Tujec: izolacija: pregled igre

Ridley Scott je v oddaljeni 1979 javnosti predstavil film, ki je postal kult - "Alien". In v letu 2014, po 35 letih, je prišla igra, razvijalci, ki so uspeli prenesti tisto vzdušje strahu in ekstatične groze - Alien: Isolation. Pregled te mojstrovine bo potekal v okviru članka.

Zgodovina

Sobotnik "Alien" izvira samo iz filma Ridley Scott, ki se je pojavil na zaslonih leta 1979. Slika pove, kako je posadka ladje Nostromo pristala na neznanem planetu in se soočila s tujimi organizmi. Eden od članov skupine je bil podvržen napadu litsehvat - pajek podobnemu bitju, ki je ličinka ksenomorfov. Na ladji so bili poskusi odstraniti parazita s kirurškim posegom, vendar niso uspeli. Kasneje je bil tujski organizem najden mrtev, žrtva pa v dobrem stanju. Nihče ni vedel, da je ksenon dal zarodek v človeško telo. Tako se je tujec prvič pojavil na čolnu: zlomil je nosilec prsnega koša od znotraj, izstopil je ven.

Tako se za preživetje začne boj glavnega junaka Ellen Ripley, ki ga igra Sigourney Weaver. Znani, zdaj že pokojni švicarski umetnik Hans Rudi Giger je trdo delal na bitju. Podoba tujega pošasti, ki jo je izumil, je potoval iz enega dela filma v drugega.

Zamisel o igri

Študija prikolice, posvečene igri, omogoča razumevanje, da so se razvijalci odmaknili od ideje, ki je bila predstavljena v prvem filmu Alien. Po dogodkih, opisanih vfilm, se je Ellen Ripley odpravila na Zemljo v stanju kriogenega spanja. Toda zaradi nesrečne okoliščine je bila kapsula že več let izgubljena v vesolju. Na začetku filma "Aliens", ki ga je že posnel James Cameron, je omenjeno, da ima Ellen hčerko. Vendar je svojo junakino videla samo na fotografiji in v zelo starosti (tak paradoks je nastal zaradi dejstva, da čas v prostoru teče drugače). Kratek pregled Alien: Isolation pojasnjuje, da glavni lik igre - ista hči Amanda Ripley - ne izgubi upanja, da bi našla svojo mamo. V ohranjevalniku zaslona se izkaže, da je bil najden vgrajen snemalnik "Nostromo", zloglasni "Podjetje" pošlje inženirja v osebo glavnega junaka mednarodni vesoljski postaji "Sevastopol", da bi dobil informacije o Helen Ripley.

Knot

Ni težko uganiti, da so razmere na mednarodni vesoljski postaji precej nemirne. "Sevastopol" je gosto naseljen z ljudmi in androidi, ki opravljajo določene naloge. Toda s prihodom tuje oblike življenja v vrsti ljudi je bil kaos. Sedaj obstajajo v obliki raznih manjših oboroženih skupin, ki si med seboj tekmujejo. Ko je izolirana v izolaciji, na čudni postaji, je junakinja prisiljena navaditi na novo okolje. Navsezadnje, v vsem tem vrvežu med hibernirajočimi toplokrvnimi, programiranimi androidi, ki se občasno pojavljajo sistemske napake, pod omako v obliki sovražnega bitja, ki plazi skozi prezračevalne prehode, je tujec nihče drug kot Amanda Ripley, ki je bila izolirana od avtohtono posadko.

orožje?

Orožja prvotno ne obstajajo, vendar Stranger ne udari neposredno v frontalni napad v Alien: Isolation. Pregled lokalnih "atrakcij" vam bo omogočil najti šibke podobnosti samoobrambe, senzorjev gibanja, plinskih gorilnikov - vse v najboljših tradicijah žanra. Kasneje lahko pazite na patrulje, napadate zasedo in zbirate strelivo za pištole iz njihovih teles.
Če pa je strelno orožje uporabno za ljudi, tujec tvori samo iluzijo neke vrste enakosti sil (tudi ni prednosti). Nemogoče je ubiti ksenomorfe - lahko se samo upočasnite, prestrašite ali popolnoma skrijete pred njim.

Mehanika

Nadaljevanje pregleda Alien: Isolation, je treba opozoriti, da se razvijalci niso omejili na scenarij modelov vedenja znakov. Na primer, človeške patrulje se ne gibljejo po strogo preverjenih poteh, ampak se gibljejo samovoljno. Tujec je povsem kaotično premaknjen s prezračevanjem, temnimi hodniki in se lahko pojavi kjerkoli in kadarkoli. Ni strogo določenih kontrolnih točk, kjer je Amanda Ripley lahko izpostavljena ksenomorfu. Lahko zaženete celotno igro ali plazite, napadate patrulje in se skrivate pred sintetiko, tujski organizem pa se srečuje šele na koncu. Kljub temu, srečanje s tako zelo nepričakovano. In tukaj so razvijalci temeljito premislili vse nianse, ki prispevajo k nastanku grozljive atmosfere: nestrpna glasba, pospešen srčni utrip in zmedeno dihanje junakinje. Takšni trenutki povzročijo, da se igralci drhtejo za računalnikom in zadržijo dih.

