Mobilni grafični pospeševalnik AMD Radeon HD 8330. Specifikacije in namen

Grafični pospeševalnik AMD Radeon HD 8330 ima visoko raven energetske učinkovitosti in zagotavlja dolgo življenjsko dobo prenosnega računalniškega sistema. Hkrati je zmogljivost tega adapterja precej nizka. Zato je primeren za izvajanje najmanj zahtevnih strojnih virov računalniške naloge. Gre za ta model integrirane grafične kartice in bo obravnavana v našem pregledu.

Specializacija

Funkcije AMD Radeon HD 8330, kot je bilo že omenjeno, se nanaša na vrsto nizko zmogljivih grafičnih adapterjev. Poleg tega gre le za integrirano izvajanje. Zato je takšen pospeševalnik odličen za izvajanje kode z najmanj virov.


Slednji lahko z gotovostjo vključujejo pisarniške pakete, brskalnike in preproste sodobne igre. Prav tako je tak adapter v celoti sposoben obvladovanja predvajanja videa. To so glavni primeri uporabe takšnega pospeševalnika.

Modeli procesorjev

Kot smo že omenili, lahko AMD Radeon HD 8330 najdemo le v integrirani izvedbi. Ta grafični pospeševalnik je namenjen tudi segmentu mobilnih računalnikov. Zato so povečane zahteve za njegovo energetsko učinkovitost. Spoznajte takšno grafično kartico lahko le del mikroprocesorjev A4-5000. Ta čip ima samo dva bloka programske opreme za obdelavo in je namenjen ustvarjanju proračunskih prenosnih računalnikov.

Specifikacije

Grafična kartica AMD Radeon HD 8330 spada v skupino vgrajenih grafičnih kartic. To jeje na istem substratu s procesorskim delom računalniškega sistema. Tehnologija izdelave tega silicijevega kristala ustreza normativom 28 nm tehnološkega procesa. Polprevodniški elementi tega čipa imajo površinsko postavitev.


Proizvajalec je pospeševalnik opremil s 128 enotami toka, od katerih vsaka deluje na frekvenci 500 MHz. Naprava ne podpira tehnologije Turbo, zadnja vrednost pa je fiksna. Kodno ime za pospeševalnik je Kabini, uporabljena arhitektura pa je GCN različica 1.1.
Strojna oprema pretvornika je izvedla dekoder UVD 4.2 in kodirnik VCE različice 2.0. Ta rešitev močno poenostavi proces obdelave video datotek. Komunikacijski komplet pospeševalnika vključuje VGA, DVI, Display port in celo HDMI. Sliko lahko izpisujete na dva monitorja naenkrat.

RAM

Značilnosti AMD Radeon HD 8330 poudarja, da ta integrirani grafični pospeševalnik nima lastne naprave za shranjevanje. Zato takšen adapter za njihove potrebe rezervira del sistema MEMORY. To nastavitev lahko nastavite v sistemu BIOS-a osebnega računalnika in ne sme presegati 4 GB. Vrsta čipa je DDR3. Najbolj optimalno s takim pospeševalnikom uporabite RAM RAM s 1600 ali 1866 MHz sestrami. Lahko se uporabijo drugi standardni pomnilniški načrti, vendar to lahko zmanjša učinkovitost grafičnega podsistema mobilnega računalnika. Poleg tega so proizvajalci zainteresirani za uporabo priporočenih RAM modulov.

Produktivnost

AMD Radeon HD 8330 v testnem paketu sintetičnega 3D Mark'06 pokliče 3335 točk. Ta pospeševalnik obide HD 6520G od AMD in HDGraphics 3000 iz Intela. Prva je 3322, druga pa 3287. V tem primeru je naprava nekoliko slabša od HDGraphics 4000 in HD 3650. Odločitev "Intel" prejme 3358 točk na testnih rezultatih in 3360 točk AMD. V vsakem primeru je zmogljivost tega pospeševalnika izredno nizka in vam ne omogoča reševanja problema večje kompleksnosti. Toda nekaj večjega od integriranega adapterja z visoko stopnjo energetske učinkovitosti najprej ne pričakujemo.

Mnenja o pospeševalnikih. Njegova aktualnost

Pri AMD Radeon HD 8330 je veliko prednosti. Ocene vključujejo:
 • Nizko porabo energije in možnost uporabe pospeševalnika v kombinaciji s pasivnim hlajenjem.
 • Zelo nizki stroški za končni mobilni računalniški sistem.
 • Dolgotrajno polnjenje baterije.
 • Zaradi pomanjkljivosti je mogoče varno pripisati naslednje:
 • majhna hitrost.
 • Zelo skromne tehnične specifikacije.
 • Sposobnost izvajanja samo najenostavnejše programske kode.
 • Po eni strani je ta model pospeševalnika res zastarel. Toda pri tistih nalogah, na katere se je opiral, je še vedno uspelo. Zato je nakup novega računalnika s takšno grafično kartico zdaj nepraktičen. Vendar jo lahko še vedno izkoriščate in ni potrebe, da jo posodabljate.

  Sklep

  Za nišo z nizko učinkovitostjo in energetsko učinkovitostjoGrafični pospeševalnik je še vedno najpomembnejša naprava za danes AMD Radeon HD 8330. Zato ni potrebe po posodobitvi teh računalnikov. Prav tako lahko še vedno kupite prenosne računalnike, ki temeljijo na njem. Samo v tem primeru je bolje kupiti računalnik na podlagi novejših strojnih platform.

  Sorodne publikacije