VMware - Kaj je to? Opis, namestitev, aplikacija

VMWare je programska oprema za virtualne stroje (v nadaljnjem besedilu "VM"), ki jo izda VMWare Inc. v Palo Altu v Kaliforniji. Podjetje ponuja različne aplikacije za virtualizacijo. Postala je eden ključnih dobaviteljev tega izdelka. Programska oprema VMWare Workstation je bila predstavljena maja 1999.

O podjetju VMWare

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1998. Zagotavlja programsko opremo in storitve za računalništvo v oblaku in virtualizacijo. Prav tako je treba omeniti, da je VMware hčerinska družba družbe Dell Technologies. VMware predstavi svojo virtualizacijsko tehnologijo na hipervizorju ESX /ESXi, "golem železu", ki podpira virtualne stroje. Namizna programska oprema podjetja Microsoft Windows, Linux in Mac OS X.


V letu 2011 je družba uvedla strežnike VMWare GSX in VMWare ESX. Večina virtualizacijske programske opreme VMWare je namenjena poslovni uporabi. Dodeli 3 vrste VMWare:
 • Za virtualizacijo namizij.
 • Za virtualizacijo strežnikov.
 • Za nadzor oblaka.
 • Oglejmo jih podrobneje.

  Programska oprema za virtualizacijo namizij

  VMware je široko zastopan v namiznem okolju namizja. Temeljil je na uspehu VMware Workstation, ki vsakemu računalniku z operacijskim sistemom Windows ali Linux omogoča VM. Poleg tega vključuje VMware Horizon - virtualno okolje delovne postaje VMware, ki vam omogoča, da posredujete programe neposredno uporabniku na katero koli vrsto vključene postaje. To se običajno uporablja vorganizacijam zagotoviti dostop do centralizirane in upravljane identifikacije skladov aplikacij.


  Vključeni so tudi VMware Fusion in VMware Workstation Player. Prva ponuja podobne funkcionalnosti za uporabnike platforme Intel Mac, kot tudi popolno združljivost z VM, ki so jih ustvarili drugi izdelki podjetja. VMware Workstation Player je brezplačen za nekomercialno uporabo, ne zahteva licence.

  Uvod v navidezna omrežja

  Praviloma je najpomembnejša stvar za računalniškega tehnika povezovanje VM z lokalnim omrežjem in nato z internetom. Virtualno omrežje, ki ga je ustvarila delovna postaja VMware. Povezuje VM s fizičnim omrežjem. Tako kot na namiznem računalniku ali prenosnem računalniku potrebuje VM dostop do interneta za ogled vsebine omrežja ali preverjanje e-pošte. Prav tako potrebujejo dostop do poslovnih aplikacij, ki se izvajajo v lokalnem omrežju.
  Delovna postaja privzeto ponuja tri vrste navideznih omrežij:
 • NAT.
 • Most.
 • Samo za gostovanje.
 • Dostop do interneta, kot je opisan zgoraj, se izvaja z uporabo NAT kot privzete vrste omrežja navideznega računalnika.

  Uporaba

  Program tehničnim uporabnikom zagotavlja stroškovno učinkovit način uporabe virtualizacije namiznih računalnikov, vodje IT pa univerzalno konzolo. V tipičnem podjetniškem okolju lahko delovna postaja podjetjem pomaga doseči dva najpomembnejša cilja: večjo produktivnost in nižje stroške. Na primer, predstavniki tehnične podpore, kipotreben dostop do različnih namiznih okolij za pomoč strankam pri tem z eno strojno opremo. Namesto nakupa in servisiranja več delovnih postaj, predstavnik podpore preprosto zažene VM na delovni postaji VMware in takoj po potrebi dostopa do drugih operacijskih sistemov.
  Ena od največjih težav v IT je ustvarjanje in uvajanje novih delovnih postaj. Delovna postaja ta postopek poenostavi tako, da IT osebju enkrat omogoči, da ustvari novo virtualno strojno opremo in jo uporabi za tiste, ki jo potrebujejo.