Če je Amanda uspela pobegniti inskriti v omaro (tako kot v Outlastu), še ni dejstvo, da se bo pošast sprehodila in odšla. Bolj verjetno je že dolgo čutil dekle in v naslednjem trenutku bo zlomil vrata in žrtev z enim udarcem končal.

Ocena "Gaming"

Pregled Alien: Isolation, ena izmed vodilnih igralnih izdaj, opozarja na skrbno premišljeno oblikovno komponento projekta. Če si še enkrat ogledate film Ridleyja Scotta "Alien" in bodite pozorni na zasnovo postaje Sevastopol, lahko vidite veliko splošnega.
Okrasitev prostorov v retrofuturističnem stilu: okorni monitorji s konveksnimi zasloni, utripajoče lučke, komplet preklopov, krmilne omarice, ki imajo veliko število tipkovnic z velikimi ključi, elektronska stikala z masivnimi kabelskimi navijali. Tako si je predstavljala prihodnost znanstvene fantastike sedemdesetih let. Brez ploskih LCD zaslonov, zaslonov na dotik in holografskih tipkovnic.
Nadaljevanje pregleda Alien: Isolation, ne smemo pozabiti na androide. Ti znaki so podobni Fantomasu, ki služi kot servisno osebje. Edini odgovor, ki ga lahko slišite od njih, je "Ali imate kaj za pomoč?" » Enako bodo ponovili, ko bodo napadli Amando in se držali naročil umetne inteligence. Revija "Igromania" v revijah Alien: Isolation omenja nekaj zaostajajoče igre. Za nekoga je to plus, za nekoga minus. Vendar je vsekakor vredno reči, da igra lahko gre skozi en vdih. Nobena soba ni podobna drugi. V igri ni mačjih prizorovAmanda na drugi del postaje. Vsa vrata morajo biti ročno zlomljena, parcela pa je "opraskana" s pomočjo elektronskih dnevnikov posadke, ki se občasno pojavljajo v računalnikih.

Lov

Igra je razdeljena na dva dela: prva Amanda Ripley služi kot žrtev, v drugem pa se običajno imenuje lovec. Oborožena z gasilcem, se lahko junakinja varno upre zlobnim ljudem. Androidi povzročajo tudi težave - sintetični plamen, ki ga pokriva plamen, ki žrtev zasleduje, monotono poklon »Ali imate kaj za pomoč? "Povzroča več grozote kot oboroženi ljudje." Slednji, seveda, lahko ubije Ripleya iz dveh strelov, toda dekle lahko z njimi brez težav spopade. Delo je težje, še posebej, če je več kot eno.

o Alienu

Toda vse se spremeni, ko je xenomorph. Po eni ali dveh topniških lupinah, igralec spozna, da lahko metalec ognja ali pištola malo upočasni ali prestraši, vendar ne ustavi bitja. Ta lovec je pametnejši, močnejši in nevarnejši od Alien: Colonial Marines ali Alien vs Predator. Torej, če je med rednim prisilnim plazovom iz enega zavetišča v drugega nenadoma potrebno opazovati, kako se počasi pojavi prezračevanje, je ta tanka tvorba z dihalnimi cevi na hrbtu - to je prvi signal, da se je lov začel. Amanda v tem primeru očitno ni lovec.

Različica za X-Box, PS3 in PS4

The Alien: Izolacija pregled bi bil nepopoln, ne da bi omenil srečne lastnike igralnih konzol. In naredijo jih posebnemožnost igre, zahvaljujoč kateri mikrofon prebere zvoke v okolici. Tako lahko igralec potopi globlje v atmosfero groze. Na primer, zaklenil se je iz Aliena v garderobi. Hočem iti, skuhati skodelico kave, dokler zlobna pošast ne izgine. Ko je igralec na zaslonu postavil skodelico z najljubšo pijačo, je ksenomorf slišal zvok skodelice in našel žrtev. V igri je avdioračunalnik premišljen, da razveseli: zvočno ozadje, ki pokvari situacijo, brušenje lupine ladje, škripanje podplatov Amande, šerka v prezračevanju. Vse to ustvarja neizrekljivo vzdušje. Ampak z vključeno možnostjo, morate obdržati tišino na obeh straneh zaslona, ​​saj je maksimalno vključen v igranje. Tako prenaša resnično živahno vzdušje groze, ki so ga razvili razvijalci. Včasih ob gledanju filma gledalec občuti nelogične dejanja žrtev, ki se skriva pred preganjalcem, vendar se izraža z neprostovoljnimi kriki, mumljanjem in neumnimi čaji. Vključena možnost pojasnjuje, da se v groznem ozračju težko vzdržijo zgornjih dejanj. Igranje v kakršni koli lovski ladji ali strelec igralec nehote nekaj in govori, ne da bi to opazil. Če mikrofon bere zvoke in je usoda Amande Ripley odvisna od tišine igralca, Alien: Izolacija se zaznava na nov način in bo zagotovila nepozabno igralno izkušnjo.

