Pametni telefon Sony Xperia J - pregledi, funkcije in funkcije

Sonyjev pametni telefon Xperia J je manjši in cenejši brat telefona James Bond Xperia T, vendar ga ne smete pričakovati. To je veliko bolj zadržan model, manj živahen, ki je voljno izpuščen iz fokusa in nore motorne dirke na francoski rivieri. Cena pametnega telefona je tudi bolj zadržana - naprava je stala približno 16500, zaradi česar je konkurenca NTS Desire C, Orange San Diego, BlackBerry Curve 9320 in nekoliko cenejša Xperia Miro.

Oblikovanje

Telefon Sony Xperia J, ki temelji na pregledih, je zelo podoben telefonu Xperia T, v katerem sta oba modela sposodila nekatere funkcije iz priljubljenega loka Xperia Arc in Arc S. Znana konkavna stran pametnega telefona je najmočnejši spomin na prejšnje telefone Sony Ericsson. in zagotavlja edinstven, prijeten videz. Naprava leži v dlani, 124 g je dovolj uravnovešena in tanko ohišje v velikosti 1243x612x92 mm seveda ni pretirano. To je zanesljiv telefon z dobro kakovostjo izdelave, in čeprav je plastični pokrov v konzervi, ga je enostavno odstraniti, za razliko od, na primer, zadnje plošče Nokia Lumia 820.


Sprednji del je zaseden s 4-palčnim zaslonom, relativno svetel, vendar njegova ločljivost 480 x 854 slikovnih pik ni previsoka, zlasti če upoštevamo, da San Diego ponuja 600 x 1024. To ne pomeni, da je zaslon slab, ampak nadgrajen na različico Android 4.1, operacijski sistem pa zagotavlja ekonomičnost baterije, novo vrstico za hiter dostop. in Sony Select - dolgočasne aplikacije in priporočila za igre. Dovoljeni enorežinski procesor s frekvenco 1 GHz in 512 MB delovnega pomnilnika pametnega telefonaupravlja z dopustno hitrostjo.
Nad zaslonom je VGA kamera s sprednjo stranjo, na levi pa je priključek microUSB za polnjenje in priključitev Xperia J na računalnik. To ni najboljše mesto za to, saj je priključek za telefon veliko lažji za uporabo, ko je priključen. Na vrhu centra je samo 35-mm priključek za slušalke, ki olajša nošenje pametnega telefona s slušalkami, ki so priključene v žep. Zaobljena kapuca ima rahlo gumirano površino, ki ni tako udobna kot Desire C, vendar lahko prepreči naključno izgubo rok. V zgornjem levem kotu hrbtne plošče je 5-Mp glavna kamera z LED bliskavico in spodaj je rešetka zvočnika.

Kontrole

Pod prikazom na okvirju so gumbi "Home", "Back", "Menu" - Sony ni preklopil na zaslonske kontrole in ni zamenjal menijskega klica s priporočeno večopravilno funkcijo Googla. V zgornjem desnem kotu je stikalo za vklop /izklop in spodaj - gumb za nadzor glasnosti. Stikalo Sony Xperia J zahteva zelo majhne in toge ocene lastnika, kar je preveč zapleteno zaradi preproste naloge zaklepanja ali aktiviranja zaslona. Ko kliknete na stikalo za vklop s srebrno palico na dnu pametnega telefona, je svet - priljubljen sprejem v Sonyjevih (in prejšnjih Sony Ericssonovih) telefonih, ki sledijo modelu W850i s pulsirajočim oranžnim gumbom menija.

Uporabniški vmesnik

Pametni telefon deluje na podlagi Androida 4.1, ki je bistveno povečal hitrost telefona in uvedel nov element na plošči za sporočila.hitre nastavitve. Glede na pregled, Sony Xperia J funkcije so zaradi šibkega 1 GHz procesor in 512 MB RAM-a, ki je komaj dovolj za zagon operacijskega sistema. Sony je dodal svoj lahek uporabniški dodatek, zaradi česar je operacijski sistem precej čist, kar zagotavlja stabilen, a nekoliko počasen vmesnik.
Odklepanje telefona, obračanje začetnih zaslonov in odpiranje mape z aplikacijami ne povzroča težav (večino časa), toda ko zaženete programe, postane pomanjkanje notranjih rezerv. Celo preproste, kot so stiki ali sporočila, potrebujejo nekaj sekund, da ne omenjamo večja poraba sredstev. Najnovejša kategorija vključuje aplikacijo kamere - uporabniki celo začnejo dvomiti, če so kliknili na bližnjico, saj le po 3-4 pametnem telefonu lahko razumete, da se nekaj dogaja. Počasno nalaganje je boleče tudi pri zagonu z zaklenjenega zaslona. Preklapljanje na drugo stran bo odklenilo telefon za nekaj sekund, da odprete namizje. Sprva zmede, saj nas sili, da mislimo, da je sprostitev pametnega telefona narejena. Če poskušate narediti nekaj prehitro, telefon Sony Xperia J ST26i, v skladu s pregledi strank, ne more pospešiti, ampak se umiri za nekaj sekund, poskuša obdelati dejstvo, da je bil poskušan odpreti galerijo neposredno iz programa kamere s preprostim klikom na fotografijo.

