Mobilni Intel Atom D2500 mikroprocesor. Značilnosti, namen, pregledi in specifikacije

Intel Atom D2500 procesor je vsestranska rešitev in se lahko uporablja tako v lokalnem računalniškem sistemu kot v začetnem nivoju mobilnega računalnika. Hkrati je poraba energije tega čipa minimalna in primerna za reševanje najpreprostejših nalog. Gre za to CPU in bo obravnavano v tem gradivu.

Specializacija procesorja

Kot smo že omenili, je Intel Atom D2500 vsestranski mikroprocesor. Uporablja se lahko tako v stacionarni sistemski enoti kot v prenosnem računalniku ali netbooku. Ima nizko zmogljivost in odlično porabo pri nizki porabi energije. Zato je treba biti pozoren le na primer, ko računalnik načrtuje najpreprostejše naloge. Med njimi lahko varno vključite pisarniške programe, brskanje po spletu, bančne programe in predvajanje različnih nizko kakovostnih multimedijskih vsebin. Tudi ta strojna oprema vam omogoča zagon in preproste igrače.


Osnovni parametri

Procesor modela Intel Atom D2500 spada v generacijo polprevodniških čipov Cedar Trail. Ta čip vsebuje 2 računalniški enoti, ki delujeta s fiksno frekvenco 186 GHz. Poleg tega je treba opozoriti, da ta čip ne podpira tehnologije NT in TurboBust. Prvi od teh omogoča, da en računalniški modul obdeluje dve niti programske kode, druga pa frekvenco CPE, odvisno od stopnje ogrevanja.polprevodniški sistem in kompleksnost izvedljivega programa. Njen silicijev kristal je bil izdelan s tehnologijo 32 nm. Poraba energije CPU je omejena na 10 W. V nekaterih primerih lahko tak mikroprocesor deluje precej stabilno v povezavi s pasivnim hladilnim sistemom. Hkrati je najvišja dovoljena temperatura tega čipa 100 ° C.


RAM. Predpomnilnik in grafični pospeševalnik

RAM krmilnika tega mikroprocesorja lahko deluje le v enokanalnem načinu in lahko obravnava 4 GB pomnilnika. Pri uporabi v stacionarnem računalniku se lahko uporabljajo moduli DDR3, v mobilnih računalnikih - DDR3L. Poleg tega je ta CPU model opremljen z predpomnilnikom, ki je sestavljen iz dveh nivojev. V prvem od teh je možno postaviti 128 KB podatkov in navodil v prvo, v drugem pa 1 MB. Specifikacije Intel Atom D2500 kažejo, da je opremljen z vgrajenim grafičnim pospeševalnikom. Njen model - GMA 3650. V skladu z dokumentacijo, lahko prikaže sliko na dveh zaslonih in ima zelo in zelo nizko raven učinkovitosti. To je super za pisanje dokumentov, predvajanje multimedijskih vsebin pri nizkih ločljivostih in celo za najbolj preproste igre.

Mnenja lastnikov

Zaradi prednosti procesorja Intel Atom D2500 so lastniki ocenili energetsko učinkovitost, zanesljivost in nizke stroške. Še en plus je možnost namestitve pasivnega sistema za odvajanje toplote. Minusi istih strokovnjakov vključujejo nizko produktivnost.

Sklepna ugotovitev

Čeprav je bil pred kratkim po standardih računalniške tehnologije izdan Intel Atom D2500, pa se lahko še vedno uspešno spopada z nalogami, ki so mu bile postavljene. Takšen mikroprocesor je specializiran za lansiranje najbolj preprostih programov. In še vedno nimajo nobenih zahtev za vire strojne opreme.

Sorodne publikacije