Lenovo IdeaCentre Q190 Mini PC. Značilnosti, stroški, destinacija in povratne informacije

Ultra kompaktne dimenzije omogočajo, da je Lenovo IdeaCentre Q190 odličen način za ustvarjanje pisarniških sistemov. Obstaja več sprememb tega mini računalnika. V tem materialu bo različica takšnega računalniškega sistema z oznako 57316618 temeljito razburjena, njene značilnosti in parametri pa bodo obravnavani v tem članku.

Namestitev nettopa. Komplet

Mini računalnik Lenovo IdeaCentre Q190 je na voljo v zelo kompaktnem ohišju, ki lahko sprejme le nizko zmogljiv in energetsko učinkovit procesor. Zato se ti miniaturni računalniški sistemi najpogosteje nahajajo v različnih pisarniških prostorih. Takšna naprava potrebuje precej prostora in je odlična za vodenje računovodskih in pisarniških programov, brskanje po internetnih virih, igranje multimedijskih vsebin in poslušanje različnih avdio datotek. Seznam paketov za ta mini PC vključuje naslednje:


 • Nettop.
 • Garancijska kartica.
 • Napajanje z nizom napajalnih kablov.
 • Navodila za uporabo.
 • Manjka pogon na mostu na seznamu dobav. Lahko pa ga prenesete z interneta.

  Osnovne možnosti strojne opreme

  Lenovo IdeaCentre Q19057316618 temelji na dvojnem jedru Pentium 2127U. Deluje pri hitrosti 19 GHz. Njegov termalni paket je omejen na 17 W. Prav tako je treba opozoriti na lastništvo te procesorske naprave prejjedro mikroarhitekture. Natančneje, do tretjega revizijskega koda, imenovanega Ivy Bridge. Nabor čipov te računalniške naprave temelji na setu čipov Intel Corporation QM70. Komunikacijski seznam te rešitve vključuje naslednje priključke:
 • Štirje enotna vrata USB za priključitev zunanjih zunanjih naprav ali flash pogonov.
 • V tem primeru so na voljo priključki VGA in HDMI, ki oddajajo video signale. Prvi od njih oddaja signal v analogni obliki, drugi pa v digitalni obliki, zato je bolje, da ga uporabi za te namene.

 • Standardna omrežna vrata RJ-45. Lahko se poveže z globalnim spletom. Alternativa tej povezavi je lahko Wi-Fi oddajnik.
 • Druga pomembna značilnost tega osebnega računalnika je čitalnik univerzalnih kartic.
 • Grafični pospeševalnik

  Lenovo IdeaCentre Q190 ima vgrajeno grafično jedro. Njegov model Intel HDGraphics. Ta adapter je na istem kristalu, da je procesor del osebnega računalnika. Ta pospeševalnik ima nizko raven zmogljivosti in je sposoben reševati preproste naloge. DELOVNI RAM je 4 GB, njegova vrsta je DDR3. Pomnilniški čipi slednjega delujejo na frekvenci 1333MHz. Tudi RAM je bil razdeljen na dva dela. Eden od njih je sistemski RAM. In drugi - videobufer.

  Disk podsistem

  V reviziji Lenovo IdeaCentre Q190 je nameščen samo en pogon. Njegov volumen je 500GB, in to je običajen trdi disk, ki temelji na tehnologiji magnetizacije. Ta komponenta računalniškega sistema bistveno zmanjša njeno zmogljivost. Če je potrebno, ga je mogoče zamenjati s polprevodniškim pogonom na osnovi tehnologije SSD. To bo povečalo hitrost računalnika. V prvem primeru in v drugem primeru se uporablja hitri SATA vmesnik in s tako posodobitvijo sistemske enote zagotovo ne bo prišlo.

  Programska oprema. Priporočila za operacijski sistem

  Nettop Lenovo IdeaCentre Q190 Privzeto deluje pod ukazno vrstico FREEDOS. To pomeni, da v tem primeru ni priročnega grafičnega vmesnika. Zato morate po nakupu takšnega majhnega računalniškega sistema namestiti najnovejšo različico sistemske programske opreme. To je lahko Linux ali Windows. V zadnjem primeru lahko namestite operacijski sistem Windows 10. Za prvi in ​​drugi tip operacijskih sistemov proizvajalec pripravi niz gonilnikov, ki jih je mogoče prenesti z uradne strani. Operacijski sistem "Linux" je brezplačen in njegova namestitev izgleda bolje. Ampak še enkrat, če večina osebnih računalnikov v pisarni deluje pod nadzorom "vetrov", je bolje, da jo že namestite.

  Pregledi. Stroški

  draga računalniška rešitev je Lenovo IdeaCentre Q190. Cena za to je 10000 rubljev. Lahko kupite podobno sistemsko enoto za 7000-8000 rubljev. Edina razlika je v velikosti. Junak tega pregleda ima miniaturno zmogljivost in cenovno ugodnejši računalnik bo v polni velikosti in bo potreboval velikoveč prostora

  Med prednostmi, ki so bile upoštevane v tem pregledu modela uporabnikov osebnega računalnika, so:
 • miniature, ki jim omogočajo uporabo tudi na zelo majhni mizi.
 • Sprejemljiva produktivnost. To je povsem dovolj za pisarniške naloge.
 • Odlična funkcionalnost, s katero lahko izvedete kateri koli pisarniški sistem, ki temelji na tako majhnem mini računalniku.
 • Njegovim slabostim je mogoče pripisati naslednje:
 • Nekoliko precenjeni stroški zaradi majhnih velikosti.
 • Nezmožnost nadaljnje nadgradnje in povečanja učinkovitosti računalnika.
 • Ni vrat PS /2 in pristanišč DisplayPort. Toda brez njih je povsem mogoče.
 • Na koncu

  Majhna velikost nettop modela Lenovo IdeaCentre Q190, obravnavanega v tem članku, je preprosto primerna za pisarniško uporabo. Še posebej zato, ker je njena strojna komponenta prav tako usmerjena v takšno uporabo. V drugih primerih je neprimerno osredotočiti se na ta računalniški sistem. Zato je ta računalnik strogo nišna rešitev.

  Sorodne publikacije