Kako počistiti odložišče na računalniku in Androidu?

Nekatere naprave, pa naj gre za računalnik ali pametni telefon, nas prisilijo, da se seznanimo z različnimi vrstami konceptov, kot jih uporabljamo. Torej, vprašanje, kako počistiti odložišče, je lahko zastalo. Toda če vse razumete, se izkaže, da v tem procesu ni nič zapletenega.

Odložišče

Preden ugotovimo, kje in kako ga počistimo, ugotovimo, kako je. Posledično je odložišče pogojno skladišče za informacije. Toda za razliko od flash pogonov, ti podatki niso trajni. To je vmesni sektor, ki ponuja kakršno koli programsko opremo.


Zahteva se za prenos ali kopiranje fragmentov med aplikacijami. Sam postopek prevoza izvajajo znanci za vse operacije: kopiranje, rezanje ali vstavljanje.

Splošne informacije

Preden razumete, kako počistite odložišče, morate poznati osnovne informacije o tem skladišču. Aktiviranje medpomnilnika ustreza operacijskemu sistemu ali drugemu podobnemu okolju prek zahtevanega vmesnika. Obstajajo programi, ki imajo lastno skladišče, kjer so shranjene začasne informacije. Program lahko shranjuje podatke in jih pošilja v medpomnilnik z uporabo več formatov. Najpomembnejši je najprej postavljen, nato pa se nahaja najmanj potrebno. Pri prevozu najbolj informativne različice, ki je priznala programsko opremo. Na primer, če urejevalnik besedil uporablja medpomnilnik za kopiranje besedila,potem se uporabi format RTF, če je risba WMF. Ta besedilna postavka je vsebovana v kateri koli drugi aplikaciji z oznako in oblikovanjem.


Skladišče

Pomembno je razumeti, preden lahko najdete, kje je odložišče, tako da lahko postavko dodate od tam z neomejenim številom krat. Če kopirate novo postavko, se prejšnja izbriše. Čeprav obstaja niz operacij, ki vam omogočajo, da v skladišče vstavite več predmetov in izberete želeni seznam.

Zakaj?

Tisti, ki so se pravkar odločili spoznati temo, le redko razumejo, kako razumeti, kako počistiti odložišče. Na splošno lahko obstaja več razlogov. Ponavadi se to zgodi v nekaj primerih. Na primer, za celotno družino uporabljate osebni računalnik, vendar ne želite, da vaši starši spremljajo, kaj počnete. Morda ste kopirali svoje geslo ali prijavo, da se prijavite v socialna omrežja, in ko se boste prijavili, bo lahko uporabnik tretje osebe izvedel osebne podatke. Obstaja možnost, da je kopiran element zelo obsežen. V tem primeru lahko pride do preobremenitve RAM-a. Vsebino vmesnega pomnilnika lahko preprosto odstranite, da ne izklopite računalnika ali ponovno zaženete pametni telefon.

Operativno čiščenje

Obstaja veliko načinov, da počistite odložišče. Vendar je vedno najlažji način. Če ste geslo kopirali, vendar ga želite izbrisati, kopirajte kateri koli drug element. Vaši podatki bodo izginili iz medpomnilnika. To storite tako, da označite katero koli besedo in z desno tipko miške kliknete »Kopiraj« ali uporabite bližnjico na tipkovnici »Ctrl + C«. Torej vsi podatki iz skladiščanadomesti z novimi.
Na primer, lahko kopirate katerokoli bližnjico iz namizja. Potrebno je zelo malo prostora, zato RAM-a ne bo naložen. Ali v skrajnih primerih naredite posnetek zaslona namizja. Prav tako bo izbrisal prejšnje materiale iz vmesnega pomnilnika in jih nadomestil s sliko na zaslonu. Toda tak kopiran element je veliko težje, ker je slika.

Ukazna vrstica

Z ukazno vrstico lahko počistite odložišče Windows 7. Ta različica operacijskega sistema bi lahko klicala storitev na več načinov, vendar je bila najpreprostejša uporaba kombinacije "Win + R". Po oknu morate vnesti "clipbrd.exe".
Ukazna vrstica je zdaj uporabljena. Če želite začeti, pojdite na Start. Potem lahko poiščete ukaz »Ukazna vrstica«, vendar pa lahko izberete »Vsi programi« in kliknete »Standardno«. Odsek se bo pojavil na seznamu. Zdaj v ukazni vrstici vnesite "echo off | posnetek ». Po pritisku na tipko "Enter". Toda, kot razumete, tako čiščenje traja veliko časa, zato ga lahko avtomatizirate. Če želite to narediti, ne iščite odložišča, temveč shranite bližnjico z ekipo. Lahko ostane na namizju ali pa se nahaja v opravilni vrstici. Če želite to narediti, kliknite na PCM na namizju, izberemo ustvarjanje bližnjice in v polju "Objekt" morate vnesti "C: WindowsSystem32cmd.exe /c" odmevajoč | Ne pozabite dati imena datotek, da bi razumeli njegovo nalogo.

"Android"

Odložišča na Androidu ni lahko najti, kot na računalniku. To morate razumeti kot ločeno začasno datotekov sistemu ni mogoče najti. V pametnem telefonu je to skladišče sestavni del RAM-a. Pravzaprav ima enako stabilnost kot na računalniku. Za brisanje prejšnjih podatkov kopirajte nove, ki so za vas manj pomembne. Obstaja nekaj modelov telefonov, ki omogočajo brisanje odložišča. V teh napravah Android običajno shrani več odrezkov naenkrat in vas pozove, da vstavite želeni odrezek. V tem primeru bo dovolj, da na zaslonu na dotik opravite dolg pritisk. Poleg možnosti »Vstavi« ali »Kopiraj« boste videli »Vstopnico za interakcijo«.
Ko krmarite do tega menija, boste imeli na voljo vse shranjene možnosti, vse lahko počistite.

Programi

V računalniku in na pametnem telefonu obstajajo posebni programi, ki pomagajo počistiti odložišče. ClipTTL lahko na primer prenesete v računalnik. Programska oprema samodejno čisti odložišče vsakih 20 sekund. Clipdiary ima širše funkcije. Na primer, upravlja vse vsebine vmesnega pomnilnika in podpira uporabo vročih tipk. Za pametni telefon je dobra aplikacija "Clipboard Manager". Omogoča enostavno upravljanje vseh začasno shranjenih podatkov in sprostitev RAM-a.

Sorodne publikacije