Apple Family Access: Kako nastaviti način uporabe funkcij

Družinski dostop ali družinska skupna raba omogoča vaši družini, da delijo nakupe iz iTunes in AppStore brez uporabe istega ID-ja Apple. Kako uporabljati to storitev za skupno rabo vsebine v sistemu iOS 8?

Dostop družine Apple: Kaj je to?

Z družinsko izmenjavo lahko svoje članke iTunes in AppStore kupite samo s člani vaše družine, ampak tudi nastavite parametre, da otroci ne morejo kupiti vsebine brez dovoljenja staršev. Takoj, ko otrok poskuša kupiti nekaj, boste prejeli zahtevo in ga boste lahko sprejeli ali zavrnili neposredno z vašega iPhone ali iPad.


Kaj morate vedeti o dostopu do družine?

Družinska skupna raba omogoča dodajanje do šestih družinskih članov v skupino. Če želite delati na tej funkciji, morajo vse naprave delovati v sistemu iOS 8 ali novejši. Ko ste dodani, boste imeli takojšen dostop do nakupov drugih in si jih lahko ogledate in prenesete na povpraševanje natanko tako, kot ga lahko dostopate iz svojega računa. Vendar pa bo vsak nakup, ki ga izvede eden od udeležencev dostopa, zaračunan iz računa iTunes organizatorja družinske izjave, zato to upoštevajte. Edina izjema je, da če ima ločen račun iTunes na računu dovolj sredstev za pokritje nakupa. Če je tako, se bo vedno uporabilo stanje posameznih računov.

Kaj se zgodi z vsebino udeležencev?

Prehod na družinsko skupno rabo ne uniči vsehnakupov, ki so jih prej opravili družinski člani. Pridobitve z iTunes so dejansko na voljo vsem članom skupine. Vendar pa vsebina, ki ste jo dodali iz drugih virov (kopiranje lastnih CD-jev ali nakup skladb brez DRM za tretje proizvajalce), ne bo vključena, tudi če ste naročeni na iTunesMatch. Na ta način bo vsem glasbenim članom družine na voljo samo glasba Apple Music, ne pa osebno posnetih skladb.


Če se odločite, da boste nekoga odstranili iz skupine za družinsko skupno rabo, bo uporabnik lahko dostopal do vse vsebine, ki je bila kupljena, preden je bila izključena iz nastavitev, z lastno Apple ID. Enako se zgodi, če se odločite, da onemogočite družinski dostop. Vsaka ločena aplikacija Apple ID bo do te točke imela dostop do vse vsebine. Če ga kupite, kasneje ne bodo na voljo za oddaljene člane.

Pregled Appleovih možnosti dostopa do družine

Preden ugotovite, kako vzpostaviti dostop družine Apple, morate spoznati vse funkcije te možnosti. Med njimi so:
 • Family Photo Stream omogoča samodejno izmenjavo fotografij z drugimi družinskimi člani;
 • takojšnja izmenjava glasbe, filmov, knjig, televizijskih oddaj in katere koli druge kupljene vsebine (Apple Music TV itd.);
 • Lahko delite družinske koledarje in obdržite svoje za vsakogar;
 • določitev krajev za ugotavljanje, kje so drugi člani družine;
 • možnost iskanja družinskih članov naprav iz katere koli druge naprave v družinski skupini prek FindMyiPhone;
 • razpoložljiva funkcija"Vprašajte za nakup", ki omogoča staršem otrok, mlajših od 18 let, da kupijo iTunes in vsebino AppStore (lahko oddaljeno sprejemate ali zavračate zahteve).
 • Omejitve pri oblikovanju družinske skupine

  Kako vzpostaviti družinski dostop do podjetja Apple? Ne pozabite, da lahko ustvarjate in brišete le dve skupini družinskih članov na leto. To pomeni, da če zaženete družinsko skupino in jo nato izbrišete, lahko postopek znova sprožite. Po tem morate počakati koledarsko leto, preden ustvarite drugo skupnost.
  Zato je pomembno razumeti, da je vedno najbolje izbrisati člane in dejansko ne zapreti skupine družinskih članov, če je ne potrebujete.
  Možnosti dostopa do družine so lahko omejene na naslednje. Omejitev vsebine za odrasle ne morete določiti (starejši od 18 let). Otroci, mlajši od 13 let, bodo samodejno imeli omejitev nakupa in bodo lahko obiskali repozitorij s svojega otroškega računa.

