Mobilni grafični pospeševalnik za začetno AMD Radeon HD 6320 grafiko. Značilnosti in specifikacije

Grafični pospeševalnik vstopne ravni AMD Radeon HD 6320 Graphics je bil uveden leta 2010 v računalniški industriji. Funkcije te naprave so se osredotočile na dejstvo, da je integrirana v grafično kartico procesorske naprave - z izjemno nizko hitrostjo. Hkrati ima odlično energetsko učinkovitost in s tem zagotavlja dolgo življenjsko dobo prenosnega računalnika. Parametri in specifikacije tega adapterja bodo namenjeni temu pregledu.

Namen naprave

Ta grafični adapter je bil vključen v mobilne vhodne čipe. Zato je glavno področje uporabe tega pospeševalnika prenosni računalniki. Z integriranim pospeševalnikom pa prenosni prenosni računalnik ne more biti prvotno visokozmogljiv. Kot rezultat, glavno področje uporabe tega adapterja - netbook z visoko stopnjo energetske učinkovitosti in dolgo časa avtonomnega delovanja. Takšne prenosne računalniške naprave so odlične za nizko kakovostno predvajanje multimedijskih vsebin, obdelavo pisarniških dokumentov, brskanje po različnih mestih, igrače, ki niso pokvarljive, in druge poceni programske opreme.


Parametri grafičnega procesorja

Specifikacije AMD Radeon HD 6320 Graphics kažejo, da temelji na mikroarhitekturi Terascale 2. Ta čip, ki ima polprevodniški kristal tolerance 40 nm, vključuje 80pretočni procesorji. Frekvenca slednjih, odvisno od računalniške obremenitve, se lahko spreminja od 500 do 600 MHz. Poleg tega je treba posebej omeniti, da je dani model pospeševalnika vključen v mikroprocesorje pod kodnim imenom Zacate. To pomeni, da je ta adapter na isti oblogi z računalniškim delom prenosnega računalnika. Toplotni paket tega modela grafične kartice je samo 4 vate. Ampak poraba energije računalniškega dela čipa E-350, ki vključuje junaka tega pregleda, je 18 W. Poleg tega je treba posebej omeniti, da je ta model mikroprocesorja dvojedrni. To pomeni, da je skupni strošek toplotne energije 22 W, in to CPU lahko brez aktivnega hlajenja. Zato so prenosniki, ki temeljijo na tem čipu, skoraj brezšumne računalniške naprave.


Pomnilnik pospeševalnika

Značilnosti grafične kartice AMD Radeon HD 6320 kažejo, da ni ločenega pomnilnika RAM. Posledično pospeševalnik v procesu uporablja del OPERATIVNEGA spomina računalniškega sistema. Bus povezljivost je le 32 bitov, in urna frekvenca nameščenih modulov je 533 MHz. Zato je največja pasovna širina pomnilniške kartice OPTION grafične kartice omejena na 42 GB /s. Vrsta uporabljenega pomnilnika je DDR3. Največja količina video medpomnilnika je omejena na 384 MB. Toda to vrednost lahko nastavite v BIOS-u matične plošče.

Resnična produktivnost

Kot smo že omenili, so lastnosti grafike AMD Radeon HD 6320 med najmanj produktivnimi serijamipospeševalniki Zato so rezultati testov tega grafičnega pospeševalnika izredno nizki. V sintetičnem testnem paketu adapter nastavi 3D Mark 06 le 2407 točk. To pomeni, da je hitrost te grafične kartice nekoliko slabša od GeForce 110M in Radeon R2. Udoben zagon na tem adapterju so zelo stare igrače. Za slednje se lahko na primer sklicujete na Sims 3 HMM3 ali FIFA11. V tem primeru mora biti kakovost slike v nekaterih primerih srednje ali nizka.

Pomembnost adapterja

Video kartice serije AMD 6HHH so trenutno zastarele naprave. Od začetka prodaje te družine pospeševalnikov je proizvajalec večkrat posodobil svojo paleto pospeševalnikov. Ker pa je junak tega pregleda namenjen izvajanju najzahtevnejših nalog programske opreme v zvezi s specifikacijami strojne opreme prenosnega osebnega računalnika, posodobitev takšnega prenosnika še ni potrebna. Edina komponenta, ki jo je treba zamenjati, je baterija. Baterija je najhitreje obrabljena in zato je potrebno v 5-6 letih namestiti novo takšno komponento za možnost delovanja računalnika v načinu brez povezave.

Postopek namestitve. Faze

Preprost algoritem za nastavitev grafičnega procesorja AMD Radeon HD 6320 Graphics. Gonilnik v prvi fazi se prenese s uradne strani proizvajalca, različica programske opreme pa mora biti najnovejša. Priporočljivo je, da istočasno prenesete diagnostične in nadzorne pripomočke. Po tem je vsa ta programska oprema nameščena v računalniku. ZaDovolj je, da sledite navodilom čarovnika za namestitev. Na koncu je priporočljivo, da se prenosni računalnik prisili v ponovni zagon. V zadnji fazi lahko prilagodite nastavitve slike. To naredite tako, da na namizju uporabite kontekstni meni.

Zaključek

V tem majhnem članku so bile obravnavane značilnosti AMD Radeon HD 6320 Graphics. Ta vmesnik ni bonus rešitev, vendar je še vedno odličen za svoje naloge. Zato računalniki, ki temeljijo na njem, še ne potrebujejo posodobitve.

Sorodne publikacije