Avto Alpine CDE-9880R: Pregled, funkcije, navodila za povezavo in konfiguracija

Zvočna oprema v sodobni predstavitvi mora izpolnjevati ne le zahteve za visokokakovosten zvok, temveč mora biti tudi tehnološka in funkcionalna. Število funkcij, možnosti in komunikacijskih zmožnosti včasih preseže osnovne značilnosti naprav. To še posebej velja za avtomobilsko elektroniko, ki bi morala biti po svoji naravi praktična in večnamenska. Razvijalci Alpine CDE-9880R, ki so bili pregledani spodaj, so upoštevali ta vidik, vendar niso pozabili na kakovost zvoka. Model je sposoben tekmovati s sprednjim segmentom, ki ponuja veliko ergonomskih "čipov".

Značilnosti naprave

Glede na tehnične parametre je mogoče model označiti kot dober predstavnik srednje ravni. Izvedbo zvočnega odra zagotavljajo sodobne komponente s shemami proizvajalca žic. Obstajajo modeli v modelu in nekatere spremembe v primerjavi s prejšnjimi generacijami, vendar je na splošno mogoče navesti kompilacijo najuspešnejših prejšnjih odločitev. Vendar to ne velja za napredne funkcije in sodobno ergonomijo Alpine CDE-9880R. Značilnosti naprave v skladu z glavnimi parametri so lahko predstavljene na naslednji način:

 • Skupna prostornina 4x50 W.
 • Dinamična raven je 95 dB.
 • Razmerje signal /šum je 105 dB.
 • Dimenzija naprave - 1 DIN.
 • Podprti razponi - FM, SV.
 • Število prednastavitev AM /FM - 6/18.
 • Mere - 178x5x16 cm.
 • Osnovna funkcionalnost

  Glavne kategorije orodij po meri vključujejo zmožnost predvajanja po oddelku za CD, radijski sprejemnik, podporo za dekoderje AAC, WMA in MP3 ter naprave USB. Pomembno je omeniti, da obstaja RDS funkcija, ki ponuja uporabo NEWS, TP, PTY, TA, itd. V načrtu možnosti avdio nadzora so na voljo nadzor ravni nizkotonskega zvočnika, pasovna širina, fino nastavitev za območje spodnje in srednje frekvence. Again, za srednji ravni, to je precej dostojno polnjenje Alpine CDE-9880R, ki je cena 6-7 tisoč rubljev. Poleg tega zgoraj navedene značilnosti spremlja velik seznam vmesnikov. Ta skupina vključuje pred-ojačevalne izhode, AUX vhod in vhod za izklop osvetlitve daljinskega upravljalnika. Model ima tudi možnost povezovanja s krmilnimi gumbi posameznih funkcij, kar poveča uporabnost kasete.
  Nove tehnologije alpskega CDE-9880R
  Prvič, nove tehnološke rešitve morajo vključevati podporo za brezžično komunikacijo Bluetooth. Ta sistem vam omogoča, da vaš pametni telefon uporabljate kot polno kontrolno postajo na snemalniku. Interakcija je realizirana preko lastniškega vmesnika KCE-300BT, ki omogoča, da se telefon uporablja kot vir zvoka za Alpine CDE-9880R. Kako vklopiti Bluetooth? Če je na seznamu možnosti polje Bluetooth, bo komunikacija mogoča s pošiljanjem klica. Nato je izbran način Adapte (Prilagajanje) in odpre se storitev z razpoložljivimi možnostmi. Prav tako je treba omeniti vmesnik za povezovanje z napravami iPod. Tudi v tem primeruNa voljo bodo orodja za nadzor predvajanja, vendar je za to vrsto povezave potrebno neposredno povezati kabel.

  Kakovost zvoka

  se Avdio sistem jasno razporejeni moški glas, ki je označena z natančnimi intonacije in naravnih odtenkov, ki je redka za to skupino sprejemnikov. Res je, da so nizke opombe morda ločene in neodvisne od celotnega toka. Ta funkcija je še posebej izrazita pri visoki glasnosti. Kar se tiče ženskih vokalov, zveni zmerno in rahlo v nekaterih skladbah. V Alpine CDE-9880R ni dobro izveden. Razlikuje se po jasnosti in podrobnostih. V primerjavi s prejšnjimi modelnih generacij, očitnih prednosti v moči in naravnega zvoka krme. Poleg tega, da so komentarji, da se dinamika vpliva napihnjena in včasih prekrivajo drugo ponudbo. Če govorimo o negativnem trendu, potem se bolj nanaša na občutljivost sprejemnika. Zmanjšal se je, čeprav ni pretiranih hrupa, ki bi zagotavljal frekvenco reprodukcije. Seveda, veliko je odvisno od vira opremo, priključeno, vendar v obsegu morebitne okvare in izkrivljanje glajenje soundtrack.

