Smartphone Communicator Nokia X6: Pregled, funkcije in povratne informacije

Ta naprava predstavlja nadaljevanje legendarnih X-serij (XpressMusic) telefonov Nokia. Nokia X6-00 je eden od najnovejših pripomočkov podjetja, ki je uspel zaslužiti pozitiven ugled in narediti majhno revolucijo v tem segmentu. Na prvem mestu je naprava pozicionirana kot vrhunska glasbena rešitev, kar je logično glede na zapuščino blagovne znamke XpressMusic. Drage slušalke, naročnina na storitev glasbene znamke in veliko pomnilnika - vse to samo poudari ozko usmerjenost pripomočka. Poleg tega je telefon izšel, kot vedno, prepoznavno in elegantno, z enakim dizajnom, ki je značilen za Nokio, kar pomeni, da je treba napravo dobro prodajati ne glede na značilnosti, kot je bila cena podjetja. Zamislite si, da se lahko tak pripomoček bori proti iPhoneu in drugim sodobnim napravam, je težko, vendar je vredno posvetiti pozornost zvestim občinstvom in podpornikom klasičnih pametnih telefonov, zato poglejmo podrobno, kakšne vrste zver, kot je "Nokia X6". Značilnosti naprave, funkcije programa, funkcije in slabosti - vse to bo podrobneje obravnavano.

Paket

 • Pametni telefon Nokia X6.
 • Akumulatorska baterija.
 • Polnilnik za napajanje iz električnega omrežja.
 • Standardni kabel USB.
 • Glavne stereo slušalke (lažne slušalke v modelu 32 gigabajtov in vakuumski model 16 gigabajtov).
 • Navodila za pripomočke.
 • Vozovnica za prenos 25 posnetkov iz trgovine OVI.
 • Zasnova primera inmateriali

  Dimenzije: 111 x 51 x 14 Teža: 122 gramov. Ohišje je klasičen pravokotnik z zaobljenimi robovi, zgoraj in spodaj. Kotniki so nagnjeni. Videz naprave je podoben temu v modelih drsnikov podjetja. Večina sprednje plošče je zasedena z zaslonom. Na vrhu leži zaščitno steklo, ki je na žalost, kljub prizadevanjem podjetja, opraskano in dovolj hitro. Glavni material v kovčku je plastika, kar je povsem normalno za večino vodilnih v tistem času (tudi pri Androidu). Obstajajo kovinski detajli, in sicer robovi okvirja. Deli telesa se dobro prilegajo drug drugemu, vendar ne do konca, obstajajo majhni prostori, ki se hitro zapirajo z majhnimi odpadki in prahom. Obstaja majhna, a še vedno opazna zračnost. Naprava je na voljo v več barvnih rešitvah:
 • Bela in modra.
 • Rumena in bela.
 • Roza in bela.
 • Črna in rdeča.
 • Črna.
 • Krmilni elementi in vrata

  Pod zaslonom lahko zaznate tri fizične kontrolne tipke. So precej udobne, vsaj bolj udobne možnosti dotika. Nad zaslonom je tipka na dotik za hiter dostop do menija. Na desni strani telefona se nahajata: tipka za glasnost, nekoliko nižja od drsnika, ki zaklene napravo (rahlo poševno, vendar ne zayed), tudi pod zaklopom fotoaparata, hkrati pa je gumb za zagon. Na vrhu so vsa vrata: standardno 25-milimetrsko za polnjenje pripomočka, USB-priključek za sinhronizacijo podatkov z računalnikom (polnjenje s telefonom), standardna reža zapriključek za slušalke. Na levi strani je vtič, pod njim je reža za kartico SIM, ki jo lahko zamenjate brez izklopa telefona. Na levem koncu se nahaja tudi zvočnik, skrit za majhno perforacijo.

