Modri ​​zaslon, Napaka 116: Kaj storiti? Popravite napako 0x00000116 v sistemu Windows 7

Ali se vam v vsakdanjem delu dogaja, da se ukvarjate s situacijo, ko nobeden od zadevnih sistemov, "muha" v najbolj neprimernem času ali se v trenutku natovarjanja ne začne brbati, daje tudi tako imenovani modri zaslon smrti iz Napaka 116 (celoten prikaz kode za zaustavitev 0x00000116)? Da bi pojasnili to vedenje operacijskega sistema, mnogi navadni uporabniki ne morejo. Poleg tega pa daleč od vsakega jasno predstavljamo, kaj je mogoče storiti za odpravo tega neuspeha. Poskusimo ugotoviti glavne razloge za njen pojav in razmisliti o nekaterih enostavnih rešitvah, ki bodo pomagale popraviti stanje.

Napaka s stop-kodo 0x00000116 v operacijskem sistemu Windows 7: Kaj je to in kakšni so njeni vzroki?

Treba je opozoriti, da se bo sedma sprememba sistema Windows obravnavala le kot primer, saj v drugih različicah teh operacijskih sistemov izključitev nastanka take napake za vse sto odstotkov ne more. Med modrimi kodami napak v operacijskem sistemu Windows 7 je opisana napaka ena najpogostejših, njen videz pa je najpogosteje povezan z naslednjimi dejavniki:


 • pregrevanje overclockane strojne opreme (najpogosteje grafični adapter);
 • Kršitve pri upravljanju voznikov grafične kartice, njihove delne poškodbe ali odsotnosti;
 • prisotnost napak in pretepenih sektorjev na trdem disku;
 • težave z RAM;
 • Vpliv virusnih groženj in nepravilno delovanje protivirusne programske opreme.
 • Napaka 0x00000116 v operacijskem sistemu Windows 7: Kako popraviti sesutje? Prejšnja dejanja v BIOS-u

  Za začetek morate identificirati razvajeno komponento, ki je običajno navedena neposredno na zaslonu takoj po stop-kodi. V primeru grafičnega adapterja ali druge opreme je lahko na voljo povezava do datoteke SYS, ki je nedelujoč gonilnik naprave. Na primer, če podate predmet atikmpag.sys, lahko z absolutnim prepričanjem trdite, da je ta problem povezan z grafičnim pospeševalnikom ATI Radeon. Ampak za popolno razumevanje problema, je najbolje, da uporabite poseben pripomoček, imenovan Blue Screen View, ki vam daje najbolj popolno sliko o tem, kaj se dogaja in je sposoben prepoznati absolutno vse znane napake modrega zaslona zaradi smrti Windows 7 ali drugih različic sistema.


  Zdaj pa nadaljujmo z odpravo težav. Prva stvar, ne glede na to, ali je bila narejena grafika ali CPU, ko vklopite računalnik ali prenosni računalnik, morate vnesti nastavitve primarnega sistema BIOS in popolnoma ponastaviti na tovarniške nastavitve (privzete nastavitve).
  Pogosto se takšna postavka imenuje Privzete nastavitve privzete nastavitve ali nekaj takega. Po shranjevanju možnosti (F10 + Y) se izvede samodejni ponovni zagon, po katerem lahko vidite, ali je dejanje dalo želeni učinek.

  Težave z virusi in protivirusnimi programi

  Na žalost se lahko modri zaslon z napako 116 pojavi tudi zaradi učinkov virusov. To je očitno vsem. Toda pojav tega neuspeha zaradi nepravilnega dela protivirusne programske opreme mnogi menijo, da so nesmiselni. Na žalost, kot kažeV praksi je brezplačna protivirusna programska oprema Avast, ki je bila celo nadgrajena na spremembo internetne varnosti, prav tako sposobna povzročiti takšno napako. Na splošno, malo odmaknjen od glavne teme, je treba opozoriti, da je bil ta antivirus, da je večina težav je bilo ugotovljeno. Ne samo, da prezre veliko groženj, temveč tudi lažno požari zelo pogosto z brisanjem pomembnih datotek in programov.
  Da bi se izognili pojavu modrega zaslona z napako 116, sta tako sprejeti dve osnovni odločitvi.
  Najprej je treba v celoti preizkusiti sistem za viruse, z uporabo zagonskega medija z antivirusnim paketom Kaspersky Rescue Disk. Druga možnost vključuje popolno odstranitev protivirusnega programa, kar lahko storite tako, da prenesete računalnik v varnem načinu ali ga vrnete v prvotno stanje. Res je, da povrnitev povzroči utemeljene dvome, saj jamstvo, da nadgradnja ne bo ponovno samodejno nameščena, ne obstaja. Najbolje je, da odstranite antivirus in ga nadomestite z nečim drugim. Na primer, ESET lahko namestite in posodobite ga tako, da vsakih 30 dni vnesete posebne kode. Je neprijetno? Da! Vendar pa je za vse zagotovljena varnost sistema in odsotnost napak, povezanih z delovanjem tega sistema.

