Napaka CLR20r3 pri zagonu aplikacije: zakaj se pojavlja in kako popraviti sesutje

Uporabniki operacijskega sistema Windows 7 včasih naletijo na zelo neprijeten problem, to je, da se pri zagonu določene aplikacije (najpogosteje uporabnik) po zagonu programa pojavi tako imenovana napaka CLR20r3. Kaj je to in kako odpraviti takšno neuspeh, ne vedo vsi, tako da o tem vprašanju morate ustaviti bolj podrobno. Predlagane rešitve se lahko uporabijo ne le za sedmo spremembo sistema, ker delujejo enako dobro v OS spodaj ali zgoraj.


Napaka CLR20r3 pri zagonu programa: kaj je to, napaka ali ne?

Začnimo z dejstvom, da je ta neuspeh v glavnem značilen za Windows za že sedmo različico. V drugih spremembah je izjemno redka. Zakaj se to zgodi, ni znano, vendar dejstvo ostaja dejstvo.
Najbolj zanimivo je, da se v operacijskem sistemu Windows 7 napaka med izvajanjem CLR20r3 najpogosteje pojavlja pri poskusu zagona iger ali večpredstavnostnih programov (isti »Media Center« ali ustrezni predvajalnik). Sam neuspeh je postavljen kot kršitev dela določene platforme, ki se uporablja pri odpiranju ustreznih programov.

Vzroki za napako

Napaka CLR20r3 pri zagonu programa ni kritična (sistem še naprej deluje v normalnem načinu), vendar je v uporabniških programih to precej visoko in iz nekega razloga je selektivno (en program lahko deluje brez težav) drugi niteči sploh).


Glede vzrokov za takšno neuspeh, med glavnimi, lahko ločimo naslednje:
 • Virusni vpliv.
 • Kršitev dela Centra za posodobitve.
 • Zastarel ali poškodovan ogrodje .NET Framework.
 • Napaka CLR20r3 Windows 7: kako popraviti

  Zdaj pa se premaknimo neposredno k rešitvam, ki vam bodo pomagale, da se znebite te nesreče ali njenega vztrajnega sporočila in obnovite delovanje aplikacij "odletite". Oglejmo si, kako popraviti napako CLR20r3 (Windows Media Center jo izda, kateri koli drug program ali igra ni pomembna) na podlagi zgornjih razlogov za njen videz.
  Za začetek je vredno v celoti pregledati računalnik pred virusi, vendar vam ni treba namestiti standardnega optičnega bralnika (morda je zamudil grožnjo) in vse prenosne pripomočke, ki ne zahtevajo namestitve na osebnem računalniku (na primer, Dr. Web CureIt). !) Za globlje čiščenje, če se virusi razširijo globoko v RAM-u, bo najboljša rešitev zagon z diska ali bliskovnega pogona s pripomočkom Kaspersky Recver Disk, zapisanim na njih. Ta program ima svoj zagonski nalagalnik, zato se zažene v operacijski sistem (odstranljiva naprava je sama zagonska, vendar jo je treba najprej nastaviti v nastavitvah BIOS-a). Če se grožnje ne zaznajo in pride do napake CLR20r3, ko se program zažene, je zelo verjetno, da sistem preprosto nima potrebnih posodobitev. Obstaja možnost, da v času samodejne nadgradnje niso bili v celoti preneseni ali pa se središče za posodobitev ni uspelo namestiti.
  V temV primeru, da morate preveriti razpoložljive posodobitve v ročnem načinu in namestiti vse najdene s poznejšim ponovnim zagonom računalniškega sistema.
  Če ročno iskanje ali namestitev iz kakršnega koli razloga ne bo izvedena in sistem izda napako pri posodobitvi, boste morali uporabiti razdelek storitve (services.msc v ukazni vrstici Run), poiskati vrstico "Windows update", dvokliknite meni za urejanje parametre, zaustavite storitev, nastavite vrsto zagona na zaustavitev, shranite spremembe, znova zaženite sistem, znova vnesite določen razdelek in omogočite storitev z nastavitvijo vrste samodejnega zagona. Če se samodejna posodobitev ne zažene, lahko preverite, ali so na voljo posodobitve.

  Zajamčena metoda za odpravo problema

  Nazadnje, obrnimo se na sam temeljni vzrok napake. Veliko iger, multimedijski programi za pravilno delo zahtevajo prisotnost platforme .NET Framework. Njegova odsotnost, staranje ali škoda v večini primerov in izzove nastanek takega neuspeha.
  Razmere lahko popravite preprosto tako, da prenesete najnovejšo različico platforme iz Microsoftovega uradnega vira in jo vključite v sistem. Za vsak primer (čeprav ne nujno) lahko hkrati nadgradite različico DirectX. Toda komponenta MS Visual C ++ Distributable ni treba dotikati, saj jo veliko aplikacij namesti na svoje in različni programi zahtevajo različne različice paketa (istočasno je lahko v sistemu več, ne glede na leto razvoja in izdaje).

  Zaključek

  To je vse tose nanaša na odpravljanje napake pri zagonu iger in večpredstavnostnih programov. V večini primerov pomaga pri ponastavitvi glavne platforme, čeprav ni mogoče zanemariti vpliva virusov ali zrušitev pri namestitvi sistema in nekaterih posodobitvenih programov. Treba je omeniti, da se ogrodje .NET Framework ne posodablja vedno z aktivnim sistemom samodejnega posodabljanja. Zato je najbolje, da namestite distro namestitve in ga namestite sami.

  Sorodne publikacije