Kako ustvarjate glasbo s pomočjo računalniških programov?

Danes nihče ne dvomi v to, da vam sodobna računalniška tehnologija omogoča, da se popolnoma vključite v ustvarjalnost v kateri koli smeri. Veliko ljudi zanima, kako ustvariti glasbo. Za številne glasbenike začetnike je to vprašanje nujno.

Kako ustvariti glasbo na vašem računalniku

Jasno je treba razumeti, da je glavna stvar optimalna izbira ustrezne programske opreme in načina snemanja glasbenih serij. Za ustvarjanje glasbe so običajno dve vrsti programov: avdio uredniki in sekvencerji. Prvi tip je bolj zaželen pri snemanju delov živih instrumentov in vokalov, drugi pa v primeru, ko orodja niso na voljo, ali pa na nekaterih od njih uporabnik ne zna igrati.


Sodobne zvočne knjižnice, zlasti zvočne banke za programerja Kontakt, imajo tako realističen zvok, da jih je praktično nemogoče razlikovati od živih instrumentov. V obeh vrstah programov lahko zapišete paket orodij. Sekvenciranje pa je bolj priročno v smislu, da lahko uporabljajo MIDI-tipkovnice in krmilnike ali celo brez njih, tako da ročno vstavijo zabavo v korak-sekvencer. Seveda je možno uporabljati in aplikacije za snemanje glasbe, ki se nato preoblikujejo v skladbe z orodji ali MIDI VST, vendar brez poznavanja osnov glasbenega pisanja in solfeggia ne more storiti.

Glasbo ustvarjamo sami

Kako ustvariti lastno skladbo, čeni živega orodja? FL Studio je eden izmed najbolj priljubljenih programov za ustvarjanje glasbe. Načelo dela z aplikacijo je najprej ustvariti več ločenih delov z ustreznimi paketi in nato zgraditi vrstni red njihovega predvajanja na seznamu predvajanja. Na štirih skladbah bi morali postaviti bobne, bas in sintetizator in pustiti eno skladbo za vokale.


Za lažje delo pri ustvarjanju serije bobnov lahko uporabite prednastavljene prednastavitve, ki so v nizu vtičnikov. Na primer, v modulu bobna Steven Slate Drum Sampler, lahko prvi vzorec ustvarite tako, da povlečete šaržo na sekvencer tirnic.
Za drugi vzorec lahko uporabite bas knjižnico predvajalnika Kontakt in vpišete Piano Roll najpreprostejšo serijo.
Za tipkovnice lahko uporabite sintetizator formata VST ali lastna programska orodja ter v tretji vzorec vnesete tudi opombe za trizobo ali tetivo. Prav tako lahko vnesete vse stranke v en vzorec, kar je veliko lažje, vendar s praktičnega vidika (tako, da ni bilo zmede), je bolje, da jih razdelimo. Snemate lahko vokale neposredno v programu, za to uporabite Edisonov vtičnik in poravnate napačno zapisane beležke v vtičniku Melodyne.
Nato morate nastaviti najlažji način za predvajanje vsake serije na seznamu predvajanja. Dalje, za udobje morate poslati vsako orodje na namensko konzolo, dodati učinke in narediti povzetek. Seveda lahko prilagodite nastavitve glasnosti ali panorame neposredno nakanal korak-sekvencer, vendar, če želite dodati učinke, brez daljinskega ne more storiti.
Ko je vse pripravljeno, je priporočljivo na glavno skladbo namestiti dodatne instrumente, kot so izenačevalnik ali kompresor. Po zaključku vseh operacij lahko končano skladbo izvozite v želeno obliko zvoka.

Ustvarjanje glasbe v mobilnih sistemih

Kako ustvariti glasbo na sistemih Android ali Apple? V skladiščih najdete veliko ustreznih aplikacij: od najpreprostejših bitov in DJ-jev do skoraj popolnih analogov računalniških studiev.
Na primer, lahko eksperimentirate z isto mobilno različico FL Studio Mobile, vendar je vredno omeniti, da je za takšne aplikacije bolje uporabiti tablete ali pametne telefone z velikimi diagonalami zaslona, ​​zmogljivimi procesorji, zadostno količino RAM-a in pogoni za shranjevanje vseh vrst vzorčnih knjižnic.

Nekaj ​​besed na koncu

Seveda bo potrebnega veliko časa za opis procesa. S programi se lažje preizkusite, potem ko ste preučili vsaj referenčni sistem uporabljenega glasbenega programa. Vendar je treba upoštevati, da ima večina programov sintetizatorja skoraj enaka delovna načela - kar pomeni, da bo ob obvladovanju ene preproste aplikacije lažje obravnavati bolj zapletene programe in ne več postavljati vprašanj: kako ustvariti glasbo?

Sorodne publikacije