Dragon Age Origins: Sistemske zahteve razvijalcev

Dragon Age Origins - prvi del ene izmed najbolj priljubljenih iger v žanru RPG. Projekt pripoveduje igralcu o fantazijskem svetu, ki ga ogroža invazija temnih sil. Za zaščito pred uničenjem so nastali sivi stražarji - posebej usposobljeni vojaki. Igralec se seznani z njimi in drugimi udeleženci parcele, pridobi odmaknjenost in nasprotuje zlu. Igra, ki je izšla leta 2009, je še vedno povpraševanje ljubiteljev žanra. V tem članku bomo upoštevali sistemske zahteve Dragon Age Origins.

Minimalne zahteve

Začnimo s šibkimi konfiguracijami računalnikov, ki lahko "potegnejo" igro vsaj do minimalnih grafičnih nastavitev. V letu izdaje se je igra lahko pohvalila z odlično grafiko in animacijo, vendar vsi računalniki niso mogli obvladati obremenitve, ker ni bila najboljša optimizacija. Tako so minimalne sistemske zahteve Dragon Age Origins, ki so jih deklarirali sami razvijalci, naslednji:


 • operacijski sistem Windows XP SP 3;
 • dvojedrni procesor Intel ali AMD s frekvenco 18 GHz;
 • RAM vsaj 1 GB;
 • grafična kartica GeForce 6600 GT z zmogljivostjo pomnilnika 128 MB ali več;
 • 20 GB na trdem disku za datoteke z igrami.
 • Za računalnike z operacijskim sistemom Windows Vista in novejšim

  Zgornje zahteve so pomembne samo pri uporabi operacijskega sistema Windows XP. Za računalnike, ki izvajajo poznejše izdaje operacijskega sistema, so razvijalci uvedli druga priporočila. Minimalne sistemske zahteve za Dragon Age Origins v operacijskih sistemih Windows 7 in Vista so nekoliko drugačne:
 • Windows Vista/7;
 • dvojedrni procesor s frekvenco 22 GHz od istih proizvajalcev;
 • Vsaj 15 GB RAM;
 • Grafična kartica GeForce 7500 GT z 256 MB vgrajenega pomnilnika ali več;
 • 20 GB za namestitev na trdi disk.
 • Ta konfiguracija je že pomembna za Windows Vista in Windows 7. Ker je bila igra izdana leta 2009, razvijalci niso mogli zagotoviti ločenih zahtev za računalnike v operacijskem sistemu Windows 10. Vendar pa je danes celo proračunski računalnik zmožen potegniti to igro v dovoljenje. FullHD in z maksimalnimi nastavitvami grafike.


  Priporočene zahteve

  Priporočene sistemske zahteve za Dragon Age Origins na osebnih računalnikih ne temeljijo na določenem operacijskem sistemu. Spodaj si lahko ogledate približno konfiguracijo računalnika:
 • 4-jedrni procesor s frekvenco 24 GHz. Na primer, Intel Core 2 Quad ali podobno kot AMD;
 • 4 GB RAM-a za Vista in 2 GB za XP;
 • grafični pospeševalnik pri 8800 GTS s 512 MB video pomnilnika na krovu ali več;
 • 20 GB za namestitev na trdi disk.
 • Predstavljeni modeli procesorjev in grafičnih kartic so bili pomembni v času izdaje igre. Trenutno so te linije opreme že dolgo zastarele in niso izpuščene. Zato lahko naredimo analogijo s sodobnimi napravami, da vam olajšamo delo.

  Analogija s sodobnimi osebnimi računalniki

  Spregovorimo o priporočenih sistemskih zahtevah Dragon Age Origins, saj lahko vsak sodoben računalnik obvladuje igro z maksimalnimi grafičnimi nastavitvami. Intel Core 2 Quad procesor, omenjen v priporočenih zahtevah, je mogoče razumeti kot sodobenIntel Core i3, ki se prodajajo v vseh računalniških trgovinah. Uporabljate lahko tudi Core i5 ali Core i7 iz prejšnjih generacij, ker niso slabše od novejših različic mlajše linije osrednjih procesorjev.
  Zdaj o video karticah. Sodobne tehnologije vam omogočajo, da zaženete zelo zahtevne igre, tudi brez uporabe drugega grafičnega pospeševalnika. Njegova vloga nadomešča čip, vgrajen v procesor. Na primer, Intel HD Graphics, ki se uporablja na vseh linijah CPU Core. Z njihovo pomočjo lahko predvajate Dragon Age Origins pri srednjih in visokih grafičnih nastavitvah.
  Ko govorimo o posameznih grafičnih karticah, je 8800 GTS, eden najboljših v letu 2009, dobesedno povsod. Zdaj je celo proračunska kartica sposobna izpolniti sistemske zahteve Dragon Age Origins in jo zagnati pri maksimalnih nastavitvah grafike. V ta namen bodo primerne Nvidia GeForce 750 Ti ali podobne rešitve iz podjetja.

  Igranje na konzolah

  Poleg osebnih računalnikov se je igra pojavila tudi na konzolah PS3 in XBOX 360. Kot pri drugih projektih v primeru Dragon Age Origins ni potrebe po moči "železa". Edina zahteva za konzolo je razpoložljivost interneta, če ste kupili licenčni ključ v digitalni trgovini. Zdaj veste, kateri računalniki lahko zaženete to igro in ne skrbite za njeno delovanje!

  Sorodne publikacije