Občutljivost zaslona ni vedno dovolj - včasih potrebujete nekaj poskusov.
Ocene Sony Xperia J ST26i White priporočajo le minimalno količinoteče aplikacije, še bolj, ker je dovolj preprosto, saj ohranjanje domače strani domače strani pritisne na meni z nalogami Android. Spremenite lahko sličice, ki jih želite zapreti, da preprečite preobremenitev procesorja. 4-palčni zaslon je razmeroma jasen za telefon v tem cenovnem razredu, in čeprav ne zahteva veliko, je več kot Xperia Miro ali HTC Desire C. Uporabnik ima 5 domačih zaslonov, ki jih ni mogoče povečati ali zmanjšati, kot tudi številne pripomočke za Android in Sony, vključno s tremi možnostmi Timescape. S klikom na prazno območje strani se odpre meni, ki ponuja pripomočke, aplikacije, mape, bližnjice, ozadja in teme. To vam omogoča hitro konfiguriranje pametnega telefona po lastni presoji. Verjetno je najbolje, da se izognete preveč gradnikov z intenzivno uporabo podatkov, saj lahko to še bolj upočasni telefon. Ohranjena je stara dobra obvestilna plošča za Android. Povlecite zgornji del zaslona, ​​da si ogledate najnovejša sporočila, pa tudi tipko za dostop do menija z nastavitvami. Nekateri so bili razočarani zaradi pomanjkanja zmožnosti hitrega vklopa Bluetootha in Wi-Fi-ja, vendar bi lahko ta program rešil namizni pripomoček. Vse to je precej intuitivno, še posebej za tiste, ki so v preteklosti uporabljali Android, brez odvečnih dodatkov, ki jih je Sony Ericsson zgrešil v več svojih telefonih. Vendar pa je uspešno izvajanje Jelly Bean na Sony Xperia J, v skladu z lastniki, se zmanjša na slabo delovanje procesorja.

Kamera

Pametni telefon je opremljen z glavno kamero z 5 milijoni slikovnih pikzadnja plošča z eno LED bliskavico in tudi VGA kamera spredaj. Čeprav je to sprejemljivo za cenovni razpon modela, so bile ponudbe konkurenta opremljene s slikovnim senzorjem z ločljivostjo 8 MP. Kot smo že omenili, se aplikacija fotoaparata odpre dolgo časa, potrebno je počakati nekaj sekund, preden bo pametni telefon Xperia J pripravljen za fotografiranje. Takojšnje fotografiranje tukaj ne bo uspelo. Vmesnik fotoaparata je dobro zasnovan in ima veliko menijsko tipko, ki vam omogoča enostavno izbiranje želenih parametrov - veliko bolj priročno kot San Diego in BlackBerry Curve 9320. Obstaja omejen nabor možnosti, vključno s panoramskim in 5 scenskim načinom, nastavitvami bliskavice in digitalnim zoomom. Zoomiranje se nadzoruje s tipko za glasnost, vendar se kakovost slike močno zniža, zato je treba orodje uporabljati previdno.
Samodejno ostrenje lahko včasih traja 1-2 sekund, da se odloči, kaj bi lahko motilo, če morate takoj posneti. Na voljo je tudi ročno ostrenje, vendar se izklopi, ko se aktivira sprožilec, ko se dotaknete zaslona, ​​če ne želite uporabiti gumba. Razpoložljive nastavitve osvetlitve, ravnovesje beline, ravni merjenja, geometrija bodo dopolnjevali slikovno datoteko z informacijami o lokaciji. Zaradi samodejnega ostrenja fotografiranje traja 1-2 sekundi in se po pritisku na sprožilec vrne v način fotografiranja, kar onemogoča hitro zaporedno fotografiranje.

Kakovost slike

Fotografije se lahko v najboljšem primeru imenujejo sprejemljive, ker Sony Xperia J ST26i, zapregledi, ki se borijo, da bi se spoprijeli z več viri svetlobe, kot tudi s svetlimi in temnimi deli slike. Veliko posnetkov je zrnato. Medtem ko uporabniki niso pričakovali briljantne kakovosti, so bili njihovi rezultati razočarani.