  Montaža in priključitev

  Med namestitvijo ni priporočljivo odstraniti sprednje plošče. To se določi s pomočjo kovinskih pritrdilnih elementov, ki jih je treba ravnati previdno, da ne bo po pomoti odprete sprednji del snemalnik. Namestitev se izvaja s pomočjo kovinske posode za cisterne,ki mora biti integrirana v ustrezno nišo armaturne plošče. Pritrjevanje stekla se izvaja s kovinskimi sponami. Nato lahko greste neposredno do namestitve Alpine CDE-9880R. Povezava je izvedena s skupino izhodnih kablov. Med njimi so ozemljitev, napajanje, antena, baterija, izklopljena stikala in druge žice, ki se lahko po želji priključijo. V zadnji fazi namestitve je potrebno fizično pritrditi blok radijskega traku v kozarcu. To naredite iz zadnje strani z uporabo nosilca. Pred vgradnjo in zategovanjem je potrebno namestiti gumijast pokrovček, ki previdno pritrjuje napravo na deformacijo.

  Nastavitve zvoka

  Sistem omogoča nastavitev zvoka za več parametrov. Osnovna raven je raven glasnosti, ki je nastavljena prek krmilnika AUDIO. Pomembno je omeniti, da magnetofon ponuja različne načine predvajanja, za katere lahko vsak uporabnik programira in shrani ustrezno glasnost. Predvidena je tudi prilagoditev frekvenčnega območja in dinamike ravni LSF. Za optimalno tonalizacijo uporabite gumb za raven globokotonca, vendar preden vstopite v način nastavitve zvoka. Vrednost nizkih tonov lahko spremenite, na primer s krožnim gumbom. Oddelek za nizkofrekvenčno prilagoditev Alpine CDE-9880R je posebej predstavljen. Navodilo označuje, da bo nastavljena frekvenčna stopnja veljala za avdio napravo trenutnega vira. Ta konfiguracija deluje privzeto, vendar lahko po želji nastavitev nastavite z nastavitvijosplošne parametre, ki bodo veljali za vse povezane vire. V vseh načinih nastavitve, če v 15 sekundah ni bilo manipulacije, se kasetofon samodejno izključi iz krmilnega programa.

  Nastavitev RDS radia

  Ta sistem omogoča sprejem radijskih informacij s frekvenco 57 kHz. Poleg običajnega oddajanja FM vam storitev omogoča prejemanje dodatnih informacij, vključno z imeni postaje, podatki o prometu itd. Za nastavitev radijske funkcije RDS na Alpine CDE-9880R, sledite tem korakom:
 • Pritisnite F /SETUP ki osvetli ustrezen kazalnik. To pomeni, da je sistem pripravljen za delo.
 • V drugi fazi se pritisne 1 AF. Ta gumb aktivira način RDS na predvajalniku kasete.
 • Nato morate nastaviti na želeno postajo.
 • Sistem podpira tudi radijski način v sili. Deluje po vstopu v program PTY31, ki zagotavlja sprejem signala v sili. Dejstvo, da je bila izvedena prijava v način, kaže, da je indikator ALARM v ognju.

  Odpravljanje napak

  Večina rednih in razširjenih težav se rešuje s ponastavitvijo kasetnega predvajalnika, če pa to ne pomaga, je treba upoštevati naslednja priporočila proizvajalca:
 • Če je zaslon izklopljen, preverite napajanje in izhod baterije.
 • Obstajajo primeri, ko zaslon preneha delovati zaradi požganega bloka varovalke. Tudi popravilo avtomobilskih sprejemnikov v takšnih situacijah se lahko opravi z zamenjavo ožičenja, ki povezuje komunikacijearmaturna plošča z vžigom.
 • Če radio ne deluje, lahko obstajata dva razloga: kabel antene je odklopljen ali ni sprejemanja na mestu delovanja kasetofon. V drugih primerih je treba preveriti ožičenje in stanje naprave v specializirani storitvi.
 • Težave pri predvajanju CD-jev so običajno povezane z onesnaženjem ali vlago v ustreznem oddelku. V takih primerih se popravilo avtomobilskih sprejemnikov izvede z razčlenjevanjem zasnove naprave in čiščenjem njenih notranjih površin. Mimogrede, takšno storitev je treba izvajati redno, prav tako preverjanje kakovosti vgradnje naprave.
 • Povezava z ojačevalnikom

