Best Budget Crossover: uvrstitev

V zadnjem času je crossover priljubljen med vozniki. Veliko, pri izbiri avtomobila raje to vrsto SUV, ker so videti veliko bolj zanimivo kot navadne "avtomobili", in njihove značilnosti so nekoliko boljše. Vendar pa dobra crossover ni tako poceni. Kaj pa, če je želja po nakupu pol-SUV prevelika? Poglejte v proračunski segment. V današnjem gradivu smo pripravili majhno oceno treh najboljših proračunskih crossoverjev, ki so precej sprejemljivi in ​​jih je mogoče varno priporočiti za nakup.

"Lada Kalina Cross"

Odpre seznam cenovno ugodnega pol-kolesnega pogona "Lade" - "Kalina Cross". Kaj je izjemen ta avto? No, najprej stane poceni. Drugič, vzdrževanje in popravila bodo vedno zelo poceni. In tretjič - zelo dobre tehnične lastnosti, kot za njihov razred. Vendar pa je zdaj vse bolj podrobno.


Videz in notranjost

Začenši s samim izgledom proračunskega prehoda. Pravzaprav se "Kalina križ" ne razlikuje po zasnovi od klasične "Kaline". Ozadje izgleda precej zanimivo. Žarometi imajo rahlo "plenilski" videz. Med njimi je ozek grill radiatorja s kromirano in valikocharanno mrežo. Na odbijaču je velik dovod zraka s podobno mrežico in meglenkami, ki se nahajajo v "vogalih". Glavna razlika je navzkrižna različica običajnega -Na dnu odbijača je dodatna zaščita pred vsemi kamni, gramozom itd.
Zadnji del crossoverja ni posebej poudarjen in zato ne predstavlja interesa. Edina stvar, ki jo je vredno omeniti, je prisotnost podobne, kot je spredaj, zaščite na dnu odbijača. Na splošno "Kalina križ" izgleda dobro, vendar ne izstopa v celotnem toku. Zdaj na kratko v kabini. Notranjost avtomobila je precej prostorna, tako da z namestitvijo ne bo nobenih težav. Zadnji kavč vsebuje tri odrasle osebe brez težav. Poleg tega je mogoče, če je potrebno, hrbet srednjega fotelja spustiti in spremeniti v širok širok naslon za roke.

Sprednji sedeži so standardni, brez stranske ali ledvene podpore. Naslonjalo za roke v sredini je na voljo le v dragih priključkih. Osrednja konzola ni posebej poudarjena. V poceni različici ima multimedijski sistem z majhnim LCD zaslonom, v dražjih kompletih pa je že polno barvni zaslon. Instrumentna plošča je običajno standardna za večino modelov "Lade" in zato ničesar ne pove.
Kar zadeva material za predelavo, je to običajna tkanina. Plastika tudi ne sije s kakovostjo - je težka, rahlo škripajoča, vendar še vedno boljša od večine kitajskih avtomobilov.

Značilnosti

"Lada Kalina Cross" ima samo dva motorja različne moči, vendar en volumen - 16 litrov. Moč motorja "junior" je 87 litrov. z Največja hitrost doseže 167km /h, pospešek na stotine pa 122 sekund. Druga enota ima kapaciteto 106 "konjev". Pospešek do 100 km /h ima 108 s. In največja hitrost je omejena z oznako 177 km /h. Vsi motorji so opremljeni z mehanskim in avtomatskim menjalnikom s 5 hitrostmi.
Kar zadeva vzmetenje, je vse standardno. Spredaj je neodvisno vzmetenje tipa McPherson s hidravličnimi ali plinskimi amortizerji in prečno stabilizatorjem. Od zadaj je polzvezno vzmetno vzmetenje z vzvodi. Oddaljenost ceste je 182 cm, kar je zelo dobro. Toda tip pogona je bil potisnjen navzgor. Namesto običajnega 4x4 crossover, je vredno klasičnih 4 x 2 pogonskih koles na sprednjih kolesih.

Cena

Če govorimo o ceni, potem kupite novo crossover proračuna "Kalina Cross" lahko od 545 do 613 tisoč rubljev, odvisno od konfiguracije. Cena je precej dobra in privlačna, a še vedno nekoliko precenjena. Če upoštevamo predloge na sekundarnem trgu, potem je cena oznako malo nižje in se začne z oznako 400 tisoč avtomobilov za leto 2016-2017 leto.

"Lada X-RAY"

Še en član Volga avtomobilske tovarne - "Lada X-Ray" - še naprej uvršča proračunski crossover. To je druga po razpoložljivosti na crossover trgu, ki ima zelo dober videz, sodobno opremo in ima dobre lastnosti.