Video snemanje

Pametni telefon lahko snema videoposnetke, žal pa le v VGA, zato dvakrat premislite, preden pritisnete rdeči gumb. Jasno je, da je Xperia J proračunski telefon, vendar je video 720p že na voljo v osnovnem tržnem segmentu, kamera Orange San Diego pa lahko snema v načinu Full HD. Dostop do video funkcije je mogoč s pomočjo aplikacije kamere - nima ene ikone, zato da bi lahko začeli snemati, je bilo treba počakati na prenos in nato preklopiti način. Možnosti so omejene na 4 scenske načine, vključno z možnostjo osvetlitve, ravnotežjem beline in merjenjem osvetlitve. Osvetlitev lahko vklopite in izklopite, vendar morate pred snemanjem sprejeti odločitev, kar lahko storite med snemanjem. Digitalni zoom je na voljo tudi v video načinu - pametni telefon vam omogoča, da med snemanjem povečate in pomanjšate, čeprav se kakovost poslabša. Aplikacija kamere je enostavna za uporabo, intuitivni gumbi, ki uporabnikom omogočajo enostaven način za krmarjenje po predlaganih funkcijah. Ni treba posebej poudarjati, da rezultati še zdaleč niso popolni. Videoposnetek je zrnat in pixelated, barva in gibanje se slabo prenašajo. Če je kakovost videoposnetka nepomembna, jo lahko zaprete z očmi,tisti, ki želijo imeti vsaj polovico dostojnega osebja, bi morali iskati nekaj drugega.

Življenjska doba baterije

Sony Xperia J ima baterijo 1750 mAh, ki je precej velika za dani telefon s cenovnim razredom. Trajanje baterije je presenetljivo - specifikacije Sony Xperia J ST26i, v skladu s pregledi, enostavno podpirajo delo pametnega telefona ves dan, tudi z zmerno intenzivno uporabo. Veliko bolj konzervativna uporaba vam omogoča podaljšanje življenjske dobe med polnjenjem baterije za približno tri dni. To pomeni, da ne smete nikoli panike in vročice iskati najbližjega vira energije. Sony je na pametni telefon namestil energetsko varčno aplikacijo, ki vam omogoča, da še bolj upravljate svojo porabo, tako da še nekaj dni uporabljate telefon. Program lahko določi, katere funkcije naj bodo omejene - svetlost zaslona, ​​Bluetooth, Wi-Fi, GPS in mobilni podatki. S posodobitvijo za Android 4.1 je bilo mogoče onemogočiti sprejem podatkov, ko je zaslon izklopljen.

Povezljivost

Sony Xperia J pregleduje pohvale za dobre komunikacijske zmogljivosti. Ti vključujejo možnosti 3G in Wi-Fi omrežja b /g /n, kot tudi možnost, da služijo kot dostopna točka Wi-Fi in delijo internetno povezavo z drugimi napravami. Mikro USB vrata na levi strani olajšajo povezavo telefona z računalnikom, Bluetooth 2.1 pa se poveže z avtomobilom, brezžičnimi slušalkami ali prenosnikom.
A-GPS vam omogoča, da določite svojo lokacijo in najdete pot domov. Reža za microSD kartico resnično pomaga, saj Xperia Jzagotavlja majhno količino notranjega pomnilnika. Tehnologija NFC ni podprta. Oboževalci medijskih vsebin na velikem zaslonu so cenili možnost brezžičnega povezovanja z združljivimi napravami DLNA, kot so televizorji, igralne konzole in Hi-Fi sistemi.

Koristi

Zasnova modela Sony Xperia J je v skladu z lastniškimi opombami zelo podobna staremu Sony Ericssonu z nadgrajeno elegantno površino, ki se popolnoma prilega vašim rokom. Življenjska doba baterije je prav tako impresivna: vedno več mobilnih telefonov težko preživi cel dan, ta model, z zmerno uporabo, lahko traja dva brez izjeme.

Slabosti

Po pregledih, pametni Sony Xperia J zavore, in zelo veliko. Lastniki imajo občutek nenehnega čakanja, ko telefon počne, kar zahteva, in to močno ovira uporabniški vmesnik. Pisalni stroji so prav tako razočarani, ker je slabo oblikovana tipkovnica vzrok za trajne napake. Kakovost fotoaparata je nizka in čeprav je Xperia J proračunski model, lahko najdete najboljše ponudbe za isti denar.

Zaključek

Telefon Sony Xperia J, ki temelji na pregledih strank, je bil malce razočaran. Čeprav izgleda odlično in deluje nekaj dni z enim polnjenjem, se počasno delovanje operacijskega sistema vrača v dobi počasnih pametnih telefonov. Razočarajoče slabosti, ki bi jih bilo mogoče zlahka rešiti tudi med razvojem. Telefon ima vse možnosti, da postane odličen izdelek, vendar ga ni mogoče priporočiti, vsaj do posodobitve.

Sorodne publikacije