  Za izboljšanje kakovosti zvoka proizvajalec priporoča uporabo zunanjega ojačevalnika. Vendar pa mora biti moč notranjega ojačevalnika v takšni shemi onemogočena. Pri povezovanju morate uporabiti način POWER IC OFF. Moral bi iti po priključitvi zunanje enote preko linearnega vhoda na kasetofonu. Pred namestitvijo ojačevalnika je pomembno, da poskrbite za lokacijo njegove lokacije. Ne pozabite, da delovanje električnih naprav v avtomobilu spremljajo vibracije in udarci, zato morajo biti naprave varno zaklenjene. Poleg priključitve zunanje enote z radiom Alpine CDE-9880R morate zagotoviti tudi ozemljitev. Značilno je, da je črna žica povezana z ojačevalnikom, drugi konec pa je prikazan na kovinski površini telesa stroja. Pomembno je, da povezovalni prostor ni pobarvanzanesljiv stik. Na primer, lahko odvijete vijak s sedeža, zategnete žico in ga nastavite na prejšnji položaj.

  Pozitivne povratne informacije

  Nedvomne prednosti za uporabnike naprave so kakovost zvoka. To je daleč od akustike bonusov, vendar je za raven avtoradia povsem sprejemljivo. Opaziti je treba tudi strukturno zanesljivost naprave. Težko je poškodovati tudi naključni udarec, da ne omenjamo karakterističnih vibracij v procesu premikanja stroja. Mnogi prav tako opozarjajo na funkcionalnost Alpine CDE-9880R. Ocene poudarjajo dostojno izvajanje brezžične povezljivosti, kot tudi osnovne zmogljivosti pri predvajanju glasbe. Nanaša se na primer na sposobnost naprave, da hitro obdeluje velike mp3 datoteke.

  Negativni odzivi

  V tem modelu obstajajo in slabosti, ki se kažejo v različnih vidikih delovanja. Na primer, uporabniki kritizirajo ustvarjalce zaradi slabega zagotavljanja radia. To velja za anteno, ki jo je mogoče zamenjati. Ločene pritožbe vplivajo na kakovost kablov, ki zagotavljajo kasetofonu Alpine CDE-9880R v osnovnem kompletu. Čeprav se signali prenašajo enakomerno, fizično stanje izolacije ni najboljše v primerjavi s konkurenčnimi napravami.

  Sklep

  Prehod avtomobilskih avdio sistemov na nove formate predvajanja in funkcionalno vsebino pogosto spremlja zanemarjanje osnovnih potrošniških lastnosti. Proizvajalci, na primer, z zagotavljanjem svojih izdelkov z modnimi možnostmi pogosto izgubijo nianse opreme za sondiranje in ergonomske lastnosti. Todato ne velja za Alpine CDE-9880R. Cena naprave v 6-7 tisočih popolnoma ustreza kakovosti njegovega zvočnega odra. Ampak s tem, razvijalci so uspešno obvladali nove funkcionalnosti. In ne formalno, ampak s poznavanjem primera. Kaj so samo brezžične možnosti komunikacije z mobilnimi napravami. Seveda, ne brez pomanjkljivosti, ampak z vidika vsakodnevnega delovanja, niso bistvenega pomena. Ali obstajajo vredni konkurenti v tej ponudbi, glede na pomanjkljivosti? Tradicionalno je glavni tekmec proizvajalca Pioneer, v tem primeru pa model DEH-P6100BT. Večinoma so podobne glavnim operativnim lastnostim. Vendar, kot kaže praksa, Pioneer ne izgubi popolnoma basov, kar je pomembna pomanjkljivost. Po drugi strani pa je DEH-P6100BT opremljen z bogatim informativnim prikazom in širokim pasom izenačevalnika, zato razmerje v silah ni tako očitno.

  Sorodne publikacije