  Komunikacije

  Vrata USB v Nokia X6 delujejo na več različnih načinov:
 • Shranjevanje informacij - deluje brez dodatne programske opreme (flash kartice).
 • PC Suite - Sinhronizacija podatkov, upravljanje kontaktov in večpredstavnostnih datotek s programsko opremo podjetja Nokia.
 • Pri brezžičnih vmesnikih je treba poudariti:
 • Bluetooth, ki podpira vse glavne uporabniške profile za izmenjavo podatkov in brezžično povezavo.
 • Moduli Wi-Fi, ki delujejo pri 80211 g (vsi najpogosteje uporabljeni varnostni standardi).
 • Telefon ima spremenjeno različico GPS.

  Zaslon

  Gadget je opremljen s precej kompaktnim zaslonom, celo v primerjavi s sodobnimi konkurenti. Diagonala zaslona je le 3,2 palca. Ločljivost matrike je 640 x 360 slikovnih pik. Razmerje 16: 9 (odlično za gledanje videoposnetkov in fotografij). Kljub nizki ločljivosti se je zaslon izkazal za dober. Svetel je in ima dober prenos barv. Zrno je opazno, vendar ne nadležno. Zaslon se ugasne na soncu, vendar ostaja berljiv. Glavni ponos je uporaba kapacitivnega zaslona namesto uporovnega, kot v prejšnjih modelih. Razlika je v tem, da kapacitivni zaslon prepozna samo prst in ignorira druge fizične predmete, pisalopozabiti. Vsak klik na zaslonu spremlja kratka vibracija, kot je tista, ki jo najdete na pametnih telefonih Samsung.

  Pomnilnik

  Gadget je opremljen s 128 MB RAM-a. Od tega je samo 45 na voljo uporabniku (ostalo je v podporo operacijskemu sistemu). Majhna količina pomnilnika RAM je največja težava z napravo. Vsakič, ko se v pomnilnik prenese več programov, se drugi iz njega izbrišejo. Zlasti to velja za spletni brskalnik, ki ubija vse ostalo in deluje v vzporednem načinu programa.
  Število glavnega pomnilnika je 16 ali 32 gigabajtov, odvisno od izbrane konfiguracije. Pod improviziranim diskom C. je dodeljenih 265 megabajtov. To je spomin za aplikacije in sistemske pripomočke. Preostali znesek za glasbo, fotografije, videoposnetke in drugo večpredstavnostno vsebino.

  Avtonomija

  Telefon Nokia X6 ima 1320 mAh baterijo (največjo med pametnimi telefoni v vrstici XpressMusic). Po mnenju proizvajalca lahko gadget v stanju pripravljenosti doseže do 11 ur pogovora 420 ur, v predvajanju glasbe do 35 ur (z zaklenjenim prikazom) in do 4 ure predvajanja videa. Neodvisni testi so pokazali podobne rezultate. Poleg tega se je izkazalo, da je čas delal v drugih scenarijih.
 • v načinu GPS-navigator je naprava delovala 4 ure;
 • pri predvajanju videa - 3 ure in 30 minut;
 • v načinu brskanja po spletu (EDGE) - 4 ure;
 • v načinu igre (samo igre) - 5 ur.
 • Povprečen pripomoček lahko živipribližno dva dni. Izraz "povprečje" vključuje: več ur pogovora, ducat slik, nekaj časa v igrah, nekaj posnetih posnetkov.

  Kamere

  Naprava je opremljena z osnovnim fotomodulom z ločljivostjo 5 milijonov pik. To je objektiv CMOS z dvodelno bliskavico in neomejeno goriščno razdaljo. Kot vedno se lahko Nokia pohvali s prisotnostjo optike Carl Zeiss, ki je postala ključna značilnost vseh kamer v tem podjetju. Pomembna razlika od naprav zadnje generacije - pomanjkanje zaščitne zavese, ki je tudi aktivirala kamero v preteklih modelih. Vgrajena aplikacija za fotografiranje podpira več različnih prizorov: avtomatsko, ročno konfigurirano, zajemanje makrov, portretiranje, pokrajino in nočni način. Največja ločljivost fotografij doseže 2048 x 1536 slikovnih pik. V glavni kameri je dober prenos barve, slike so svetle, podrobne, brez artefaktov in mastnih svetlobnih virov. Ravnovesje beline je mogoče zgraditi neodvisno. Obstajajo dodatni filtri (učinki obdelave a la "Instagram").

