Pametni telefon Samsung WB350F: pregledi, opisi, specifikacije, navodila za uporabo

Danes je glavna pozornost posvečena temu, kar se dogaja v svetu ogledal in brez zrcalnih kamer, vendar se med kompaktnimi modeli pojavljajo ne manj zanimivi dogodki. Prva taka kamera je bila Kodak Brownie, predstavljena leta 1900. Skoraj 100 let so bili kompaktni deli najlažji in najcenejši način, da dobite fotografijo. Vse to je spremenilo digitalno revolucijo. V manj kot 20 letih so se kompaktni fotoaparati osnovnega tipa razvili v številne sorte, vključno z ultra kompaktnim, vodotesnim, samodejnim, ultrazvočnim in, končno, s potovalnim zoomom.


Samsung WB350F: Tehnični podatki

Potovalni kompaktni videz in delujejo kot standard, vendar so opremljeni z daljšimi objektivi za goriščno razdaljo in omogočajo ročno osvetlitev. Samsung WB350F je presenetljiv primer kamer te vrste. To je 21-kratni digitalni 21-megapikselni, 16-milijona slikovnih pik BSI CMOS 1/233 "TFT-touch LCD zaslon z ločljivostjo 460.000 pik, ki vam omogoča snemanje videoposnetkov polne visoke ločljivosti s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo, ročno upravljanje osvetlitve in zagotavljanje Brezžična povezava Wi-Fi in NFC.V primeru okvare proizvajalec jamči za brezplačno popravilo Samsung WB350F v enem letu po nakupu.

Build and Design

Pod navidezno navadnim kompaktnim računalnikom se skriva naprava z velikimi zmogljivostmi. Ohišje WB350F ima tesnilo za prah in vlago in je obdelano z dotikom kože, belo, črno, rjavo, rdečo ali modro. CenaSamsung WB350F je $ 250-300.


Uporabniški vmesnik WB350F je preprost in logičen, in čeprav ima zaslon na dotik fotoaparata, ima celoten nabor gumbov, svinčniki in stikala, tako da če delate s kamero, se ne zanašajte samo na zaslon. Vsi predmeti so jasno označeni, primerno razporejeni in lahko dostopni. Opis Samsung WB350F je standard za kompaktne računalnike. Zgornja plošča vsebuje klasično nastavitev stikala, gumb za izbiro načina, več kot običajne gumbe sprožilca z upravljanjem povečave in pojavno bliskavico. Gumb za aktiviranje slednjega se nahaja na zgornjem robu prirezanega roba, kot tudi "direktni" ključ Wi-Fi. Zadnji krmilniki so tradicionalni. 3-palčni fiksni LCD zaslon zavzame približno 2/3 površine. Pod palcem je tudi teksturirana podloga, desno od katere je rdeči video gumb, ki prihrani potrebo po uporabi zaslona. 4-smerna navigacijska vrstica omogoča neposreden dostop do nastavitev zaslona, ​​utripanja, samosprožilca in zajemanja makrov. Spodaj je gumb za predvajanje in funkcijska tipka, ki sprožita meni parametrov - hitrost zaklopa, zaslonko, kompenzacijo osvetlitve, fotosenzitivnost, ravnovesje beline, osvetlitev, samodejno ostrenje, ločljivost itd. Kot pri večini modelov s potovalnim zoomom, ni roke za oprijem.

Navodila za uporabo: Načini delovanja

Disk na vrhu fotoaparata vsebuje naslednje možnosti upravljanja fotoaparata:
 • Smart Auto -samodejno prepoznavanje scene, v katerem kamera primerja tisto, kar je pred objektivom, z vgrajeno bazo podatkov in nato neposredno pred preslikavo slike, primerja te informacije z razdaljo do objekta, ravnotežjem beline, kontrastom, dinamičnim obsegom, osvetlitvijo in barvo, izbrati najboljšo zgodbo. V tem primeru lahko uporabnik vklopi in izklopi samo bliskavico.
 • Program - samodejni način osvetlitve z omejenimi ročnimi nastavitvami (občutljivost, ravnovesje beline, kompenzacija osvetlitve, bliskavica).
 • ASM - Omogoča ročno osvetlitev prednostne zaslonke, ko fotograf izbere zaslonko, fotoaparat pa ima ustrezno hitrost zaklopa in prednost zaklopa, pri čemer fotoaparat neodvisno izbere želeno zaslonko.
 • Popolnoma ročni način, ki omogoča izbiro vseh parametrov izpostavljenosti.
 • Pametna scena nastavi sceno, ki najbolj ustreza objektom za fotografiranje.
 • Najboljši obraz - celovito zaznavanje obraza.
 • Izbira učinkov - Nizka svetloba, HDR, Split Shot, itd.
 • Uporabniški način nastavitve z možnostjo nastavitve lastnih možnosti fotografiranja.
 • Wi-Fi - omogoča skupno rabo slik.

