Kako odstraniti istart.webssearches.com: navodila korak za korakom

V zadnjem času so v zelo visoki meri aktivirali različne vrste ugrabiteljev brskalnikov, ki spadajo v kategorijo virusov skupine Hijacker. Eden od teh je (http) istart.webssearches.com. Ta virus ni posebej nevaren za poimenovanje, toda po prodoru v vse brez izjeme so spletni brskalniki, nameščeni v računalniku, bistveno upočasnili brskanje po internetu.

virus istart.webssearches.com: Kaj je to grožnja?

Na splošno ta grožnja deluje popolnoma enako kot vsi drugi virusi te vrste. Prvič, učinek je, da ko je aktiviran v sistemu, zamenja začetno ali prazno stran z lastno, ki je registrirani naslov http istart.webssearches.com. Zato je tudi iskalnik, ki je privzeto nameščen v brskalniku, zamenjan.


Poleg tega, ne glede na to, kateri brskalnik se uporablja kot glavno orodje za brskanje po spletu, je mogoče namestiti dodatne plošče ali razširitve (dodatke), ki se aktivirajo v samem brskalniku. Nazadnje, ko poskušate dostopati do kakršnih koli virov na internetu, se nenehno preusmerja na spletna mesta z dvomljivimi ali oglaševalskimi vsebinami s ponudbami za nakup kakršnega koli blaga, vendar bolj pogosto - z namestitvijo nepotrebnih uporabnikov programske opreme. Kako odstraniti istart.webssearches.com bo malo kasneje, nekaj besed o tem, kako ta grožnja vstopa v uporabnika sistema.

Kako virus prodre v računalnike?

Značilno je, da je pojav tega virusa (kot vsidrugih groženj iz te serije) je povezana samo z nepazljivostjo uporabnika, ki ne skrbi pravilno za varnost svojega računalnika.


To se lahko zgodi v fazi namestitve nekaterih aplikacij ali iger, katerih distribucija je bila prenesena iz nezanesljivih virov. Uporabnik ne posveča pozornosti namestitvi dodatnih komponent in panelov in se strinja s priporočenimi možnostmi namestitve, potem pa v ozadju deluje serijska namestitev dodatne programske opreme, vključno z istart.webssearches.com. Niso vsi uporabniki v celoti seznanjeni s tem, kako se znebiti takšnega napada, saj se ta aplikacija v nasprotju s svojimi sorodniki morda ne pojavi na seznamu nameščenih programov Windows.
Če pa je, poskusite izbrisati, vendar velja le za namestitelje programa in ne samo za celotno aplikacijo. Toda s to grožnjo se lahko spopademo drugače.

Kako odstraniti istart.webssearches.com s posebnimi orodji

Običajno, da bi odstranili ta virus iz sistema, ni vredno računati na vgrajene antivirusne skenerje ali njihove analoge v obliki prenosnih pripomočkov. Običajno imajo taki programčki status zaupanja vredne programske opreme, antivirusi pa jih preprosto ignorirajo.
Za samodejno zaznavanje in nevtralizacijo vseh vrst groženj te vrste je najbolje uporabiti pripomočke, kot je AdwCleaner. Toda ustvarjalci virusa še zdaleč niso tako neumni, da takšne programe pustijo vsaj nekaj možnosti za odkrivanje njihovih zlonamernih aplikacij. Zato je lahko rezultat skeniranja splohne kaj je uporabnik pričakoval. V tem primeru boste morali rešiti problem, kako ročno odstraniti istart.webssearches.com.

Preverjanje bližnjice brskalnika, začetne strani in razširitev

Začetne akcije se bodo izvajale v brskalnikih. Prva stvar je, da uporabite meni PCM za bližnjico za izbrani spletni brskalnik in si oglejte vrstico z navodili za celotno pot do izvedljive EXE datoteke. Za večino brskalnikov se mora končati z imenom brskalnika s pripono. Ampak za isto "Opera" izvedljivo datoteko ni Opera.exe, ampak Launcher.exe.
Če je po podaljšku vzorec http istart.webssearches.com/?type=sc, ga je treba izbrisati, nato pa shraniti spremembe. Po tem je priporočljivo iti v razdelek z razširitvami in preveriti nameščene dodatke, plošče, razširitve in dodatke. Če je vsaj eden od njih dvomljiv, jih je treba onemogočiti ali odstraniti. Žal ime iskalnika morda ni izrecno prikazano. Toda veseli se, da je prezgodaj. Ko gre za odstranitev istart.webssearches.com, je zelo pomembno, da spremenite začetno stran, ker ko ponovno odprete iskalnik virusov, se nevarnost ponovno aktivira v sistemu. Še enkrat, potem morate shraniti spremembe nastavitev, potem pa je nujno, da nadaljujete z naslednjim korakom. V »Raziskovalcu« bomo iskali po iskalnem kriteriju spletnega iskanja in izbrisali vse rezultate. Običajno bodo komponente virusa prisotne v istem imeniku, ki se nahaja v mapi Gostovanje, nato pa v zaprtemimenik glavnega vmesnika aplikacije AppData. Mapa AppData ima lahko skrit atribut, zato morate najprej v pogledu menija nastaviti skrite predmete, ki jih želite prikazati. Včasih lahko tudi mape virusa najdete v programskih imenikih ProgramFiles in ProgramData (imenik je tudi skrit).

Kako odstraniti http istart.webssearches.com iz sistemskega registra?

Zdaj je najpomembnejša stvar. V imenu skrbnika pokličemo urejevalnika registra (zaženemo "run" konzolo z nizom regedit) in aktiviramo iskanje (meni "File" ali Ctrl + F).
V iskalno polje vnesemo vrednost spletnih iskanj in odstranimo vse najdene ključe ali dele. Rezultati se prenesejo prek naslednjega gumba za iskanje ali tipke F3. Šele po odstranitvi vseh komponent virusa in popolnem ponovnem zagonu sistema (obvezno) se lahko vprašanje, kako odstraniti istart.webssearches.com, šteje za popolnoma rešeno.

Malo zadnji

In ne razmišljajte o široko oglaševanju na internetnih orodjih, kot sta Stronghold AntiMalware ali SpyHunter, ali ne bodo izbrali greha, ko bodo nameščeni. Izkazalo se je, da se je znebiti njih še težje od mnogih virusov in so določeni. Ti programi imajo takšen učinek na sistem, da je celo njegova uspešnost lahko velika težava. Programi so plačani, in tudi v poskusnih različicah brez registracije ali nakupa, nič ne odstrani.

Sorodne publikacije