Zunanjost in notranjost

Izgleda, da je "Lada X-Ray" res dobra in očitno boljša "Kalina". Na sprednji strani so veliki žarometi z LED elementi in moderna optika. Med njimi je rešetka z emblemompodjetja in valikocharunnaya mreže. Prednji odbijač ima tudi širok dovod zraka s podobnimi rešetkami, za katerimi se skriva radiator. Na vogalih odbijača so majhne okrogle meglenke.

Na hrbtni strani crossoverja "Lada X-Ray" je načeloma vse zelo skromno. Tu lahko opazimo samo velika vrata prtljažnega prostora, ki imajo urejen spojler z LED zamaškom, LED žarometi in pravzaprav vse. Standardni odbijač, s plastično zaščito od spodaj. Če na splošno sodijo design, potem je avto zanimivo, izgleda moderno in vredno.
Kar se tiče salona, ​​je tu tudi vse boljše od "Kaline". Plastika se kot material uporablja bolj kakovostno, ki ni le taktilno prijetna, ampak še manj škripava. Notranja obloga je lahko tkanina, ali kombinirana, ali sploh usnjena - vse je odvisno od celotnega sklopa. Zadnji kavč je namenjen za tri osebe. Sedeži so zelo udobni, z nasloni za glavo. Srednji hrbet se lahko zloži in uporabi kot naslon za roke. Prednji sedeži so tudi zelo udobni, z malo stranske podpore in nekaj prilagoditvami.
Osrednja konzola v proračunski opremi je podobna Kalini - isti majhen LCD zaslon, ista klimatska naprava itd. V dražjih različicah "Lada X-Ray" ima 7-palčni multimedijski sistem z zaslonom , poenostavljen podnebni blok in veliko manjše število kontrolnih elementov. Armaturna plošča je tudi veliko boljša od prejšnjega avtomobila.Je zelo kompaktna, ima lepo osvetlitev in vgrajen računalnik. Prav tako je treba omeniti prisotnost multimedijskega volana, kjer so gumbi za upravljanje multimedijskega sistema, podnebje, odgovor na klic, itd. Na voljo sta dva motorja s kapaciteto 16 in 18 litrov. Prva ima zmogljivost 106 KM, kar omogoča avtomobilu, da pospeši do 100 km /hv 117 sekundah. Največja hitrost - 172 km /h. Drugi motor ima prostornino 122 litrov. z Pospešek na sto traja 104 sekund, maksimalna hitrost pa je omejena na 185 km /h. Podatki o porabi goriva so približno enaki - skoraj 6 litrov na avtocesti in 93 v mestnem načinu.
Kar zadeva kontrolno točko, je "Lada X-Ray" opremljena s klasično mehaniko ali z robotsko škatlo. Število prestav v obeh primerih je 5 hitrosti. V skladu z odlogom je načeloma vse praktično enako kot v primeru "Kalina Cross". Spredaj je neodvisno vzmetenje McPherson s prečnim stabilizatorjem in hidravličnimi amortizerji. Povratno polzvezno vzmetenje s torzijskim nosilcem. Pogon spet ni poln, sprednji - 4 x 2. Oddaljenost od ceste - 195 cm, kar je zelo dobro.

Stroški

Zdaj o ceni. V Rusiji, crossover proračuna "Lada X-Ray" stane od 629 do 890 tisoč rubljev. In spet, cena ni povsem jasna. V maksimalnem območju X-Ray nima niti polnega pogona, medtem ko ga imajo nekateri drugi konkurenti, stroški pa so nižji. Podobna situacija zznačilnosti, in z opremo - v ozadju konkurentov X-Ray je izgubljen. Ampak zaradi pravičnosti je treba omeniti, da model ne trdi, da so visoki lovori in naslov "crossover številka 1", tako da je veliko pomanjkljivosti je mogoče odpustiti. Na sekundarnem trgu, stroški X-Ray 2016-2018 je približno 450 do 800 tisoč rubljev, odvisno od konfiguracije, ki je, na splošno, precej dobro.

Renault Duster

No in dopolnjuje najcenejši crossover nespremenjen "classic" - Renault Duster. Ta model se lahko varno imenuje vodilni na trgu med pol-avtomobili, saj je vse: dober dizajn, poln pogon, zmogljiv motor, dobra oprema in še veliko več.