 • Zaslon

  Kot pri večini sodobnih digitalnih fotoaparatov, optičnega iskala ni. Namesto tega se morajo uporabniki zanašati na 3-palčni TFT zaslon z ločljivostjo 460.000 slikovnih pik za obrezovanje, pregledovanje in krmarjenje po menijih. Fotografi redko uporabljajo optične okvirje za gledanje, tudi če so, kerV mnogih primerih je hitreje in lažje slediti ključnemu trenutku na zaslonu kot skozi obiskovalca. Zaslon je svetel, natančno prenaša barve, samodejno se prilagaja zunanjim svetlobnim pogojem in pokriva približno 100% okvirja. Kot pri vseh LCD zaslonih, Samsung WB350F pregleduje bleščanje, ki prihaja v svetli svetlobi. Na zaslonu so privzeto prikazane vse informacije, ki jih morda potrebuje ciljna skupina tega modela.

  Učinkovitost fotografiranja

  Vključitev kamere traja celotno starost - 34 s, potem pa se delo fotoaparata znatno pospeši. Samodejna osvetlitev v načinih Smart Auto in Program je zanesljiva in izjemno hitra. Fotoaparat Samsung WB350F Smart Camera je opremljen s standardnim AF sistemom, osredotočenim na kontrast z osrednjim monitorjem AF z več monitorji. To analizira sceno, izračuna razdaljo do predmeta, določi najbližjo točko in trik je fiksiran na njej. Centralna možnost AF je odlična tako za portrete kot za tradicionalne pokrajine in za fotografiranje na prostem, saj ne zahteva izbire osebe. Vse to ne traja več kot 1 sekundo in posname se serija 6 posnetkov s hitrostjo od 71 do /s.

  Osvetlitev ozadja

  Pritisnite gumb bliskavice in ga premaknete v delovni položaj. Pritrjen je na kovinski sklopni mehanizem, ki ga dvigne skoraj 25 mm nad zgornjo ploščo. Ker je vir svetlobe levo od osi leče, mora biti problem rdečih oči bistveno manjši. Samsung WB350F je majhna, multi-mode bliskavicauporabniki ocenijo pohvale za cenovno ugoden nabor možnosti osvetlitve, vključno z avtomatskim, zmanjšanjem učinka rdečih oči, bliskavico, počasno sinhronizacijo, rdečimi očmi in priročnikom. Omogoča tudi osvetlitev ozadja z reflektirano svetlobo - dovolj, da jo držite pod zahtevanim kotom s kazalcem leve roke (medtem ko je kamera v drugem). Ta funkcija močno poveča možnosti portretne fotografije. Glede na ocene uporabnikov je čas polnjenja bliskavice 3-4 sekunde.

  Kompenzacija vibracij

  Posebnost Samsung WB350F se imenuje stabilizacija slike, ki omogoča daljši zoom, saj je fotoaparat praktično nemogoče obdržati pri največji povečavi. Zamegljenost slike se odpravi s hitrim in natančnim premikom senzorja, ki kompenzira vibracije. Stabilizacija slike zmanjša hitrost zaklopa za 3 stopinje. Uporaben je tudi pri fotografiranju brez bliskavice v slabo osvetljenih prostorih ali v primerih, ko bi bila prisotnost dodatnega svetlobnega vira preveč očitna.

  Dolžina delovanja

  Trajanje baterije litij-ionske baterije SLB-10A 1030 mAh ustreza približno povprečni vrednosti za kamere te vrste. Priročnik Samsung WB350F vsebuje 310 posnetkov, kar ustreza 155 minutam fotografij ali 120 video posnetkom. Baterija je napolnjena v notranjosti fotoaparata - zunanji polnilnik ni priložen paketu, vendar je na voljo kotdodatno opremo (skupaj z ohišjem, A /V kablom in pomnilniško kartico z adapterjem). Baterijo lahko polnite prek USB vhoda na računalniku ali s priloženim napajalnim kablom. WB350F shrani fotografije JPEG in video visoke ločljivosti na pomnilniško kartico MicroSD.

