Matična plošča ASRock M3N78D: funkcije, pregledi

Matična plošča modela ASRock M3N78D je vsestranska rešitev, ki vam omogoča, da ustvarite tako osnovni PC kot visoko zmogljive igralne sisteme v AM2 AM2 + ali celo AM3 platformah. Ima zelo dobre specifikacije in dostopno ceno. V tem gradivu je treba upoštevati to računalniško komponento.

Pozicioniranje

Kot že omenjeno, je univerzalna računalniška komponenta ASRock M3N78D. Ta matična plošča podpira le tri generacije čipov podjetja AMD. In tako vstopni čipi, kot tudi najboljši in najbolj produktivni mikroprocesorji. Poleg tega ima precej velik nabor vrat za povezovanje zunanjih rešitev, razširitvenih rež in izboljšav postavitve. Toda medtem ko je strošek te komponente računalnika precej nizek. Je kombinacija vsega navedenega in ga naredi univerzalnega.


Paket

Naslednji seznam pošiljk se ponaša z matično ploščo, ki jo izvaja ASRock M3N78D:
 • Pravzaprav je sama računalniška komponenta.
 • Tanka kovinska plošča za vgradnjo plošče v ohišje sistema.
 • Komplet žičnih povezav.
 • Disk z vso potrebno programsko opremo in dokumentacijo v elektronski obliki.
 • Navodila za uporabo Večjezična zmogljivost.
 • Garancijska kartica.
 • Vse, kar je potrebno za začetek uporabe te komponente računalnika po naročilu po nakupuodhodna dobava. V njem ni pomanjkljivosti, vse je mogoče pripisati le prednostim.


  Postavitev plošče in lokacija glavnih elementov

  V okviru tega materiala ima matična plošča obliko ATX. Njegove dimenzije so dolge 305 mm in širine 191 mm. V levem zgornjem kotu so združena komunikacijska vrata za priključitev perifernih naprav. Obstajajo tudi polprevodniški kondenzatorji napajalnega sistema. Skoraj na sredini matične plošče je vstavljena vtičnica za namestitev procesorja. Na vrhu priključka za procesor je dodatni priključek za napajanje. Na desni strani vtičnice je skupina slotov za namestitev pomnilniških rež. To so v tem primeru 4. Vsak od njih se lahko namesti model z velikostjo 4 GB. Ta vsota omogoča obravnavo te rešitve do 16 GB pomnilnika DDR3. Največja frekvenca čipov MEMORY je lahko v nominalnem načinu do 1866 MHz. Na desni strani matične plošče je glavni konektor za napajanje in vrata za povezavo pogonov IDE odstranjena z vrha. Pod vtičnico so razvrščene razširitvene reže. Desno od njih je nabor čipov, ki je skrit pod aluminijastim radiatorjem. Njen model je NVidia NForce 720D in je na voljo v enoslojni postavitvi. V spodnjem desnem kotu so izhodi za preklapljanje pogonov SATA. Na dnu plošče se odprejo vrata FDD in priključki na sprednji plošči sistemske enote.

  Seznam procesorjev

  Znaten seznam podprtih procesorjev je mogočepohvali z ASRock M3N78D. Podprti procesorji, kot smo že omenili, lahko pripadajo eni od treh generacij čipov AMD. Prvi je AM2. V tem primeru so podprti mikroprocesorji serije ATHLON z indeksi 6464-X2 X2 in FX, SEPTRON, SEPTRON X2 in PHENOM. Druga generacija čipov AM2 + dopolnjuje ta seznam naprav Athlon II in Phenom II. Platforma AM3 + je poleg prej omenjenega Athlon II ali Phenom II dopolnjena z najbolj cenovno dostopnim Septronom 140 v enojni postavitvi. Toda čipi serije FX, ki spadajo v generacijo AM3 +, ta model matične plošče žal ni podprt. Obstaja tudi novejši model obravnavane FX indeksne plošče. V tem primeru je opremljen s procesorskim priključkom AM3 + in v tem primeru je podpora za žetone v seriji FX že izvedena. Ampak tukaj AM2 rešitev ali AM2 + v svojem priključku ne bo delovala.

  Razpršenost čipov. Povečajte produktivnost

  V praksi lahko procesor preklopite na ASRock M3N78D. In za to lahko uporabite tako urno frekvenco sistemskega vodila in multiplikator CPE. Prisotnost izboljšane elementne osnove iz polprevodniških kondenzatorjev nam omogoča, da se zanašamo na izboljšane rezultate overklokiranja mikroprocesorja. Seveda pa to ne bo dopuščalo dramatičnega povečanja produktivnosti, vendar je mogoče doseči dodatnih 3-5%. In odločilna vloga v tem primeru ni matična plošča, ampak stanje uporabljenega mikroprocesorja.

