Učinki CSS: zaokroževanje robov elementov

Sintaksa kaskadnih listov slogov je zgrajena tako preprosto, da je možnost pridobitve najbolj nepričakovane zasnove celo oddaljena od programiranja in razvoja strani za osebo. Morda zaradi dejstva, da so otroške igre v kockah ostale v spominu, da bi uporabili to večplastno izkušnjo v HTML-ju, CSS ne deluje.

Vendar pa je sodobno programiranje še daleč od predstavitve konstrukcij realne realnosti. Do sedaj je vsako področje (zasedeno s poljubnim blokovnim elementom) v katerikoli njegovi vrednosti in formalnem namenu pravokotne oblike, znotraj katerega se oblikuje zahtevana kontura krivulje črte.


Do sedaj so vsi krogi, polmer zaokroževanja, kakršna koli izkrivljena črta itd. oči kot točka na črti.

Klasični direktni modeli

Nič presenetljivega ni, da je napredek na področju programiranja in informacijske tehnologije legaliziral pravokotne strukture. Napredne ideje niso začele zapravljati časa na zaokroženih oblikah, vendar niso pozabile ponuditi razvijalcu dovolj funkcij v oznakah in pravilih HTML, CSS in sorodnih programskih jezikov.
Vsak element, uporabljen na strani, ima pravokotno območje in vsebuje več komponent, od katerih je v vsakem posameznem primeru samo potrebno,upoštevanje zahtev navzkrižnega brskanja, značilnosti označevanja določene vsebine v dostopnih skladenjskih konstrukcijah.


Splošna pravila CSS

Cascading stylesheets predlagajo opisovanje elementov, kot sledi:
 • lastnost: vrednost.
 • V tem primeru je lastnost določeno ime, vrednost pa je lahko ime in seznam imen ali vrednosti. Kar zadeva blokovne elemente in potrebo po kroženju v CSS, je smiselno uporabiti lastnost border-radius in njene vrednosti v formatu 38px ali 8px 16px 24px 38px.
  Če je ena številka podana kot vrednost, bo nastavljena na to za vse vogale. Zapis vseh štirih vrednosti vključuje:
 • prvo številko - v zgornjem levem kotu;
 • drugo - desno zgoraj;
 • tretji - spodaj desno;
 • slednji - v levo spodaj.
 • Delitev nekaterih pravil

  Koncepta meja in slika ozadja se lahko uporabljata skupaj. To je normalno in zgornja pravila ne vplivajo drug na drugega, saj tvorijo skupno sestavo. Glavna stvar je, da podamo poročilo o tem, kaj natančno pomeni vsako od njih in kako se prekriva. Pred izvajanjem tega ali tega elementa je pomembno, da izvedete več poskusov in preverite delo na več brskalnikih. Ciljanje nasvetov, priporočil, primerov tretjih oseb ali sintakse CSS, zaokroževanja vogalov itd. Je redko boljše od vaše nove prakse.
  Pomembno je razumeti, da je meja, podoba, z vidika oblikovanja vogalov - ista vrsta koncepta. Slika ni na voljo v png formatu. On bobrskalnika, v skladu s pravili, določenimi v CSS. Zaokroževanje vogalov - skrbnik razvijalca ne glede na pravokotnik izvirnega materiala.

  Značilnosti HTML, CSS iz brskalnikov

  Čestitke za pisanje slog v razsutem stanju - za vse brskalnike takoj. V vsakem primeru klasični primeri na temo "CSS: Rounding Angles" predlagajo pisanje takole: ozadje: # FF7F00; /* ozadje * /obroba: 1px #CCCCCC solid; /* okvir * /-moz-border-radius: 10px; /* Zaobljeni koti CSS za Mozilla Firefox * /-webkit-border-radius: 10px; /* za Chrome in Safari * /-html-border-radius: 10px; /* Konquerer * /obrobni polmer: 10px; /* CSS zaokroževanje vogalov za vse * /, itd. Vendar pa je v večini primerov dovolj, da določite zadnje pravilo. Prekomerno uporabo je treba uporabiti le, če obstaja resnična potreba.

  Klasične in veličastne tabele

  Kljub številnim spornim vprašanjem med privrženci tabularne postavitve (tr, td) in različicami uporabe oznak div in span ("čudna" postavitev), objektivna praksa raje izbere možnost razumne potrebe. Device imajo nekaj dostojanstva, mize so drugačne. Če se medsebojno dopolnjujejo, a se preprosto tekmujejo, bo vprašanje hitro izhlapelo v eni od možnosti, ki združuje najboljše strani miz in devic. Večina spletnih mest je ustvarjenih s pomočjo CMS-a (sistemi za upravljanje spletnih strani) in na voljo razvijalcu ne le širok spekter "gigantskih" nizov podatkov, več sto map, objektov, ampak tudi tabele. Oznake [div | span] niso označene, toda edina stvar, ki natančno velja za razvijalca, so slogi CSS. Poleg tega se vsak CMS jasno deli kot koda, ki jo vsebuje, od ustvarjalca razvijalca, dain lastne sloge iz dodanih slogov, za spremembe (na primer, v css - zaokroževanje vogalov tabele) lahko vedno obnovite privzete nastavitve in sloge.

  Krivulje in koti, ki jih sintaksa ne zagotavlja

  Lahko se strogo držite vseh pravil HTML, CSS, vendar imate rezultat, niso na voljo. Če postavite elemente drug na drugega, lahko sprejemate vsa področja katere koli konfiguracije. Z uporabo PHP programiranja na strežniku lahko obiskovalcu pošljete datoteke obiskovalca in priložite ustrezno kodo javascript na telo datoteke HTML ali ločeno datoteko js.
  Vsaka možnost kontur, katera koli oblika njenega elementa zunaj pravil CSS! Zaokroževanje vogalov je le delno, realne možnosti pa so veliko širše. Hkrati programiranje svoje lastne objekte, se ne more paziti na značilnosti posameznih brskalnikov, uporabite samo tiste oznake in modele označevalnih jezikov, ki jih zaznavajo vsi brez izjeme brskalniki. Z idejami objektno usmerjenega programiranja lahko oblikujete videz kota ali krivulje, ki ga očitno ne zagotavlja nobena oblika brskalnika. Hkrati pa ni nujno, da bo to točen kot regije, prvotno pravokotne. Pomembno je, da so komponente krivulje, opisane v obliki pravil CSS, združene v en vizualni objekt z javascript kodo in v pravem trenutku, na pravem mestu brskalnika, se odražajo v pravilni obliki. S takšno tehnologijo nič ne preprečuje, da bi se takšni predmeti spoznali v tridimenzionalni ravnini ali prikazalianimacija

  Sorodne publikacije