nato pa se lahko zaženejo v katerem koli računalniku s pravicami običajnega uporabnika. Ne potrebujejo nobene namestitve. Uporabniki, ki jim računalniška pismenost ni le prazen zvok, vedo o tej priložnosti. Če nekdo potrebuje priljubljen program, morate vtipkati ime prenosnega prenosnika v iskalnik. Google in Yandex bosta objavila veliko število strani, kjer si lahko prenesete ustrezno prenosno različico programa.

Omejitve uporabe prenosne programske opreme

In še ena majhna odtenka. Upoštevati je treba, da zagon programa v prenosni različici lahko traja nekaj sekund.Možne so manjše funkcionalne omejitve. Zato je, če je mogoče, priporočljivo, da dokončate namestitev programa, kot je določeno v standardni shemi. Če vam ta možnost ne ustreza, je prenosna različica programa dovolj za reševanje vsakodnevnih opravil.


Predlagana rešitev je primerna za ljudi, ki potrebujejo priljubljeno programsko opremo. Če gre za nekatere posebne programe, ki jih uporabljajo omejene uporabniške kategorije, ta možnost ne bo pomagala. Konec koncev, prenosne različice programa preprosto ni mogoče najti.

Kako namestiti programe brez skrbniških pravic: ponastavite geslo in povečajte privilegije

Metoda vključuje uporabo posebnega pripomočka. Ime programa je geslo brez povezave NT in urejevalnik registra. Omogoča delo z različicami Windows XP /7/8/10 in Vista. Uporabnost lahko prenesete s pogonov flash, CD-jev ali DVD-jev. Pomaga vsem tistim, ki iščejo odgovor na vprašanje, kako namestiti programe brez skrbniških pravic. Nima grafičnega vmesnika, vendar to ni potrebno prestrašiti. Vmesnik programa je preprost in intuitiven, čeprav so vse postavke v meniju narejene v angleščini. Ugodnost dodaja dejstvo, da je zahtevana možnost privzeto na voljo uporabniku. Po ponastavitvi gesla skrbnika sistema bo nameščanje programov na disk na voljo v običajnem načinu. Če želite uporabljati Offline NT PRE, morate ustvariti pomnilniški pogon z več zagonom, tako da prenesete predogled slike pripomočka.Podrobna navodila o tej temi so obširno predstavljena na internetu. Poglej za ključ "ustvariti multi-boot flash drive". Zdaj je vredno razmišljati o delu s samo aplikacijo.

Ponastavitev skrbniškega gesla za Windows in pridobitev pooblastil za namestitev programov

Če želite ponastaviti skrbniško geslo, morate slediti naslednjemu zaporedju dejanj.
 • Zagon z bliskovnega pogona je nameščen v BIOS ali UEFI (na novih matičnih ploščah) računalnika (napravo, ki jo potrebujete, lahko izberete tudi s klicanjem posebnega menija s tipko F12).
 • Potem se mora uporabnik zagnati z USB pogona. Običajno niso potrebne dodatne možnosti.
 • Po izvedbi programa je izbrana številka particije, v kateri je nameščen Windows. Voditi morate po velikosti. Če bo na tej stopnji uporabnik nakazal nekaj narobe, se ne bo zgodilo nič hudega. Če je potrebno, se postopek lahko ponovi s praznega lista.
 • Nato vas program prosi, da določite pot do mape, v kateri so shranjene datoteke SAM. Možnost je: "X: /Windows /System32 /config". Tako lahko takoj ponudite program. Po potrebi ga lahko spremenite.
 • Izbere številko 1, označeno kot Ponastavitev gesla.
 • Nato kliknite na "Uredi podatke o uporabniku in geslo". Deluje tudi številka ena.
 • V nadaljevanju je uporabniško ime ali identifikator (RID). Vsebuje prvi stolpec. RID je potreben, če je pravilno ime napačno ali neLahko ga postavim (na primer, če je sestavljen iz cirilskih znakov).
 • Tisti, ki poskušajo ugotoviti, kako namestiti programe brez skrbniških pravic v sistem Windows, morajo izbrati enega (ponastavitev gesla) ali 2 (spremeni geslo) za določenega skrbnika. Če želite zapustiti način, ki omogoča urejanje gesla, morate vnesti klicaj in klikniti gumb Enter.
 • Operacija se konča z uvedbo Q in potrditvijo sprememb. Zdaj je geslo spuščeno. Windows lahko prenesete in preverite rezultat.
 • Po opravljenem postopku ne morete samo namestiti nobenih aplikacij, temveč tudi spremeniti namestitveno pot, delati s sistemskimi parametri. Vse nastavitve
  bodo na voljo.

  Alternativni načini ponastavitve gesla

  Za Windows 7 in novejše različice obstajajo alternativni načini za spremembo priljubljene kombinacije. Vendar pa te metode zahtevajo več časa in ne ustrezajo vsem uporabnikom, ki poskušajo ugotoviti, kako namestiti programe brez skrbniških pravic. Predvidevajo namestitev sistema Windows 7 (manj delovno intenzivne operacije) in uvedbo posebnih urejanj registra (bolj zapleten način). Metode so primerne za usposobljene uporabnike, ki dobro poznajo, kako je operacijski sistem urejen. Ni smiselno, da jih uporabljate s prisotnostjo preprostega in funkcionalnega gesla Offline NT in pripomočka Registry Editor, samo za izobraževalne namene.

  Premostitev podmorskih kamnovadministratorske omejitve

  Če se zgornji postopek izvaja na pisarniškem računalniku, mora uporabnik razumeti stopnjo odgovornosti za svoja dejanja. Konec koncev, računalniška pismenost pomeni odgovoren odnos do omejitev, ki jih določi upravitelj. In nepooblaščena sprememba sistemskih nastavitev krši ta koncept. Prej ali slej bo administrator zaznal nepooblaščene spremembe gesel in kaznoval storilca. Zato je priporočljivo uporabiti vojaški trik. Geslo se ne sme ponastaviti, temveč tudi specifična kombinacija znakov. V tem primeru bo prišlo do možnosti, da se dogodek povrne s povezavo na pozabljivost ali napako administracije.

  Sorodne publikacije