  Kako omogočiti in začeti uporabljati družinsko skupno rabo na telefonu iPhone in iPad

  Organizator družine je oseba, ki mora vzpostaviti družinsko skupno rabo. Če delate kot organizator skupnosti, ugotovite, kdo bo prejel vaše zahteve za nakup, in kar je še pomembneje, se strinjate, da boste plačali za vse nakupe vseh družinskih članov (odrasli in otroci). Kako nastavim družinski dostop za Apple, tako da povežem otroke s skupnostjo? Družinska skupna raba zahteva, da ima vsak družinski član ločen ID za Apple. Do nedavnega je to pri otrocih povzročalo zaplete. Zdajza otroka, mlajšega od 13 let, lahko ustvarite ločen ID. Ta možnost odpre eno najboljših funkcij za družinsko skupno rabo, imenovano AsktoBuy.

  Kako vzpostaviti dostop družine Apple?

  Zaženite aplikacijo Nastavitve v napravi iPhone ali iPad, ki teče s sistemom iOS 8 ali novejšim. Dotaknite se ikone Apple ID na vrhu. Kliknite gumb »Konfiguriraj družinsko skupno rabo« in nato »Začni«.
  Kliknite »Nadaljuj«. Če želite, lahko fotografijo dodate vnaprej, vendar je neobvezna. Kliknite »Nadaljuj«, da razdelite vaše nakupe. Potem boste morali potrditi način plačila. To lahko spremenite v nastavitvah. Nato tapnite Skupna raba svoje lokacije », da pošljete informacije družinskim članom. Če tega ne želite, kliknite »Ne zdaj«.
  Nato izberite »Dodaj družinskega člana«. Začnite vnašati ime stika. Ko se odpre, se ga dotaknite in dodajte skupini kot družinski član. Ko boste pozvani, vnesite varnostno kodo kreditne kartice. To je potrebno, da se prepričate, da ste organizator. Na tej osnovni nastavitvi so končane. Samo dodaj člane, dokler niso vsi družinski člani vključeni v skupnost (do 6 oseb). Prejeli bodo obvestila po e-pošti in potisna sporočila na svojih napravah ter vas prosili, da sprejmete vaše povabilo. Takoj ko bodo to storili, bodo vsi nakupi, opravljeni od tega trenutka, bremenili račun organizatorja. Poleg tega bodo člani skupnosti takoj prejelidostop do vseh drugih skupinskih nakupov.

  Kako sprejeti povabilo v družinsko skupino na iPhone in iPad?

  Kako uporabljati Appleov družinski dostop? Za začetek morajo vsi družinski člani sprejeti povabilo v skupnost. To storite tako, da odprete nastavitve na začetnem zaslonu. Dotaknite se ikone Apple ID na vrhu. Kliknite ikono sporočila. Poleg tega naj bo številka 1 (če nimate drugih čakajočih vabil). Prijavite se v Apple ID, kliknite »Vabilo« in nato »Potrdi sprejem«. Izberete lahko tudi drug ID za Apple, tako da kliknete "Ne (vaše ime) ali uporabite drug ID." V tem primeru sledite ustreznemu vnosu. Po tem kliknite gumb »Nadaljuj«, če želite dostopati do nakupov v skupni rabi. Dotaknite se naslednjega elementa konfiguracije, da odprete svojo lokacijo. Če tega ne želite, izberite »Ni zdaj«. Ta vodnik po korakih za nastavitev Appleovega družinskega dostopa je skoraj popoln.

  Kako imenovati nekoga za starša?

  Bodite pozorni: če želite imenovati nekoga za starša, morate biti organizator družine, torej oseba, ki je ustvarila družinsko skupino. Kako povezati družinski dostop do Apple in narediti te nastavitve? Zaženite aplikacijo Nastavitve v napravi iPhone ali iPad. Na vrhu zaslona se dotaknite oznake Apple ID. Kliknite »Dostop do družine«. Kliknite izbirni gumb poleg člana družine. Ko je kontakt označen z zeleno, izberite ustrezno postavko. Ta uporabnik bo zdaj prejel zahteve za nakup od vseh vaših otrokSkupina za družinsko izmenjavo. To pomeni, da če je eden od družinskih članov zaposlen in ne more odobriti zahteve, lahko to stori drug od staršev.

  Sorodne publikacije