Kako izbrati pomnilniško kartico za vaš telefon? Kartica SD

Količina informacij, potrebnih za delo in zabavo, se povečuje iz dneva v dan. Kakovost fotografij in video datotek narašča in z njimi se poveča njihova "teža". Zaradi tega je vgrajeni pomnilnik naših pripomočkov, zlasti iz segmenta proračuna, katastrofalno pomanjkljiv. Ta težava je preprosto rešena, zlasti v telefonih z izmenljivo baterijo. Zakaj v njih, kako izbrati pomnilniško kartico za telefon na kakršen koli proračun in veliko drugih vprašanj, bodo obravnavani v tem članku.

Pomnilniška kartica. Kaj je to?

Običajno je pomnilniška kartica majhen pravokotnik črne barve, včasih pa je videz drugačen. Odvisno od modela ima drugačno zmogljivost pomnilnika. V sodobnih modelih različnih pripomočkov se uporablja samo ena vrsta pomnilniške kartice - microSD, čeprav jih je veliko.


Prej, ko so mobilni telefoni šele začeli graditi dodaten pomnilnik, je vsak proizvajalec poskušal izmisliti drugačen format kot drugi. Na primer, pomnilniške kartice LG ni mogoče namestiti na Nokii. Sčasoma se je ta trend, tako kot posebni priključki za polnjenje, postopoma znižal na ne. V tem je plus, navsezadnje, po spremembi pametni telefon, zdaj ni treba ponovno kupiti ta pomemben dodatek k njemu znova.

Kolikšen obseg potrebujem?

Ko gre za zahtevano količino kartice SD, se morate najprej vprašati, katere datoteke morate najpogosteje delati. Da lahko navigirate vsaj malo, lahkopoglej naslednjega seznama, ki prikazuje približno velikost konvencionalnih datotek


 • predloži ali pot - od 3 do 10 MB.
 • Fotografija - od 1 do 5 MB.
 • Filmi (odvisno od kakovosti) od 700 MB do več gigabajtov.
 • Če ste navajeni na uporabo le najkakovostnejše vsebine, morate razmišljati o pomnilniške kartice 32 GB ali več. Če je kartica zahteva le, da shranite majhen trenutni seznam in slike, lahko njegov obseg se lahko izračuna z uporabo zgoraj navedenih podatkov. Zagotovo lahko rečemo, da je notranji prostor je za velike količine fotografij ni dovolj in potrebujete pomnilniško kartico. Telefon 2 GB pomnilnika preprosto ni sposobna vzdrževati število posnetkov in slik, ki se uporabljajo, da bi današnjo mladino.

  , funkcija od obsega novi pomnilniški kartici

  Seveda, vsak, ki je naletel na pomnilniško kartico ali USB flash disk, opazila, da jih postavlja nekoliko manj, kot jih je navedel proizvajalec. Zakaj je tak problem in kako ga rešiti? Pravzaprav ni problem. Razlog je v načelih izračun prostora računalnika ali telefona. Uporabili smo vse vrednosti pomnoži s tisoč, kot en tisoč gramov kilograma. Vendar pa je računalniški svet je malo drugačen izračun, in enota se šteje, da je številka 1024. Zaradi tega in da je negotovost glede manjkajočih 24 bajtov za vsako tisoč. Torej krivi proizvajalci tega "pomanjkanja" ni potrebno, in pomnilniško kartico SD z "poenostavljeno" pomnilnika je v resnici povsem normalno.

  Kaj je razred pomnilniških kartic

  Vse pomnilniške kartice so razdeljene ne le glede na obseg, ampak tudi v razredu. Zato pri odločanju, kako izbrati pomnilniško kartico za telefon, ne pozabite na to možnost. Razred odraža hitrost snemanja na kakršnokoli informacijo. Obstajajo zemljevidi različnih razredov, najbolj priljubljeni v naših trgovinah pa so 410 in U1. V bistvu je pri digitalnih razredih vse jasno - štiri je enaka hitrosti snemanja na 4 MB /s, in desetine - do 10 MB /s. Razred U1 je nekoliko bolj zanimiv, saj proizvajalci obljubljajo hitrost ne prej, temveč od 10 MB /s, ki pa bo izjemno mogoča, preveriti že na kraju samem. Ta razred velja za novejši standard, pomnilniška kartica SD, ki jo označuje, pa se razlikuje od najboljših predhodnikov. Poleg zgoraj navedenega obstajajo tudi digitalni razredi SD Card 2 in 6 ter nova generacija U3. Digitalni se ne razlikuje od svojih predhodnikov, kar pomeni, da na enak način ustrezajo največji hitrosti snemanja. Razred U3 je trenutno najvišji in omogoča pisanje informacij s hitrostjo nad 30 MB /s. Toda kljub visoki stopnji razvoja pametnih telefonov, tako visoka hitrost zaenkrat ni potrebna za nobeno od njih, zato je ne bomo podrobno obravnavali.

  Kakšno pomnilniško kartico potrebujem?