  Razširitvena vrata

  Odličen komplet za komunikacijo se ponaša z ASRock M3N78D. Njegove značilnosti kažejo na naslednje:
 • 2 pristanišči zaobičajni manipulator in običajna PS /2 tipkovnica.
 • 6 priključkov za zunanje naprave USB2.0.
 • 6 avdio avdio vrat 35 mm. Zagotavljajo izhod akustične spremljave v obliki 7.1.
 • 1 priključek RJ-45 za povezavo z računalniškim omrežjem.
 • Reže za razširitev

  V matični plošči so razširitvene reže, ki so obravnavane v tem materialu:
 • 3 reže, ki jih izvaja PCI.
 • 3 reže za revizijo PCI-e pri izvedbi 1.X in različici 2.0.
 • 1 reža za modifikacijo PCI-E 16X. Njegova različica 2.0.
 • V prvem primeru gre za namestitev starih različic razširitvenih krmilnikov, ki se lahko uporabijo za novejše spremembe. Zadnja razširitvena reža je zasnovana tako, da dopolnjuje računalniški sistem z diskretno grafično kartico.

  Stroški

  Trenutno matična plošča ASRock M3N78D ne spada v dejanske računalniške komponente. Ta platforma je zastarela, vendar še vedno omogoča reševanje nalog, dodeljenih osebnemu računalniku. Računalniška komponenta je že bila odstranjena iz proizvodnje, vendar je v prosti prodaji mogoče najti. Cena v novem stanju je 1200-1300 rubljev. V uporabljenem stanju ga je mogoče kupiti še ceneje - 800-1000 rubljev. Upoštevanje te sistemske plošče kot osnove novega računalnika do sedaj ni izvedljivo. Za te namene je primerneje uporabiti rešitve AM4, ki so se pojavile marca letos. Delovanje v tem primeru je večkrat, kot tudi energetska učinkovitost. Seveda se bo cena zvišala, vendardobiček od rasti uspešnosti bo zelo in zelo pomemben.

  Ocene

  Za začetek morate navesti faktor oblike te rešitve, ki ustreza specifikacijam ATC. To pomeni, da ima vse potrebne razširitvene reže in vrata, vendar jih je mogoče namestiti le v ohišje polne velikosti. Toda cena je precej demokratična. Na koncu dobimo uravnoteženo rešitev, ki rešuje vse pomembne pomanjkljivosti. V primeru pros lastnikov v tem primeru so:
 • Ugodna vrednost.
 • Možnost namestitve čipov AM2 AM2 + in celo AM3.
 • Odlična funkcionalnost.
 • Izboljšana elementna baza.
 • Večja zanesljivost.
 • ​​V tem primeru je ena odsotnost vdelanega videa. Če po namestitvi ASRock M3N78D ni slike, potem morate preveriti stanje vgrajene grafične kartice.

  Sklep

  Uravnotežene in funkcionalne rešitve so ASRock M3N78D. Omogoča namestitev čipov za gospodarstvo in najbolj produktivne centralne procesorje. To pomeni, da je na njegovi podlagi mogoče uresničiti tako pisarniški računalnik kot računalniški sistem za igranje iger. Vse je odvisno od tega, kateri mikroprocesor je nameščen. Če je, na primer, Septron 140, potem najbolj optimalen način za reševanje takega pisarniškega računalnika, so najbolj preproste naloge, ki lahko vključujejo urejevalnik besedil, urejevalnik tabel ali brskanje po spletu. Če pa je mikroprocesor Phenom 1100T najbolj produktiven v okviru te skupine računalniških platform, bomo dobili grafično postajo, igralni PC alicelo strežnik na začetni ravni. Tudi za obravnavani izdelek ni vgrajene grafične kartice. Zato bo njegov lastnik morali namestiti diskretni grafični vmesnik, vendar je odvisno od ravni njegovih zmogljivosti, ki bo odvisna od veliko. Če je na začetni ravni rešitev, potem bo dobil odlično pisarniški sistem. Toda za izvajanje igre PC bo moral uporabiti bonus premijo. Rezultat je zelo, zelo vsestranska sistemska plošča, ki jo je mogoče uporabiti na praktično vsak način. Vendar, kot je bilo že omenjeno, v tem trenutku ni relevantno.

  Sorodne publikacije