  Funkcije programske opreme

  Govoriti o tem, kaj je Symbian, nima smisla: platforma se od izdaje do izdaje ne spreminja precej, vendar je treba upoštevati številne funkcije. Prvič, v telefonu se uporabljata dve vrsti tipkovnic, ki se samodejno preklopita, ko vklopite pametni telefon. Prva je klasična, digitalna. Druga je QWERTY tipkovnica, ki je vključena v ležeči način. Drugič, telefon ima orodje, ki samodejno ustvari sezname predvajanja pod izbranim razpoloženjem. Vgrajen je FM radio in glasbatrgovina Na predvajalniku Nokia X6 so že nameščene igre: Asphalt 4, Spore in druge. Obstajajo še drugi vnaprej nameščeni pripomočki, na primer posodobljen poštni odjemalec in program DJ Mix Tour. Prihajajo v paketu s standardno programsko opremo Symbian. V trgovino Ovi lahko prenesete dodatno programsko opremo za napravo Nokia X6.

  Mnenja

  S prednostmi naprave je vse jasno. Ljubitelji "Nokia" so bili zadovoljni, saj je proizvajalec ohranil svoj korporativni slog, znane elemente upravljanja in oblikovanja. Absolutno vsi lastniki pripomočkov so opazili lep in svetel zaslon, idealen za predvajanje videa (zahvaljujoč razmerju med širino in višino). Splošni vtis je zelo škodljiv za pomanjkljivosti, povezane z delom RAM-a. Nemogoče jih je popraviti, tako da lahko samo en program deluje skupaj. Mnogo nadležno korumpirano telo. Vse podrobnosti ne ustrezajo kakovosti vodilnega. Platforma Simbian se pogosto zruši in deluje neustrezno, toda to je nekaj, kar je treba sprejeti z lastniki telefona Nokia X6.

  Cena

  Na začetku prodaje je enota stala 450 $. V Rusiji je bilo pripomoček mogoče najti po ceni 17.000 rubljev.

  Namesto zaključka

  , njegova glavna funkcija, to je komunikacijska naprava, sploh deluje 100%. Povezava je dobra, zvočnik in mikrofon zagotavljata čisti in glasen zvok in udobno komunikacijo za oba sogovornika. Kot je za multimedijske funkcije, potem vse ni tako gladko. Pri predvajalniku so manjše težave, slušalke niso primerne za vsakogar. Vmesnik glasbenega brskalnika ne dopušča veliko željeboljše, saj ni napredovalo več let. Obstajajo tudi druge težave, povezane s spominom in delom sistema. Vse to piha v očeh tistih, ki niso pripravljeni odpovedati blagovne znamke. Telefon Nokia X6 je v času izdaje daleč za Apple iPhone in Samsung Galaxy, zato se je prvotno osredotočil ne na splošno javnost, temveč na tiste, ki cenijo celostno podobo in blagovno znamko XpressMusic. Takšni navijači se ne bojijo niti zaradi precenjene cene dejansko zastarele naprave. Če ste eden tistih, ki vam je všeč in cenite to znamko, potem pripomoček zagotovo zasluži pozornost, tudi danes. Pros:
 • eleganten in "oprijemljiv" dizajn;
 • veliko vgrajenega pomnilnika;
 • več multimedijskih funkcij.
 • Proti:
 • Včasih telefon teče počasi;
 • Plošča na dotik je netočna, pogosto deluje z zamudo;
 • Trgovina OVI ni zrasla v AppStore in njegove analoge.
 • Sorodne publikacije