Napaka regsvr32 "Napaka pri nalaganju modula": kako odpraviti sesutje z najpreprostejšimi metodami?

Večinoma z napako regsvr32 "Napaka pri nalaganju modula" se soočajo igralci računalniških iger, ki namestijo neuradne kopije priljubljenih iger na svojih računalnikih, pri razčlenjevanju ali izogibanju licenciranju pa je potrebno registrirati nekatere komponente v obliki dinamičnih knjižnic. Vendar pa se, glede na pričevanja uporabnikov na internetu, to stanje pogosto opazi tudi pri delu s programom Creative Cloud iz Adobeja, da ne omenjamo številnih programov za multimedijsko obdelavo.

Kaj je orodje za regsvr32?

Še posebej brez tehničnih podrobnosti, za navadne uporabnike je treba omeniti, da je orodje regsvr32 posebno orodje za registracijo komponent sistema Windows vseh najnovejših generacij. To velja za tako imenovane objekte OLE, vključno z ActiveX in drugimi dinamičnimi DLL-ji.


Takšni objekti včasih niso dovolj, da jih preprosto kopirate v sistemsko mapo, saj operacijski sistem z njimi samo ne more delovati. Zato za Windows (za prikaz "videl") morate dodati informacije o kopirani knjižnici. Ampak, kot je bilo že omenjeno, pogosto namesto registracije uporabnik prejme sporočilo o napaki regsvr32 "Napaka pri nalaganju modula". To se lahko zgodi iz različnih razlogov, ki so odvisni od najbolj registriranih komponent in operacijskega sistema ter celo od napačnih dejanj uporabnika.

Napaka regsvr32 "Napaka pri nalaganju modula": odpravite težavo z najpreprostejšo metodo

Če kdo ne ve, se registracija katerekoli komponente v sistemu, ki uporablja orodje regsvr32, izvede preko ukazne vrstice ali preko ukazne mize, vendar je prva možnost veliko boljša. . Vse registrirane knjižnice so uvrščene v posebne kataloge. V primeru 32 bitov v sistemu Windows je končna lokacija mapa System32, v 64-bitnem OS pa se knjižnice lahko nahajajo v zgornjem imeniku in v imeniku SysWOW64. Toda ukazna vrstica ni tako preprosta. Možno je, da uporabnik prejme napako regsvr32 "Ne morem naložiti modula" samo zato, ker se ukazna miza izvaja brez pravice do izvajanja določenih operacij. Zato se mora ukazna vrstica izvajati samo v imenu skrbnika.


V operacijskem sistemu Windows 7 in spodaj je treba to navesti pri vnosu ukaza cmd v meniju Zaženi, osma in deseta sprememba pa lahko uporabita ustrezno točko menija PCM na gumbu Start in skupno rešitev za vse najnovejše različice sistema Windows. nova naloga z skrbniško prednostjo iz upravitelja opravil.

Tehnika registracije dodatne knjižnice

Čeprav imate pravico, da se prijavite v sistem v okviru administrativne registracije ali zagona zgoraj opisane ukazne konzole, se lahko pojavi tudi napaka regsvr32 "Ne morem naložiti modula", ker je 64-bitni sistemska knjižnica ni bila vključena v imenik SysWOW64.
Preprostokopirajte registrirano komponento iz imenika System32 na podano lokacijo, nato pa zaženite ukaz za registracijo "% systemroot% SysWoW64regsvr32" (brez narekovajev), ki skozi prostor označuje celotno pot do želene knjižnice.

Reševanje napake regsvr32 "Ni bilo mogoče naložiti modula" (msvcp110.dll ni v računalniku)

V primeru knjižnic msvcp (in ne samo s številko 110), napake v registru v večini primerov kažejo na pomanjkanje ali kršitev delo posebne platforme MS Visual C ++. V tem primeru je treba paziti, katera različica platforme je potrebna za delovanje teh komponent.
Po tem se lahko namesti v obnovitveni način, tudi prek standardnega dela programov in komponent (gumb Edit). Včasih lahko to storite lažje tako, da prenesete izvirne knjižnice iz Microsoftovega uradnega vira, nato pa jih registrirate z zgoraj opisanimi metodami ali popolnoma ponovno namestite celotno platformo. V tem primeru je pred namestitvijo zaželeno, da prenesete uradno distribucijo, izbrišete obstoječo različico in šele nato izvedete "čisto" namestitev.

Sorodne publikacije