  Poglejmo, za kaj lahko uporabimo pomnilniško kartico vsakega razreda. To bo še en korak k izbiri pomnilniške kartice za telefon in se ne moti.
 • Pomnilniške kartice razreda 2 so namenjene shranjevanju podatkov in predstavljajonajpočasnejša in najcenejša možnost. Lahko snemajo glasbene in video datoteke, medtem ko bo sam snemalni postopek precej dolg. Morda je prišlo do težave pri ogledu videoposnetkov visoke ločljivosti.
 • Pomnilniške kartice razreda 4 so najpogosteje uporabljene in običajne. Popolnoma izpolnjujejo visoke hitrosti potrebe proračunskih telefonov in pametnih telefonov, povezanih z večpredstavnostnimi datotekami. Vendar pa ni vredno uporabiti za igre in programe.
 • Pomnilniške kartice razreda 6 morda že zamenjujejo notranji pomnilnik nekaterih elektronskih naprav in so namenjene snemanju in shranjevanju vseh vrst datotek.
 • Pomnilniške kartice razreda 10 so najhitrejša vrsta kartic, katere največje zmogljivosti lahko uporablja kateri koli pametni telefon. Omogoča snemanje videoposnetkov v visoki ločljivosti in izvajanje drugih nalog, ki zahtevajo hitro snemanje informacij.
 • Pomnilniške kartice razreda U1 predstavljajo napredni razred 10, nekoliko višje hitrosti zapisovanja in bistveno hitrejše odčitke, ki jih lahko uporabite za programske datoteke, saj bo prenos iz njih potekal veliko hitreje.
 • Pomnilniške kartice razreda U3 se uporabljajo redko, saj so njihove značilnosti potrebne le, če je video posnet v 4K ločljivosti, stroški pa so zelo visoki.

 • Kolikšna je največja količina pomnilniške kartice, ki jo podpira naprava?

  Pogosto večina samih proizvajalcev navede značilnosti telefona ali pametnega telefona, pomnilniško kartico, katere obseg je priporočljivo namestiti v pripomoček.Včasih pa te informacije niso določene neposredno, temveč s kodiranjem različnih vrst zemljevidov. Vredno je pogledati specifikacijo naprave in videti, katere kartice so podprte. Tukaj lahko zapišemo naslednje:
 • MicroSD kartice - stari standard, ki vključuje namestitev telefona s pomnilniško kartico z volumnom največ 4 GB. Nekateri kitajski proizvajalci včasih pravijo, da so kartice do 8 GB podprte z enako oznako, vendar ne več.
 • MicroSDHC kartice - najpogostejša današnja oblika med proračunskimi telefoni in pametnimi telefoni. Omogoča razširitev pomnilniških kartic do 32 GB, kar je povsem dovolj za večino uporabnikov.
 • Kartice MicroSDXC so nova oblika, ki lahko sprejme do 2 TB zmogljivosti. Pogosto lahko kartice tega obsega imajo zelo visoke stroške, vendar je zelo priljubljen, poceni in s to funkcionalno rešitev bo nameščen dodaten pomnilnik 64 ali 128 GB.
 • Kako določiti proizvajalca

  Dejansko med spominskimi karticami različnih proizvajalcev ni posebne razlike. Vsi so precej zanesljivi, zato je končni tehten argument pri izbiri le cena ali privlačen videz. Hitrost kartice, kot je že omenjeno, je odvisna samo od razreda. Včasih na starejših napravah pride do situacije, ko pomnilniške kartice največjega obsega pripomočka ne delujejo pri vseh proizvajalcih. S tem, kar je to povezano, tudi razvijalci tega ali tistega pripomočka ne morejo odgovoriti. Na primer, podobna zadeva je bila prej obravnavana na forumih -Kupil sem običajno pomnilniško kartico, telefon ZTE ga ni videl, čeprav je z drugimi napravami delal brez težav. Zato je pri nakupu pomnilniške kartice najbolje pripeljati napravo, za katero je namenjena. Na ta način se lahko izognete nepotrebnemu naporu, ki je povezan z vrnitvijo dodatka.

  Navodila za namestitev pomnilniške kartice

  Kako točno in kje postaviti kartico, je pogosto napisana v posebnih navodilih za napravo. Vendar pa se pogosto izgubi še ena pomembna točka. Nekatere naprave brez težav berejo podatke, shranjene v datoteki z datotečnim sistemom enega od skupnih formatov. Vendar pa se lahko pri dolgotrajni uporabi pojavijo okvare, ki lahko povzročijo izgubo pomembnih informacij. Da bi se temu izognili, je priporočljivo, da takoj po namestitvi, dokler ni podatkov na zemljevidu, oblikujete neposredno na telefon ali pametni telefon. Ne bojte se narediti te operacije, ker kasneje lahko zaščiti pred nepotrebnimi izkušnjami. Na to priporočilo se konča izbira pomnilniške kartice za telefon. Upamo, da ne boste imeli težav pri nakupu tega dodatka.

  Sorodne publikacije