Urejevalnik formule za enačbo Microsoft

Microsoft Equation je urejevalnik formule, ki je različica MathType programa Design Science. Obravnavani program je bil zasnovan tako, da se je prilagodil MS Office.

Nujnost uporabe

Pogosto morajo raziskovalci in študenti pri tipkanju v redni urejevalnik besedil vnesti formule. Za Windows je to MS Word. Pri uporabi tipkovnice za dosego pravilne formule za branje v tem urejevalniku besedila je nemogoče, razen če formula ni zelo preprosta. V zvezi s tem obstaja potreba po uporabi Microsoftove enačbe.


Ta urejevalnik vam omogoča ustvarjanje kompleksnih formul. Oblikovanje besedila slednjega poteka v nastavitvah tega urejevalnika. Tam lahko prilagodite vrsto, velikost in postavitev pisave, poravnavo, intervale.

Namestitev programa

Ker je Microsoft Equation del programa MS Word, se njegova namestitev izvede tudi pri namestitvi tega programa. Po drugi strani pa je MS Word nameščen ob namestitvi MS Office. Če po namestitvi slednjega ni mogoče najti urejevalnika formule, bo namestitveni program privzeto imel kljukico, ki ni nameščena. Če želite namestiti Microsoft Equation, morate iti na nadzorno ploščo, izbrati "Install and uninstall programs", poiščite Microsoft Office, kliknite gumb "Edit" ali "Change /Delete". V oknu izberite »Orodja za Microsoft Office« in jih razširite s klikom na ikono plus na levi strani. Zato bomo razširili seznam, v katerem najdemo urejevalnik formule,nasprotno, ki smo jo postavili kljukico.


Vstavi formulo v MS Word

To storite z uporabo menija Insert - "Object". Okno vas bo pozvalo, da izberete vrsto predmeta. Izberite Microsoft Equation 3.0. Zato program Word odpre urejevalnik formul v oknu, ki vas pozove, da izberete operande za vnos formul. V tem primeru se meni Word zamenja s programom Microsoft Equation, ki je namenjen vnosu formul.

Popravek formul

Če se uvedejo podobne formule, lahko potreba po njihovem stalnem vnosu pade, če se ena od kopij vnesene formule in nato vstavi in ​​uredi. Urejanje se izvede v urejevalniku formul iz formule Microsoft Equation. V tem primeru je dvojni klik na formuli. Kot rezultat, vključitev tega programa, formula je na voljo za urejanje. Ko je formula popravljena, morate klikniti z miško preko njenih robov, kar pomeni, da bo formula postala slika in pojavil se bo običajni meni MS Word.

Nastavitveni slogi

Program Microsoft Equation Editor ima meni Style, ki ima številne sloge, ki se lahko uporabljajo pri vnosu formul. Privzeto je za formule nameščen matematični slog, ki že določa, kateri slogi se uporabljajo za te ali druge elemente formule. Če želite prilagoditi pisave, morate odpreti meni Slog - Določi. Tu lahko s pomočjo kljukice določite, ali je pisava standardna, ležeča ali krepka glede na kateri koli element formule.
V tem oknu sta dve polji. V enem polju se zgodinastavitev pisave. Malo spodaj je drugo polje, v katerem poteka nastavitev jezika. Da bi lahko prosto preklapljali med ruskim in angleškim, morate zapustiti slog "Besedilo".

Nastavimo dimenzije elementov

Dimenzije različnih elementov v formulah niso točno določene kot v programu Word. Če jih želite spremeniti, v meniju »Dimenzije« pojdite na »Določi«. Odpre se okno, v katerem so navedene vrste postavk: redni, veliki in majhni indeksi, veliki in majhni znaki. Na desni strani okna je vzorčna slika podatkovnih tipov elementov v formuli. Pri pozicioniranju kurzorja v velikosti, ki ustreza določenemu tipu elementa, bo ta slika označena na tej sliki. Desno od te slike so gumbi tega okna. Gumb »Privzeto« ponastavi vse vaše spremembe na tiste nastavitve, ki so bile privzeto nastavljene. Za potrditev sprememb morate klikniti na gumb "OK" ali tipko Enter. Formule, ki bodo v prihodnje vnesene v "Vordi", bodo prikazane že s sprejetimi spremembami. Vnesene formule se bodo spremenile, če bodo predmet urejanja, sicer bodo ostale v obliki, v kateri so bile prvotno vnesene.

Nastavitev intervalov

Med prilagajanjem intervalov v meniju "Odstavek" in "Pisava" v urejevalniku formul lahko spreminjate tudi intervale med elementi. V meniju "Format" izberite "Interval". V oknu so intervali določeni v odstotkih. Sose določijo glede na običajno velikost pisave, ki je bila izbrana v istem oknu. Tukaj, kot v oknu velikosti pisave, je pogled na desni. Sprememba intervala bo v tem pogledu jasno prikazana. Če vam ni všeč vse, kar ste vnesli, ga lahko obnovite s klikom na gumb »Privzeto«.

Orodna vrstica

Gumbi na orodni vrstici sta razporejeni v dveh vrsticah. Zgornja vrstica vsebuje simbole, ki se lahko uporabljajo v formulah. Spodnja vrstica vsebuje predloge, kot je frakcija, ki vsebuje imenovalec in števec. Tu so tudi matematični simboli.
Prostor pri uporabi Microsoftove enačbe ni nastavljen ročno z uporabo iste tipke na tipkovnici. Vendar pa je v zgornji vrstici plošče gumb "Gaps in tri pike", s katerim lahko izberete velikost intervala. To je smiselno, če se uporabi določen interval ali če avtomatska postavitev vrzeli ni delovala iz kakršnega koli razloga.

V zaključku

je MS Word 2010 vključil možnost ustvarjanja in urejanja formul v vgrajenem, vendar je bilo še vedno mogoče uporabiti urejevalnik formul Microsoft Equation, ki je omogočil vnos formul vseh zahtevnosti v ustvarjenih dokumentih.

Sorodne publikacije