Videz modela in njegova notranjost

Renault Duster je videti kot pravi terenski avto. Sprednji del izgleda precej "grob". Žarometi so veliki, z LED elementi in sodobno optiko. Rešetka hladilnika ima velike mrežaste celice in je na pol prekrita s kromirano oznako z logotipom. Prednji odbijač je videti precej masiven, z velikim dovodom zraka in kovinsko zaščitno blazinico. Na robovih odbijača so čiste svetilke za meglo.
Zadnja stran proračunskega crossoverja Duster prav tako izgleda dobro. Žarometi so veliki z zanimivo lokacijo žarečih elementov. Vrata prtljažnika so velika, na vrhu pa je komaj opazen spojler. Zadnji odbijač ima tudi zaščitno prevleko, iz katere je videti izpušna cev. Na splošno ni problemov pri oblikovanju avtomobila. Izgleda kot crossover cool, moderno in, kar je najpomembneje,v moškem
V zvezi s salonom je veliko opraviti s prejšnjim avtomobilom - Lada X-Ray ", vendar še vedno obstajajo razlike. Na primer, za sedežem malo bolj in kavč je bolj udoben, prednji sedeži pa zagotavljajo tudi višjo raven udobja. Lumbalna podpora z različnimi nastavitvami sedeža O centralni konzoli ni ničesar povedati, saj je skoraj enaka X-Rayu, le da so kontrole nekoliko večje in podnebni blok druge. Kot "Lada", je en sam potovalni računalnik z različnimi koristne informacije.
Oblazinjenje salona je narejeno iz različnih materialov in je v celoti odvisno od celotnega sklopa. V cenejših različicah je to tkanina. Srednje modifikacije uporabljajo kombinacijo oblazinjenja, v dragih fitingih pa se uporablja usnje. O plastiki lahko rečemo, da je - on je na "štirih": lepo, tako težko, ne škripajoče.

Značilnosti modela

Zdaj značilnosti avtomobila. Skupaj je več različic z motorji 1516 in 2 litra. Prvi motor deluje na dizelskem motorju in ima zmogljivost 109 "konjev". Pospešek do 100 km /h traja 132 sekund, maksimalna hitrost pa je 167 km /h. Drugi 16-litrski motor ima zmogljivost -114. Pospešek do sto traja skoraj 11 sekund, maksimalna hitrost pa je omejena na 170 km /h. In končno, tretji 2-litrski motor z zmogljivostjo 143 litrov. z pospeši do 100 km /hv 103 sekundah, njegova največja hitrost pa je 180 km /h.
Kot za škatloprestavi, potem so vse možnosti nameščene bodisi s klasično mehaniko, bodisi z avtomatskim menjalnikom. Pri mehaniki se število vrtljajev giblje od 5 do 6, vendar ima stroj samo 4 preklopne ravni. Pod vzmetenjem in podvozjem tudi brez presenečenj. Spredaj je klasično neodvisno vzmetenje McPherson, v zadnjem delu pa je nameščen neodvisen večfunkcijski vzmet. Tip pogona je lahko spredaj ali v celoti, kar je nedvomno plus. Oddaljenost od ceste - 21 cm.

Cena auto

Zdaj za ceno. Če želite kupiti Renault Duster, na najbolj popolni možni za 690 tisoč rubljev, vendar bo avtomobil s sprednjim pogonom. Za štirikolesni pogon različica bo morala dati približno 810 tisoč. No, če nenadoma želite kupiti največjo paleto avtomobilov, potem bo stalo nekaj več kot milijon. Na sekundarnem trgu je cena nekoliko drugačna in v povprečju pod 100-150 tisoč rubljev.

Zaključek

Če govorimo o tem, kaj izbrati iz crossoverja proračuna vseh blagovnih znamk, ki smo jih predstavili danes, potem je situacija precej dvoumna. Če ni veliko denarja, vendar hkrati bi bilo zaželeno, da imajo visok očistek, večjo prepustnost in bolj ali manj moderno obliko, potem je izbira očitna - "Kalina Cross". Seveda boste morali sprejeti samo pogon na prednja kolesa in ne previsoko raven udobja, vendar je to še vedno ena najbolj dostopnih možnosti na trgu. Če "Kalina" ne ustreza nekaj in med zahtevami je bolj sodoben dizajn, udobje, dober prostoren salon in dobre lastnosti, potem je izbira v korist X-Ray. No, končno, če hočeš res prehodno,Crossover s štirikolesnim pogonom z dobro opremo in tehničnimi lastnostmi, kot tudi po dostopni ceni, je vredno pozornosti na Duster - to je verjetno najboljši crossover, ki ga lahko kupite v tem segmentu.

Sorodne publikacije