  Odstranjevanje gonilnikov grafičnih adapterjev in nadgradenj

  Vendar, kot lahko uganete, je glavni problem s kodo "STOP: 0x00000116" grafični adapter, ker je eden glavnihvloge pri zagotavljanju vizualizacije informacij, prikazanih na zaslonu stacionarnega računalniškega monitorja ali prenosnega računalnika. Če želite odpraviti težave svojega gonilnika, morate ponovno namestiti ali nadgraditi. Ampak včasih običajno namestitev novega upravnega nadstropja morda že ima želeni učinek in morda ne daje.
  Zato se morate najprej v celoti znebiti starih gonilnikov, tako da uporabite Driver Sweeper ali Display Driver Uninstaller. Za diskretne kartice je zaželeno odstraniti in spremljati ATI primer PhysXa iz NVIDIA ali Catalyst. Bodite pozorni na nedavno nameščene posodobitve. Ni skrivnost, da so pokvarjene nadgradnje v sistemu Windows 7 in lahko izzovejo videz modrega zaslona na računalniku.
  Te operacije se lahko izvedejo v standardnem pogledu nameščenih posodobitev ali uporabijo program za odstranjevanje namestitve iObit za ta posebni deinstaller. Toda v vsakem primeru, če odkrijete paket napak, ga morate odstraniti s seznama namestitve, ko znova iščete razpoložljive posodobitve. Uporabite lahko majhen program Pokaži ali skrij posodobitve, ki ga je Microsoft razvil hkrati. Opomba: Če se sistem ne zažene, je treba vse operacije izvesti v varnem načinu varnega načina, ki je izbran iz zagonskega menija (F8).

  Nameščanje novih gonilnikov grafične kartice

  Kot nadaljnje korake, ki lahko preprečijo pojav modrega zaslona z napako 116, je priporočljivo namestiti originalne gonilnike in pripadajočo programsko opremo, ki se nahajajo naki prihaja pri nakupu računalniške grafične kartice ali izmenljivega medija. Prav tako izgleda kot različica njihovega prenosa z uradne strani proizvajalca. Naprednejša metoda je uporaba avtomatiziranih programov, kot je Driver Booster, za katere pa je potrebno imeti stabilno povezavo z internetom.

  V primeru namestitve krmilnika VP preko posebnih pripomočkov proizvajalca je zaželeno, da se izvede "čista" namestitev.

  Preverjanje diska v sektorskem bitu

  Druga precej pogosta težava s pojavom modrega zaslona z napako 116 - prisotnost kritičnih napak na trdem disku in pretepenih sektorjih. Za začetek testiranja je najbolje, da sistem prenesete v varnem načinu. Če pa ta možnost zagona ni mogoča, lahko uporabite zagonsko disketo ali bliskovni pogon, pokličete ukazno konzolo in izvedete preverjanje veljavnosti, tako da vtipkate chkdsk /f /r (ali /x /f /r). Standardni test tudi ne more dati rezultata, zato, če imate kakršenkoli pripomoček za preverjanje diska, ki ga lahko zapišete na zagonski medij (na primer TestDisk), ga je najbolje uporabiti.

  Testiranje spomina

  Nazadnje, ne bo oviral preverjanja in slotov RAM. Za to standardno metodo je bolje, da se ne uporabljajo.
  Najboljša rešitev bo testiranje z zmogljivim pripomočkom Memtest86 /86 +. Ampak, če ni ničesar pri roki, lahko določite ne-delovno komponento in neodvisno, nato pa odstranite palice in reže na matični plošči. Prenosi sistema vv običajnem načinu in bo pokazal, da je bila najdena vrstica za \ t Treba jo bo zamenjati.

  Fizične okvare opreme

  Če zgoraj opisani načini odkrivanja ali odpravljanja napak niso mogli, preverite delovanje same opreme. Zlasti je treba posebno pozornost nameniti morebitnemu pregrevanju grafične kartice in CPU.
  Za take informacije lahko uporabljate programe, kot je AIDA64. V primeru napake bo treba prilagoditi ali zamenjati hladilni sistem, v nekaterih primerih pa tudi oskrbo z električno energijo. Programsko hlajenje hlajenja je najbolje opraviti s pripomočkom SpeedFan.

  Sorodne publikacije