Naj uporabljam Fdisk v operacijskem sistemu Windows 7?

Fdisk je pripomoček ukazne vrstice, ki vam omogoča izvajanje različnih operacij s trdimi diski, nameščenimi v sistemu. S tem programom se izvede oblikovanje, delitev v odseke, spreminjanje oznak glasnosti in drugi postopki.

Trenutna ustreznost

V operacijskem sistemu Windows 98 (vključno) je bil uporabljen kot standardno orodje za upravljanje trdega diska za računalnik. Poznejše različice operacijskega sistema (Win 2000 XP, Windows 7), Fdisk, niso bile več v skladišču, ker je bilo potrebno uporabiti Fdisk s prihodom datotečnega sistema NTFS in posledično z novimi protokoli. In pripomoček, ki odlično deluje z datotečnimi sistemi FAT, je bil končno nadomeščen z diskpartom, ki je lahko delal z obema FAT in NTFS.


Uporaba v sodobnih različicah operacijskega sistema Windows

Ko poskusite zagnati Fdisk v operacijskem sistemu Windows 7 iz ukazne vrstice, je edini rezultat besedilno sporočilo operacijskega sistema, da tak ukaz v njegovi strukturi ne obstaja. Zato boste morali uporabiti pripomoček Diskpart ali Disk Management, ki zdaj izvaja te funkcije, poleg tega ima večina trenutno nameščenih operacijskih sistemov 64-bitni bit, ki ga stari program ne podpira, zato so poskusi zagona Fdiska v operacijskem sistemu Windows 7 na splošno popolnoma brez pomena.

Delo s programom Diskpart

Diskpart lahko imenujemo polnopravni programski sistem brez pretiravanja, ki vam omogoča delo z vsemi zmogljivostmi trdih diskov. Izstrelitev poteka z vstopomukaznega diskpart, po katerem se uporabnik vpiše ravnanje z okoljem. Če vnesete /? okno konzole prikaže vso ekipo, vendar so osnovne determinante diska, so:


 • seznam disk - omogoča prikaz vseh nameščen na nosilcu sistema;
 • izberite disk - omogoča pogon za delo z njim (pa ne vpliva na druge nosilce);
 • volumen seznam - prikazovalniki v vsaki od operacijskega sistema (vključno logično particijo);
 • lista predelne - liste nameščene na izbrane particije.
 • "Disk Management"

  To je najbolj sprejemljiv za večino uporabnikov nameščeni pogoni nadzorni sistem. To se nahaja v "Control Panel" v "uprava" lahko proizvajajo večino komunalnih poslovanja diskpart, medtem ko ima priročen grafični vmesnik.
  Vse operacije se izvajajo z miško, tipkovnico je treba samo ugotoviti oznako za glasnost ali pri uporabi stiskanje Tom vnesti številčne vrednosti velikosti.

  Sorodne publikacije