Dodatki za akcijsko kamero: sponka, nepremočljiva škatla, polnilnik

V splošnem segmentu video kamer so predstavniki akcijskega razreda najbolj funkcionalni, praktični in prilagodljivi v delovanju. Modeli takšnih modelov so bili prvotno izdelani za ekstremne pogoje fizične cirkulacije, zato je brez posebne opreme streljanje redko. Očitno je, da pomožne podporne naloge pomagajo rešiti posebno opremo za akcijsko kamero, katere glavni spekter je zasnovan tako, da fiksira in stabilizira napravo.

Nosilci za kamere

Classic stojala so statično nameščena na trdni površini, v celotnem kompletu akcijskih kamer se redko uporabljajo. Običajno jih nadomeščajo škrobi in monopodi. To je naprava, ki vključuje ročaj in napravo za pritrditev naprave v načrt. Odstranljiv montažni okvir se lahko uporablja ločeno od ročaja - na primer, z velcro in objemkami ga lahko namestite na kolo. Poleg tega naloga takega ogrodja ni toliko v tem, da bi fotoaparat postavili na mini stojalo, temveč pri zmanjševanju vibracij. Okvirji so opremljeni z dušilnim materialom, ki tudi pri uporabi naprave na poti omogoča natančno fotografiranje brez nihanj.


Upravljanje paracetamola je relativno enostavno. Praviloma je glavni drog oblikovan s sekcijami s ključavnicami v vozliščih. Pogosto so tudi teleskopski modeli, katerih dolžina se giblje od nekaj deset centimetrov do 2-3 m. Kompletna oprema za akcijsko kamerote vrste v nekaterih različicah zagotavljajo možnost daljinskega upravljanja preko posebnega daljinskega upravljalnika.

Naprave za pritrjevanje ležajev

Glavni namen razvoja nošenja pritrdilnih elementov za kamkorderje GoPro je že dolgo pritrjen na glavo. Skoraj vse tovrstne naprave so tvorile več pasov z žepom, ježkom in sponkami. Danes razvijalci ponujajo napredne uporabnike povezljivosti za univerzalne vrste akcijskih kamer. To je komplet trakov s široko paleto možnosti nastavitve, ki jih lahko nosite na telesu ali glavi v skladu z različnimi shemami, ki jih zagotavlja navodilo. Predvsem obstajajo konfiguracije, v katerih je kamera pritrjena v predelu prsnega koša. Ta možnost je primerna v primerih, ko je glava zaposlena s palico z LED bliskavico. Alternativno so stranske komore opremljene z istim pasom na glavi, v tem primeru pa se oblikuje okorna in težka konstrukcija. V standardnih sklopih proizvajalci ponujajo tipične povoje in ključe s prilagoditvami za čelado ali odprto glavo.


Škatle za kamere

Škatle, škatle in škatle za fotoaparate predstavljajo ločen razred pripomočkov. Začenši z najbolj funkcionalno in tehnološko prilagoditvijo te vrste. To so viseče škatle, s katerimi je naprava pritrjena na odpirač. Takšno konfiguracijo kombinacije različnih tehnik uporabljajo mnogi proizvajalci. Še posebej, Xiaomi akcijska kamera v modifikaciji Yi 4K pomeni možnost takegamontaža Vendar pa redni trdi fiksirni elementi omogočajo zanesljivo povezavo fotoaparata z dron. Ta možnost je uporabljena, če polje kritično pretehta načrt, kar je dovoljeno za štiričlansko plovbo.
Zaščitne škatle so prav tako zelo razširjene, pri čemer je poudarek na izolaciji od zunanjih fizičnih ali podnebnih vplivov. Na primer, nepremočljiva škatla za akcijsko kamero bo napravo rešila pred prodiranjem v telo tekočine. Obstajajo tudi klasični primeri, ki se uporabljajo za udoben in varen transport kamere in njenih posameznih funkcionalnih delov.

Zunanje baterije

Ko potujete na dolgi poti za zajemanje pokrajin, je vredno razmisliti o napajanju fotoaparata. Najbolj energetsko intenzivni modeli ne bodo mogli zagotavljati neprekinjenega fotografiranja več kot en dan. V skladu s tem ne bo nepotrebno zaloge baterij. To so lahko različne naprave. Najprej lahko uporabite podvojene litij-ionske baterije z zmogljivostjo 1.000 MAG. V tem primeru je treba izračunati, kako primeren je format posamezne baterije ali baterije za model kamere. Če se izračun opravi za več dni ali teden, potem druga možnost - naprava Power Bank. Dejstvo je, da je močnejša baterija za 10-15 tisoč čarov, ki bo zagotovila več sej polne energije. Če želite uporabiti to baterijo, potrebujete polnilnik za akcijski paket USB. Slabosti te odločitve vključujejo dejstvo, da je Power Bank sama po sebi precej masivna in trdna naprava, ki jo lahkoprinesite dodatne težave na poti.

Priključki za uporabo fotoaparata na vodi

Že govorimo o škatli, ki varuje fotoaparat pred dežjem, vendar to morda ni dovolj, ko gre za popolno potopitev v vodo. V te namene se uporabljajo posebne vakuumske in hermetične naprave v obliki enakih škatel, posod in prozornih polobli. Značilnost pritrdilnih elementov in zaščitnih naprav te vrste je prisotnost plovcev, ki preprečujejo, da bi se oprema utopila. Poleg tega so vodne značilnosti akcijske kamere običajno označene z značilno svetlo barvo, ki jim omogoča razlikovanje v težkih pogojih delovanja. GoPro izdelek je na primer označen z oranžnim odtenkom - ni nujno popolnoma, del pa ima enako barvo. Ponujene so tudi posebne luči za podvodno fotografijo, ki so integrirane bodisi v obliko posode ali v ohišje fotoaparata.

Koliko stanejo dodatki za delovno sobo?

Enostavni pritrdilni elementi in fiksatorji z lahkim plastičnim pokrovčkom v povprečju znašajo 500–1000 rubljev. V sredini segment, trak pasov, škatle in oklepajih so na voljo za 2-3000. Isti tehnološki in večnamenski dodatki se lahko oceni na 10-15000. Lahko je priloga za akcijo kamere v obliki elektronskih steadicates, kompleksne rešitve za podvodne streljanje, kot tudi dodatki za osvetljevanje.

Sklep

Med glavnimi razlikami med akcijskimi kamerami je zunanja varnost. Takšni modeli prejmejo trdne kovčke, izolacijske premaze,ergonomski vložki za tesen oprijem itd. Toda brez ustrezne opreme v naravnih delovnih pogojih za to vrsto opreme bo vsak model neuporaben. Tako je na primer ista akcijska kamera Xiaomi Yi 4K opremljena s posebnimi priključki za pritrditev in stojala. Pred uporabo fotoaparata je pomembno izračunati, kateri dodatki so potrebni. Pravilno izbrani dodatki bodo naredili postopek fotografiranja ne le priročen, temveč tudi produktiven v smislu kakovosti videa.

Sorodne publikacije