"Iphone 5" - zamenjava zaslona na dotik. Appleov servisni center

Mobilni telefon iPhone5 velja za enega izmed popolnih pripomočkov našega časa. Appleovi inženirji so ustvarili visokokakovosten in funkcionalen pametni telefon, ki deluje dolgo časa brez napak. Toda neprevidni uporabniki lahko spustijo telefon z razbijanjem okna. Če zaslon na dotik ne deluje na "iPhone 5", ga morate ponavadi zamenjati. To je navedeno v članku.

Kaj je zaslon na dotik?

Zaslon na dotik je zaslon na dotik, ki omogoča, da konice prstov nadzorujejo delovanje naprave. Ker se ta del pripomočka najpogosteje uporablja, je na njem veliko razčlenitev.


Zamenjava zaslona na dotik velja za zahtevano storitev v servisnih centrih. Običajno je okvara povezana z mehanskimi poškodbami s padci, udarci, zavoji, zalivi. Stanje pripomočka je odvisno od natančnosti uporabe.

Glavna vprašanja

Običajno se zamenjava zaslona na dotik za "iPhone 5" izvede, če se opazijo naslednje težave:
 • Na površini so razpoke, saj obstajajo druge pomanjkljivosti.
 • Ni odziva senzorja na potiskanje.
 • Izkrivljen prenos barv iz glavnega zaslona. Opazujemo lahko barvne lise.
 • Tachskrin deluje delno.
 • Ob prisotnosti takih znakov morate iti v specializirani center, kjer bodo poveljniki dokončali zamenjavo. Če je originalni del nameščen, bo naprava po popravilu trajala dolgo časa. Zato je pomembno, da obiščete Appleove centre.

  Stopnje zamenjave

  Zamenjava zaslona na dotik na "iPhone 5" se izvaja v več fazah:
 • Izklopiti morate pripomoček, izvleči baterijo. Prav tako morate odviti 2 vijaka na dnu naprave. S priseskom morate odstraniti sprednjo ploščo z zaslonom.
 • Plošča, ki je v posebnem setu, služi za odklepanje zapaha po obodu reže med steklom in ohišjem.
 • Zanke za povezavo zaslona in matične plošče morajo biti odklopljene. To je treba narediti lepo, ker obstaja tveganje za njihovo poškodbo, ker so zanke krhke.
 • Sprednja plošča je predstavljena v obliki modula. On mora razstaviti, odstraniti nosilec prednje kamere. Na zaslonski enoti morate odviti vijake za pritrditev gumba Home in 4 vijake.
 • To navodilo se uporablja pri popravilu domačega in servisnega centra. Toda samo v drugem primeru bo delo mogoče opraviti kvalitativno.


  Apple servisni center

  Zamenjava zaslona na dotik na iPhone 5 zahteva znanje in izkušnje, zato je najbolje, da je ne popravite sami, temveč zaupajte strokovnjakom. Priporočljivo je, da se obrnete na Appleov servisni center, kjer strokovnjaki obravnavajo različne težave. Ti centri se nahajajo v vseh večjih mestih.
  Na začetku mojstri opravljajo diagnostično opremo, ki vam omogoča, da ugotovite vzroke loma in zapletenost popravila. Izvirni deli se uporabljajo za zamenjavo, kar odpravlja verjetnost ponovitve. Poleg tega delo poteka v kratkem času. Po popravilu je dana garancija.

  Težave

  Zamenjava zaslona na dotik z iphone 5 je lahko zapletena zaradi nekaterih odtenkov:
 • Zanke se lahko poškodujejo. To se ponavadi zgodi, ko se zlomljeno steklo odstrani nepravilno, zlasti pri samostojnem delu.
 • Nekateri uporabljajo neprimerno lepilo. Steklo je treba pritrditi na posebno trgovino, sicer se bo zaslon poškodoval tudi z manjšimi udarci. Če naročite delo v centru, se mu izognemo.
 • Pred začetkom dela je staro lepilo popolnoma odstranjeno, ker se lahko le nato fiksira novo steklo.
 • Servisni centri zamenjajo zaslon na dotik kitajskega Aifona 5. "Strokovnjaki izvajajo temeljito pripravo opreme za delo in nato preverjajo učinkovitost pripomočka." Običajno je cena od 2390 rubljev. Cena je odvisna od kompleksnosti dela, saj lahko vsaka naprava ima različne okvare.
  Posodobitev ima nekatere funkcije. Zaslon je sestavljen iz LCD zaslona, ​​zaščitnega stekla in senzorja. Ti podatki so prilepljeni na posebno skladišče, ki ga lahko opravljajo samo mojstri. Strokovnjaki izvajajo ne le operativno popravilo iPhone 5, ampak tudi namestitev novega telesa, matrice, stekla, pa tudi drugih komponent. Po testiranju lahko uporabnik zagotovi, da naprava deluje pravilno.

  Pogoji uporabe

  Da ne bi popravili iPhone 5, je treba nanj skrbno uporabiti. Naprava ne smeda pride v stik z vodo, saj se mnogi elementi zadržujejo zaradi vlage. Za pripomoček je škodljiva vlažnost, zato ni potrebno, da ga v kopeli, kopeli. Tehnike ne uporabljajte za sneg ali dež. Ko klepetate, bolje uporabite slušalke. Za zaslon je potrebno uporabiti visoko kakovostno zaščitno folijo, ki bo odpravila bleščanje in površinsko mat. Napravo je treba nositi v varnem primeru. Proizvajalec proizvaja originalne dodatke za različne izvedbe.
  "iphone" ni treba nositi v žepu ali torbi skupaj s trdnimi predmeti - ključi in kovanci. Konec koncev, z njimi se ni mogoče izogniti videzu prask. Ne smemo pozabiti, da so nekateri deli opreme zamašeni s prahom, umazanijo in celo s kozmetiko. Za polnjenje morate uporabiti originalne napajalnike in kable. Shranjevanje pripomočka je torej odvisno od uporabnika. Če je naprava previdna, popravilo ne bo potrebno pogosto. Če pa težavo še vedno odpravite, morate spremeniti zaslon v servisnem centru Apple.

  Sorodne publikacije