WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR modri zaslon (Windows 10): kako popraviti napako?

Neobičajno, vendar včasih v Windowsih najnovejših sprememb najdete videz modrega zaslona s stop-kodo WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (Windows 10). Kako popraviti to napako, bo prikazano spodaj. Toda takoj je treba opozoriti, da je ta problem značilen za sisteme različice 8.1 in 10, najpogosteje pa se pojavi pri poskusu dostopa do različnih vrst spletnih iger prek običajnih spletnih brskalnikov.

Zakaj je prišlo do napake WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (Windows 10 ali 8.1)?

Pravzaprav je razlog za neuspešno izvajanje spletnih iger v večini primerov le nepravilno delovanje "železnih" komponent sistema ali nepravilno delovanje ustreznih gonilnikov (nepravilna namestitev ali celo popolna odsotnost).


To pomeni, da je lahko odpravljanje napak WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR v zgornjih sistemih omejeno na testiranje grafičnih kartic (ki se najpogosteje uporabljajo) in posodobitev gonilnikov, ki ne vključujejo sistemskih komponent. Včasih je lahko povezana z napakami ali poškodbami trdega diska. Redko je lahko problem povezan z RAM ali celo kršitvami pri delovanju CPE. Toda takšne situacije za ta neuspeh so neobičajne, zato jih ne bomo upoštevali.

Namestitev sistemskih posodobitev in posodobitev gonilnikov

Tako se je sistem zrušil WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (Windows 10). Kako popraviti situacijo na najlažji način? Če upoštevate priporočila Microsoftovih strokovnjakov, je prvi korak posodobitev sistemskih komponent, če je bilaOdloženo (deaktivirano).


S tem v meniju možnosti pojdite v razdelek za nadgradnjo in varnost, v središču za posodobitve pa kliknite gumb ročnega iskanja za razpoložljive posodobitve. Vse, kar je treba najti, je zelo priporočljivo vključiti v sistem.
Drugi korak v težavi, kako popraviti napake WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR, je posodobitev gonilnikov (vsaj za grafični vmesnik, za katerega je to zaželeno). V tem primeru se uporablja "Device Manager" (Upravitelj naprav), kjer PCM na video kartici izbere točko posodobitve gonilnika. Naprava sama po sebi ne sme biti označena, kot da ne deluje, zato mora biti kartica gonilnika videti na datum izdaje. Če morate izbrati poseben gonilnik za nestandardno opremo, morate uporabiti podatkovni zavihek z izbiro naprave ID, kjer je na seznamu izbrana najdaljša vrstica z identifikatorji VEN in DEV, po kateri je mogoče najti najprimernejšo programsko opremo za nadzor naprave.
Poenostavite nalogo tako, da namestite avtomatizirane posodobitve za iskanje in gonilnike, kot je gonilnik gonilnika. Z njihovo pomočjo je klical uporabnik, takoj ubil dve ptici. Gonilniki so nameščeni najnovejši in izključno iz spletnih virov proizvajalca strojne opreme. Poleg tega je posodobitev za samo eno napravo na desni ni omejena (vozniki so posodobljeni za celotno železo).

Napaka WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (Windows 10): Kako popraviti ukazno konzolo?

Zdaj pa poglejmo, kaj je mogoče storiti, če je vzrok napakeje postal trdi disk, ki lahko vsebuje napake ali fizične poškodbe. Pri reševanju problema, kako popraviti WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (Windows 10), se morate zanesti na uporabo univerzalnega orodja za vse primere življenja - ukazno vrstico, ki se izvaja samo s pravicami skrbnika.
Najprej se zapiše ukaz C: /R, katerega izvedba aktivira iskanje napak na trdem disku v izbranem odseku, po katerem se uporablja chkdsk /scan linija, orodje za preverjanje in odpravljanje težav. V nekaterih primerih, če pravilen rezultat ni dosežen, boste morali uporabiti še ukaz za preverjanje komponent sistema (sfc /scannow).

Dodatni varnostni ukrepi

Lahko pa tudi svetujete več drugih orodij, ki vam omogočajo, da v določenih situacijah onemogočite WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (Windows 10). Kako rešiti problem? Če je sistem izpostavljen zlonamerni kodi, ga je treba preveriti s poglobljenim pregledom vseh prenosnih pripomočkov (in ne običajnega optičnega bralnika), na primer z uporabo funkcije Dr. Web CureIt Če uporabljate diskovne pogone, kot je Kaspersky Rescue Disk, lahko pred začetkom glavnega operacijskega sistema prenesete skener in izvedete popolno skeniranje, ki je videti kot boljša možnost.
Končno so včasih v pomoč nekatere operacije s primarnim sistemom BIOS, ki jih je treba ponastaviti vse nastavitve (običajno privzete nastavitve BIOS-a ali kaj podobnega). Po uporabi ponastavitve morate shraniti spremembe in znova zagnati računalnik v mirujočem stanjunačin. Nekateri strokovnjaki v ekstremnem primeru priporočajo posodobitev firmware-a BIOS-a, vendar brez posebnega znanja, bolj ko ni takšnega elementa v nastavitvah, ni vredno delati sami, saj je računalnik lahko nepopravljivo poškodovan.

Sorodne publikacije