Navpična miška: opis, specifikacije, fotografije in ocene

Vsak uporabnik sodobnih računalnikov in prenosnih računalnikov bi težko opravil brez manipulatorja, ki nadzoruje kazalec na zaslonu, kot tudi izvajanje različnih ukazov in dejanj s predmeti.

Manipulatorji

Manipulator - naprava, ki jo mora vsak nov uporabnik računalnika obvladati eden od prvih in napravo, brez katere je praktično nemogoče v celoti delati s sodobnimi programi. Obstaja več različic takšnih pripomočkov:


 • miška, sledilna kroglica, igralna palica in gamepad, grafična tableta - za stacionarni računalnik;
 • sledilna ploščica in sledilna točka - za prenosne računalnike.
 • Kljub razmeroma velikemu številu rešitev za vprašanje upravljanja s kazalci in drugih funkcij je najpogostejša različica manipulatorja doslej računalniška miška.

  Računalniška miška

  Vsi vemo, da je kot orodje, ki vam omogoča popoln nadzor nad grafičnim vmesnikom sodobnih operacijskih sistemov, miška vsem znana, to je prvi pomočnik. Če pogledate fotografije miši na straneh spletnih trgovin ali izberete napravo, boste spoznali paleto resničnih trgovin in našli različne možnosti, včasih zelo zanimive. Razširjena dodatna oprema je privedla do nastanka velikega števila modelov, tipov in tipov. Raznolikost ne zadeva le barve ohišja, število gumbov in vrsto povezave. Med najnovejšimi razvoji v industriji je pozornost vertikalne miške o kateribodo obravnavane spodaj.


  Ergonomija

  Enostavna uporaba je pomemben dejavnik za tako pomembno opremo kot miš, zato proizvajalci nenehno razvijajo napravo in uvajajo različne inovacije pri oblikovanju. Klasična ohišja računalniških mišk se postopoma nadomeščajo z ergonomskimi rešitvami, ki naredijo monotono obdelavo manipulatorja bolj udobno. Zakaj je navpična ergonomska miška resnično zanimiva med kupci? Spregovorimo o novosti podrobneje.

  Udobje in varnost

  Verjetno je ustvarjalec koncepta zasnove obravnavane različice manipulatorja dolgo uporabljal običajno miško in poznal vse negativne učinke, ki jih je povzročil uporaba dodatka v klasičnem primeru. Pri tem gre za to, da je pri delu s standardno raztopino človeška roka v nenaravnem položaju, kar vodi do podaljšane uporabe običajne miške do pojava neugodja, bolečin v zapestju in celo resne bolezni - sindroma karpalnega tunela. Treba je opozoriti, da se vertikalna miška v določeni meri izogiba temu.

  Tunelski sindrom

  Sindrom karpalnega tunela se imenuje nevrološka bolezen, ki se kaže v obliki dolgotrajne bolečine in otrplosti prstov. Kot glavni razlog, da se ta bolezen sreča z vsemi, se šteje stiskanje medianega živca, ki se nahaja med mišičnimi kite in človeškimi človeškimi kostmi.

  Kako se izogniti neprijetnim posledicam

  Za preprečevanje bolezni ni treba dovoliti situacij, ko je roka v nenaravnem položaju že dolgo časa. Na žalost konvencionalni manipulatorji, ki jih ponujajo različni proizvajalci za uporabo s sodobnimi osebnimi računalniki, ne dopuščajo izvedbe tega priporočila, tunelski sindrom pa se lahko šteje za poklicno bolezen toliko strokovnjakov, ki stalno uporabljajo računalnik pri svojih dejavnostih. Za takšne ljudi je vertikalna miška resnična najdba.

  Pribor iz prihodnosti

  Ko ste prvič videli fotografijo miške, ki se obravnava v okviru tega člena, je težko domnevati, da je pred nami popolna zamenjava običajnega in znanega računalniškega manipulatorja. Namesto tega je takšna rešitev podobna nečemu futurističnemu, enostavnemu pripomočku iz prihodnosti. Seveda, izbiro podobno miško na enega od številnih proizvajalcev teh naprav, lahko naredite sami in /ali ljubljene eno čudovito, nenavadno in, seveda, zelo uporabno darilo.

  Vertical Mouse Delux

  Kot smo že omenili, vertikalni koncept pri oblikovanju računalniških mišk ne uporablja samo enega proizvajalca računalniške opreme. Ena prvih podjetij, ki je ponudila to rešitev našim strankam, je bila Delux tehnologija. V asortimanu podjetja obstaja več rešitev, ki se razlikujejo po barvi ohišja, vrsti povezave (žični in brezžični) ter nekaterih tehničnih karakteristikah.

  Najbolj priljubljen model

  Najbolj priznanje med kupciDelux Deluxe navpična miška osvojila miško Delux M618. Po mnenju proizvajalca so predstavljene prednosti manipulatorja:
 • ergonomska oblika, ki zagotavlja maksimalno udobje pri uporabi;
 • lokacija uporabnika v anatomsko pravilni obliki med delovanjem;
 • zmanjšanje sile, ki jo mora uporabnik uporabiti za udobno zajemanje miške;
 • s prisotnostjo posebnega pladnja, ki preprečuje trenje med roko in površino mize ali podloge za miško;
 • je dobra in priročna razporeditev gumbov.

 • Dodatne značilnosti

  Specifikacije Delux M618, ki dodatno povečujejo udobje in udobje uporabe, vključujejo tudi spremenljivo ločljivost laserskega senzorja, ki ga je mogoče prilagoditi s pritiskom posebne tipke DPI, ki pospešuje ali upočasnjuje gibanje kazalca po zaslonu. Dodatni ključi so pritisnjeni s palcem uporabnika in omogočajo različna dejanja v različnih programih, zaradi česar je naprava bolj vsestranska.

  User Reviews

  Večina kupcev z navpično miško se odloči za nakup naprave v iskanju načina, kako se znebiti sindroma karpalnega kanala in njegovih simptomov. Ob istem času, sodeč po pregledih, razmišlja odločitev omogoča ne samo, da se znebite bolečine, odrevenelost prstov, šibkost čopiča in nelagodje. Mnogi so cenili nov pristop k nadzoru kazalca na zaslonu in našli miško zelo priročno rešitev za vsakodnevno delo. Tudi ljubiteljiračunalniške igre pravijo, da uporaba navpične miške v strelcih daje igralcu določeno prednost. Strokovnjaki za oblikovanje, ki morajo uporabiti več orodij naenkrat, da bi trdo delali s slikami, se prav tako zelo pozitivno odzivajo na nov manipulator.

  Zaključek

  Občutno razliko z običajno miško, z uporabo nove rešitve, lahko dobimo dobesedno po nekaj dneh delovanja. Strošek vertikalne miške je nizek, zakaj ne bi poskusili, da proces lastnega dela na računalniku prestavite na novo raven udobja in udobja?!

  Sorodne publikacije