Razmik razmika v "Vardo": kako ga zmanjšati ali povečati

Ko začnete tipkati v programu Word, lahko naletite na takšen problem, ko je prostor med vrsticami dovolj velik. Ta odtenek lahko zelo uniči dokument, zaradi česar je ne-estetski. Pogosto si to lahko ogledate s prenosom dokumenta z interneta. V obeh primerih je težava nepravilno oblikovana. V tem članku bomo govorili o razmiku vrstic v Vardo: kako ga zmanjšati ali, nasprotno, povečati. Opišite vse podrobno in podajte tri najbolj preproste načine, tako da bodo vsi našli nekaj zase.


Prva pot: za vse različice Oddelka

Kot je bilo že omenjeno, obstajajo trije načini, kako razmik med vrsticami v Vardoju zmanjšati ali zmanjšati. Niso zelo različni, vendar niso primerni za vse različice programa. Zato bo prva dana metoda univerzalna, primerna bo tako za "Vord" leta 2003 kot za različico leta 2016. Zdaj bomo privzeto nastavili parametre vrednosti razmika med vrsticami. To naredite tako, da ko ustvarite nov dokument, niste nikoli spremenili teh vrednosti.
V Vardo morate ustvariti nov dokument. Po tem na zavihku "Home" morate najti stolpec v orodni vrstici "Styles" (nahaja se v desnem kotu). V tem stolpcu morate klikniti na ikono puščice, ki se nahaja tudi v spodnjem desnem kotu. Ko to storite, boste našli majhno spremenljivo orodno vrsticoslog dokumenta, vendar ga ne potrebujemo. V tej orodni vrstici, na dnu, so trije gumbi - kliknite desno.


V oknu, ki se odpre, morate iti na zavihek "Privzeto". Obstaja graf "Interval". Tam je lahko razmik med vrsticami v "Vordi" zmanjšan in povečan. Na splošno uporabite prednastavitve na spustnem seznamu, vnesite vrednost ročno, povečajte, jedite, dokler ne najdete vrednosti, ki vam ustreza. Ko izberete potrditveno polje »Novi dokumenti s to predlogo«, kliknite gumb »V redu«.

Drugi način: samo za nove različice "Vorda"

Še naprej govorimo o razmiku vrstic v "Vardo". Smo že ugotovili, kako ga zmanjšati ali povečati, vendar je to edini način. Zdaj pa preidimo na drugo. Namenjen je samo programu 2007 in zgoraj. V "Vordi" -2003 ne bo delal.
Prav tako morate odpreti čist dokument "Ward", samo tokrat bodite pozorni na stolpec "Slogi", ampak "Odstavek". Kliknite isto ikono kot zadnjič in odpre se okno z nastavitvami. V njem boste videli isti graf - "Interval", z enakimi parametri. Vse kar morate storiti je, da v "Vardo" določite razmik med vrsticami (kako zmanjšati ali povečati, že veste). Po tem kliknite na gumb, ki se nahaja na dnu - "Privzeto". V oknu izberite »Vsi dokumenti na podlagi predloge Normal«. Kliknite »V redu« in začnite.

Tretja pot: en klik

Zdaj bomo preučili, kako spremeniti razmik med vrsticami v "Vardo" vz enim klikom miške Ta metoda deluje samo, če morate spremeniti vrednost v ločenem delu besedila.
Torej v zavihku "Domov" v razdelku "Odstavek" poiščite gumb "Razmik". S klikom nanj boste videli seznam vseh razpoložljivih intervalov. Izberite želeni interval in se bo spremenil v vnaprej določenem območju besedila. Tudi na seznamu lahko kliknete "Druge možnosti" interval "in že znano okno" Odstavek "se odpre.

Sorodne publikacije