Napake

Razvijalci iz Creative Assembly so igralniškemu svetu znani zaradi neuspešnega projekta Alien: Colonial Marines. Da bi nekako obnovili svoj ugled, so se fantje odločili, da se odmaknejo od običajnega žanra in zadenejo grozo preživetja. In prišli so ven. Nadaljevanje pregleda Alien: Izolacija, je treba povedatida se je za podjetje, ki se je najprej odločilo za igro v tem žanru, izkazalo, da je zelo dobro in obetavno. Vendar pa obstajajo napake, ki so že zdavnaj šle od studiev, specializiranih za izdajo iger v podobnem ali sorodnem žanru. Na primer, za vstop v prezračevanje, morate premakniti kamero pod določenim kotom in klikniti na gumb za ukrepanje. Pištole se pogosto srečajo pri ljudeh, lahko pa uživajo le takrat, ko naključno najde orožje nekje na mizi v pisarni. Pred tem - običajno zbiranje kartuš iz trupel žrtev. Še ena nesreča je videz likov. Xenomorph sama je super. Ampak očitno so vse sile oblikovalcev šle k njemu. Ljudje in androidi so vzorčeni in monotoni - bolj kot brezdušni glasovi s praznimi utripajočimi očmi. Poleg tega igra še nikoli ni prejela uradnega glasu v ruskem jeziku. Komentarji Alien: Izolacija je poklicana iz različnih razlogov. Vendar je treba povedati, da so za prenos istega vzdušja filma, ki ga je ustvaril Ridley Scott, znake igre izrazil isti igralci, ki so igrali vlogo pred 35 leti: Sigourney Weaver Veronica Cartwright, So Scherritt, Yafet Cotto. Za popolno prilagoditev igre ruskemu občinstvu je treba uporabiti prevajalce, katerih glasovi so bili v glasu filma.

Ellen Ripley v igri

Ob izdaji uspešnice Creative Assembly in SEGA se nista ustavila. Uvedena je bila različica z naslovom Zbirka izseljencev: Izolacija, ki je vsebovala vse dodatne materiale, vključno s posameznimi nalogami, "Zadnje preživelec" in "Samomorilska ekipa".", Kjer bo igralec lahko zaznal vse dogodke filma" Alien ", ki igra za Helen Ripley. Pregled DLC for Alien: Izolacija jasno kaže, da je ustvarjalna skupščina storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi preprečila, da bi disk izvedba projekta spustila prah na polico brez dogovora. Aplikacije vključujejo številne kartice, nove znake, način »Preživeti« in veliko testov.

Zaključek

Skratka, upanje za oživitev serije o tujcih v igralniški skupnosti je bilo upravičeno. In uspeh igre ni posledica dodatkov Alien: Isolation. Pregled pregledov jasno kaže, da je zadeva v ozračju. Možno je, da se projekt neprestano ukvarja preveč tesno, vendar je to upravičeno. Alien: Izolacija ni za vsakogar. Namenjen je tistim, ki želijo z glavo glavo potopiti v to, kar se dogaja, da bi začutili grozo, ki utripa v vsakem telesu Amandinih teles, ki poskuša preživeti v takšnih sovražnih razmerah. Poleg tega so razvijalci končno zapustili idejo, da je xenomorph preprosto potrošni material. Ta vesoljski lovilec v igri se je izkazal za prav tisto, kar je sam mislil, da je Ridley Scott - močan, močan, neusmiljen, izredno inteligenten in nevaren.
Prav tako je bilo navedeno, da je bila igra prilagojena pod čelado virtualne resničnosti "Oculus Rift". Toda razvijalci so opustili to funkcijo in trdili, da igralci ne smejo prenašati srca ali pa bodo začeli nori iz strahu, ki je prisoten v igri. Za prehod brez čelade potrebujete močne živce in potrpljenje, ker je neznanec izpadel točno tako, kot bi moral biti. Ta pregled igre Alien: Isolation je konec. VsiDobra igra, ker "nihče ne bo slišal tvojega krika v vesolju!"

Sorodne publikacije