Kako odstraniti modri zaslon na iPhone 5S? Vzroki in ukrepi

Modri ​​zaslon na iPhone 5S - ni novic. Veliko lastnikov se soočajo s takšno težavo na svojih Apple pripomočkih. Treba je omeniti, da je prejšnja generacija telefonov (iPhone 4 4S) delovala pravilno in zelo redko se je to zgodilo. Ampak 5 5s, 6 in 6 Plus so postali problematični pripomočki. Bili so v nevarnem območju.

Simptomi

Simptomi te razčlenitve so lahko povsem različni, vendar je rezultat vedno en - zaslon v mirovanju. Pogosto iPhone 5S opekline jabolko, nato pa modri zaslon, po katerem se naprava ne odzove na tisk. V tem stanju ga ni mogoče uporabiti: ni ponastavitve, ne pretiravanja.


Razlogi

Nobenega določenega razloga ni, zakaj se kaj takega zgodi. Ta okvara je lahko posledica nepravilnega delovanja telefona, njegovega padca, nepravilnega delovanja katerega koli dela, nepravilne zamenjave delov v servisnem centru itd. Uporabniki nezavedno odprejo pokrov in pod njim je tanka zanka. Če se prelomi ali prekine stik, lahko pride tudi do podobnega rezultata - modri zaslon na iPhone 5S in ponovni zagon.
Uporabniki trdijo, da lahko zaslon deluje, potem pa ne deluje. To pomeni, da je mogoče stike med seboj povezati (zaslon deluje) in prekiniti povezavo (zaslon ne deluje), na primer na katerem koli mestu naprave ali pri določeni temperaturi. Pogosto, čeNapravo namestite v zamrzovalnik, iPhone 5S pa lahko poiščete po 5-10 minutah. Pod vplivom temperature se lahko kontakti na nek način povežejo, vendar to ni dolgo časa.

Kaj storiti?

Kot pri vsaki drugi tehniki, se tudi iPhone zlomi in če se to zgodi, se obrnite na servisni center. Čeprav je običajno, vendar pogosto brez servisnih centrov ne more storiti. Ampak poskusite popraviti pripomoček ročno je mogoče. Torej, recimo, da ste na iPhone 5S videli modri zaslon. Kaj storiti in kako rešiti ta problem? To je prvo in očitno dejanje - poskusite ponastaviti prijavo v račun. Redko pomaga, vendar morate poskusiti. To storite tako, da povežete pripomoček z računalnikom z iTunes.

Ali bo to pomagalo prepisati?

Najverjetneje se čudež ne bo zgodil in problema ne bo mogoče rešiti. Zato naprava ponovno utripa. Majhen odstotek iPhonov je ponovno oživil po ponovnem pretakanju. Ampak morate razumeti, da firmware rešuje težave s programsko opremo, in modri zaslon je najverjetneje povezan s strojno opremo. Zato je možno, da po reflow, modri zaslon na iPhone 5S se bo spet občutil, tudi če firmware pomaga. Naslednji način je, da preverite, ali je zgornja zanka pravilno zavarovana. Pogosto je v njem vzrok problema. Ta zanka se nahaja v bližini prednje komore, senzorja bližine. Seveda, za to morate razkrinkati napravo, vendar o tem ni nič zapletenega. Potrebujete le posebno "zvezdo" majhnega izvijača.
Običajno je problem vLoopback: zaradi padca telefona lahko izgine. Tudi pri zamenjavi zaslona v servisnem centru bi lahko zamenjali in zamenjali vijake za pritrditev (različni velikosti). Kot rezultat, so zanke ohlapno držijo matične plošče telefona, ki je lahko tudi modri zaslon.


Z odstranitvijo pokrova se lahko ti vijaki zlahka zamenjajo na krajih, nato pa se zanka čvrsto upogne z nožicami na ploščo in problem bo rešen. Ampak to je popravilo strojne opreme in če sploh nimate nobenih izkušenj z demontažo telefona ali ne razumete, kaj je zanka in zakaj je potrebna, je najbolje, da ne poskusite popraviti svojega pametnega telefona.

Trdi primer

Težava morda ni v zanki. Zaradi pregrevanja, padca telefona ali nepravilnega delovanja spajkalnika se lahko poškodujejo mikroskopski kanali na matični plošči. Nemogoče je diagnosticirati sebe brez znanja in posebne opreme, zato naj to stori le strokovnjak. Sposoben bo zaznati problemske kanale in obnoviti njihovo prevodnost. Toda tudi on ne more vedno ugotoviti in popraviti naprave.
Če niste imeli sreče in problem ni bil v zanki, potem ne morete storiti ničesar sami. Prenesite telefon za popravila in po restavraciji poskusite prodati. Pogosto po takšnih popravilih telefon poskuša "lebdeti". Konec koncev, obnovljeni iPhone 5S po "zaslonu smrti" skoraj vedno znova zlomi. Ne takoj, seveda, ampak čez čas.

Kako se izogniti takšni okvari?

Nasveti bodo banalni, vendar učinkoviti. NapačnoVerjemite, da je Appleova tehnika popolna. Da, tehnološki proces proizvodnje, in podjetje res ne zanesljivo tehniko, ampak tudi to lahko prekinil. Spuščanje telefona na betonsko ploščo, asfalt ali kamenje - vse to je katastrofalno za vsak sodoben pametni telefon. Kaj naj rečemo o vodi, ki vstopa ali pada v lužo. Zato je vredno pogledati telefon zelo previdno, glede na njegove visoke stroške in pomanjkanje zaščite pred vodo in prahom. Ta iPhone 7 in 7 Plus se lahko vrže v vodo (in nato na majhno globino), ker jim ne škoduje zaradi zaščite IP67 (ali IP68). Mimogrede, iPhone 7 in 7 Plus nimajo takega problema z zaslonom, ki bi moral biti pozoren.
Nazadnje, tudi če se soočite z modrim zaslonom na iPhone 5S, ne smete biti razburjeni. Ni telefonov, ki se nikoli ne zlomijo. Težava z modrim zaslonom je sama po sebi nekritična: skoraj vedno je mogoče vrniti telefon nazaj v življenje, razen v zelo žalostnih primerih, ko modri zaslon ni edini in morda najresnejši problem. Zgornje metode pomagajo v nekaterih primerih, vendar ne vedno. Toda v servisni center bo zagotovo lahko rešili problem, vendar pa za denar. Ampak, če je telefon na garanciji, potem ne morete skrbeti sploh.

Sorodne publikacije