Program za izdelavo električnih vezij: seznam, opis, značilnosti uporabe

Za gradnjo električnih vezij pri delu ali med usposabljanjem ni več potrebno dolgo časa izvajati risbe na papirju z možnostjo napak. Na voljo so bile samodejne storitve, ki vam omogočajo, da za računalnikom ustvarite sistem poljubne zapletenosti. Poleg tega nekateri od njih omogočajo izračun vhodnih in izhodnih tokov, napetosti in simulacijo delovanja tokokroga. Zato je program za gradnjo električnih vezij zelo potreben pripomoček, ki močno olajša potek dela in avtomatizira izdelavo projektne dokumentacije.

Prosti programi

Program za gradnjo električnih vezij, ki se distribuira po brezplačni licenci, ima običajno nižjo funkcionalnost kot plačani analogi. Te vključujejo:
 • Freeware - praktično brez omejitev za funkcionalnost. Če se uporablja za različne namene, ne zahteva nakupa licence.
 • Open Source - program za gradnjo električnih vezij, ki lahko samostojno spremeni sestavo programske opreme, kar vam omogoča hitro konfiguriranje "zase". Obstajajo nekatere omejitve za komercialno uporabo.
 • CNU GPL in Public Domain - dva programa za risanje shem, ki delovnemu uporabniku ne nalagata omejitev.
 • Podprte z AD - aplikacije imajo polno funkcionalnost. Slaba stran je oglaševanje.
 • Donationware je popolnoma brezplačna aplikacija, ki vam omogoča risanje shem. Sedanja funkcija darovanja je za nadaljnji razvoj.
 • Microsoft VISIO

  Najlažji urejevalnik in program za gradnjo električnih vezij. Za bolj zapletene naloge ne moremo šteti. Lastnik urejevalnika vdelanih vektorskih grafik z velikim številom funkcij. Poleg tega se lahko program, ki je namenjen uporabi v paketu MS Office, uporablja in samostojno. Vmesnik se ne razlikuje veliko od vmesnika Microsoft Officea.


  Obstajajo trije plačani licenčni programi in en brezplačen. To je sešiti v vgrajeni brskalnik od razvijalca in vam omogoča, da si ogledate sheme. Če ga želite spremeniti ali urediti, morate kupiti polno licenco. Vendar program ni namenjen ustvarjanju vezij. Zato bomo morali poiskati dodaten nabor programske opreme in komponent za dodajanje risb.

  "Kompas-električar"

  Program ruskega razvijalca. Obstaja popoln ruski prevod vseh risb in diagramov, brez potrebe po namestitvi dodatnih programov. Program za izdelavo načelnih električnih vezij je bil zasnovan tako, da je zgradil sheme poljubne kompleksnosti in jih dopolnil z različno dokumentacijo.


  Za delo potrebujete dovoljenje. Vendar pa je poskusno obdobje 2 mesecev za pregled. V referenčnem obdobju ni omejitev pri delu. Razvijalec je vključil veliko količino podatkov, ki vam bodo pomagali izvedeti, kako delati s to aplikacijo v vaši aplikaciji. Vendar pa obstajajo številne različne težave in napake, ki že dolgo niso bile odpravljene.

  Eagle

  Programska oprema je integrirano okoljerazvoj. Funkcionalni vam omogoča, da ustvarite eno vrstico ali več vrstico glavno shemo, kot tudi krovu, ki bo sestavljen na njem. Kaj bo omogočilo, da si predstavljate videz sveta, postavite na to vse radijske elemente.
  Poleg tega program omogoča ročno avtomatsko upravljanje sklopa. Ali združevanje teh metod. V celotnem sklopu osnovne dobave ni nobenih podrobnosti o ruski in sovjetski proizvodnji. Vendar pa obstajajo nekatere komponente, ki omogočajo, da se dopolni.

  Pogoji uporabe

  Eagle je pripomoček, ki zahteva licenco. Vendar pa je za nekomercialno uporabo, lahko uporabite program z nekaj omejitvami:
 • V prosti različici velikost plošče ne sme presegati 100 za 80 milimetrov.
 • Širitev je dovoljena samo z uporabo največ dveh plasti.
 • Urejevalnik vam omogoča upravljanje z največ eno črko.
 • Dip TRACE

  Program za ustvarjanje električnih vezij je velik kompleks za izvajanje in obdelavo komponent. Vključuje:
 • Vgrajen urejevalnik, ki vam omogoča ustvarjanje in spreminjanje pripravljenih shem.
 • Dodatna aplikacija, ki vam omogoča ustvarjanje tiskanih in tiskanih vezij.
 • Uporabnost za tridimenzionalno zasnovo ohišja za razvite naprave.
 • Dodatni urejevalnik za ustvarjanje komponent.
 • Program zahteva nakup, brezplačna različica pa ima nekaj omejitev na delovnem mestu. Med njimi so:
 • Sposobnost ustvarjanja plošče z največ štirimi sloji.
 • Velikost sheme je omejena na tisočizhodov na radijski enoti.
 • Ni prevoda v ruščino. Vendar pa obstajajo amaterske lokalizacije. Poleg tega na začetku v bazi ni radijskih delov, ki bi bili proizvedeni v Rusiji. Vendar pa lahko najdete in namestite komponente amaterskih baz ali jih ustvarite ročno.

  "Shema 1-2-3"

  Program za električne kroge v ruskem jeziku, za katerega je značilna popolna lokalizacija in odsotnost licence, je namenjen ustvarjanju električnih ščitov tipa "Hager". Funkcionalni program vključuje sklop pripomočkov za izbiro primera za električni ščit. To vam omogoča izbiro ustrezne zaščite za električne naprave v vseh pogojih. Različnim zaščitnim modulom, povezavam, lahko dodate ščit. Hkrati v bazo komponent ni tujih vzorcev. Program za izdelavo enovrstičnih električnih vezij omogoča izpopolnitev oblikovalčeve dokumentacije, dodajanje specifikacij, ki ustrezajo državnim standardom in še veliko več.

  Kikad

  Program ima odprto kodo. Na prvem mestu je razvit kot del sistema za popolno delo na napravi. Tako lahko s pomočjo programa ustvarite shemo poljubne kompleksnosti. Nato na svoji osnovi ustvarite namestitveno ploščo. Po tem boste lahko pripravili projektna poročila in dokumentacijo, ki je potrebna za zagon izdelkov.
  Obstajajo številne značilnosti:
 • Vzreja se izvaja z moduli.
 • Na voljo je modul za samodejno izračunavanje podrobnosti tiskanega vezja.
 • Po zaključku gradnje sistem ustvari različnedatoteke, ki so potrebne za delo. Poleg tega lahko na tiskano vezje dodate logotipe.
 • Shemo lahko natisnete na slojih v različnih resolucijah; pripravite seznam radijskih delov, ki so potrebni za proizvodnjo.
 • Prenesite sheme in dokumentacijo, ki so shranjene v različnih resolucijah.
 • Obstaja veliko pritožb glede težav z vmesnikom programa. Poleg tega je popolna ruska lokalizacija. Vendar pa morate dokumentacijo za usposabljanje predhodno pregledati.

  Sorodne publikacije