  Delovanje objektiva

  Ko je fotoaparat vklopljen, je leča potisnjena iz telesa in ko je izklopljena, se uvleče. V tem primeru je vgrajeno zapiralo zaprto za zaščito prednjega objektiva. Gladko skaliranje, dovolj hitro in relativno tiho, zlasti za tako dolgo žariščno lečo. Zahvaljujoč velikemu zoomu in kompaktnemu profilu je fotoaparat idealen za izjemno široko paleto aplikacij, vendar so njegove prednosti majhne teže in velikosti, ki jih iščejo popotniki.
  Ni smiselno namestiti zoom objektiva na fotoaparat, ki vam ne bo omogočal izdelave visokokakovostne fotografije. Ne tako dolgo nazaj se je omejitev štela za 10-kratno povečanje, tako da je 41-861 mm (23-483 v 35-mm ekvivalentu) vodila kamero na povsem novo raven. Največja odprtina f2.8 zadostuje za fotografiranje na prostem, čeprav lahko v sobi in v odsotnosti svetlobe ta težava postane bolj zapletena, saj pri občutljivosti nad ISO 400 postane hrup problem. Ostrina v središču okvirja je dobra, toda pri širokem kotu kota povečave postane opazno mehkejša. Ni vinjetiranja. Bocco - in popačenja v obliki vzglavnikov v pregledih uporabnikov Samsung WB350F se imenujejo tudi popravljeni. Kontrast je nekoliko "trden", barve pa so točne, a opazno preveč nasičene. Kromatična aberacija je velikaje nadzorovan, vendar je na območjih prehoda med temnimi predmeti ospredja in svetlim ozadjem včasih vidna obarvana obroba. Gladka povečava, vendar počasnejša od fotoaparatov s krajšimi goriščnimi razdaljami. Hrup leče je veliko manjši od pričakovanega. Posnetki za daljše telefoto nastavitve so občutno mehkejši, vendar še vedno ohranjajo večjo ostrino kot večina drugih modelov v tem cenovnem razredu.

  Kakovost videa

  Samsung WB350F Black snema HD video posnetkov visoke ločljivosti 1080p ali 720p s hitrostjo 30 sličic na sekundo in lahko poveča sliko med snemanjem videa. Slika je jasna in svetla, ostrina je gladka, vendar se počasi prilagaja vsem spremembam v prizoru. Kakovost zvoka za kompaktni fotoaparat je dobra. Glasovi so jasni, zvoka motorja objektiva pa ni mogoče slišati. Fotoaparat nima izhoda HDMI, ki omogoča gledanje video posnetkov na televizorju.

  Kakovost slike

  Glede na povratne informacije uporabnika so slike opazno preveč nasičene, z rahlim tesnim kontrastom. Slike imajo dobro resolucijo in dejansko brez hrupa do ISO 400. S povečanjem občutljivosti na svetlobo postanejo ovire bolj očitne. Velika večina digitalnih kompaktov povečuje barvno nasičenost - rdeči odtenki postanejo preveč tople, modra - svetlejša kot v resničnem življenju, zelena in rumena - bolj izrazita, WB350F pa ni izjema. Fotografije, posnete na Samsung WB350F, ocenjuje pohvale za dobre podrobnosti in neverjetno jasnost. Kakovost slike je boljša od povprečja vsaj za kamere tega razredapri nastavitvi ISO 400 in spodaj.

  Brezžična povezava

  Fotografiranje - videoposnetek je mogoče poslati neposredno v Picaso, Facebook, YouTube, Dropbox, Samsung Link ali e-pošto. MobileLink za iOS in Android omogoča prenos slik na pametni telefon ali daljinsko upravljanje fotoaparata. Samodejno varnostno kopiranje je podprto z shranjevanjem vsebine v računalniku. Funkcija AutoShare takoj kopira slike med zajemanjem. Fotoaparat lahko uporabljate kot otroški monitor s prenosom videa v realnem času na pametni telefon. Poleg Wi-Fi povezave, Samsung WB350F kamera podpira NFC, ki vam omogoča, da se povežete s pametnim telefonom (ali podobnimi napravami), ko ste v stiku z njimi. Fotoaparat prenese tudi potrebne aplikacije iz trgovine Google Play, ne da bi jih moral iskati.

  Na koncu

  Kljub dejstvu, da kamera glede funkcionalnosti in udobja presega večino svojih konkurentov, so lahko višje povprečne ravni hrupa nad ISO 400 bistvene za nekatere potencialne kupce. Samsung WB350F se imenuje kompakten, dobro zasnovan, trajen in enostaven digitalni fotoaparat z 21-kratno povečavo, ki bo privlačen tako za popotnike kot tudi za ulične fotografe. Majhen je, dovolj hiter, da ne bi zamudil odločilnega trenutka, neviden, ne zdi grozilen in lahko varno zajame kakovostne fotografije. Kamera je prijazna za uporabo in čeprav ni pomanjkljiva, niso kritična.

  Sorodne publikacije