  Delovna postaja VMware v primerjavi z VMware Player

  Izdelek te delovne postaje ne zahteva večina ljudi, ki prejmejo te namestitve. Za uporabnike, ki potrebujejo samo VM, ki jih je ustvaril nekdo drug, bo VMware Player izpolnjeval vse zahteve. Vodje IT morajo načrtovati uporabo teh dveh izdelkov v svojih podjetniških omrežjih. Med VMware Workstation in VMware Player je več razlik. Prvič, to je cena. VMware Player lahko prenesete in namestite popolnoma brezplačno, delovna postaja pa bo stala približno 25.000 rubljev. Druga razlika je, da postaja omogoča ustvarjanje lastnega VM, VMware Player pa lahko uporablja samo tiste, ki so ustvarjene drugje.

  Namestitev in konfiguriranje delovne postaje VMware

  Namestitev je preprosta: izbrati morate pot, večkrat kliknite "Naprej", da vnesete informacije o licenci in kliknete Končano. Po ponovnem zagonu in sprejetju licenčne pogodbe se začne najbolj zanimivo.
  Prvi korak -ustvarite nov vm Če želite v ta namen zagnati čarovnika, preprosto kliknite Datoteka - & gt; »Ustvari« - & gt; "Virtual Machine" ali kliknite ikono "New Virtual Machine" na kartici Home. Prva različica čarovnika zahteva, da izberete tip konfiguracije. Najpogosteje bo zadovoljila potrebe. Če morate ustvariti VM, ki je združljiv s starejšimi različicami VMware ali s posebnimi zahtevami za opremo, morate izbrati pot po meri.
  Na naslednjem zaslonu morate izbrati, kateri gost operacijski sistem in različica se bo uporabljal na novem VM. VMware Workstation podpira 45 različnih operacijskih sistemov. Nato morate izbrati ime novega VM in lokacijo. Nato morate določiti vrsto omrežja. To je verjetno najpomembnejši del čarovnika. Končno morate določiti količino prostora na disku, ki ga je treba dodeliti novemu VM. Po tem, ko uporabnik klikne na gumb "Končano", bo dobil čisto novo briljantno VM. Vendar pa je v trenutku, ko je to samo lupina, še vedno treba namestiti gostujoči operacijski sistem, preden lahko oseba dejansko uporabi virtualno delovno postajo VMware.

  Programska oprema za virtualizacijo strežnikov

  Najpomembnejše aplikacije strežnikov za virtualizacijo v proizvodni liniji so VMWare vSphere in VMWare Server. VMware VCenter Server je strežniška aplikacija, ki se uporablja za upravljanje podatkovnega centra za spremljanje virtualnih okolij. VCenter Server zagotavlja centralizirano upravljanje in delovanje, dodeljevanje sredstev in vrednotenjeUčinkovitost VM, ki se nahaja v porazdeljenem virtualnem podatkovnem centru. VMware VCentre Server je zasnovan za VSphere - platformo za izgradnjo virtualnih infrastruktur oblakov in slik VMware.

  vSphere je srce varnega SDDC, ki ščiti aplikacije, podatke in dostop. Izboljšane varnostne funkcije, popolnoma integrirane v hipervizor in uporabo strojnega učenja, zagotavljajo boljšo vidljivost, zaščito in hiter odzivni čas. VSphere lansira, upravlja, povezuje in ščiti aplikacije v skupnem operacijskem okolju v hibridnem oblaku.

  Programska oprema za upravljanje z oblaki

  Poskusimo izrecno razložiti oblak VMware, kaj je to. To je ponudba VMware za infrastrukturne storitve. Je tesno povezan z Amazon Web Services (AWS) in ponuja uporabniku ustrezno storitev za številne priljubljene aplikacije VMware. To odpravlja potrebo po storitvah lokalnih podatkovnih centrov in povezanih stroških ter mnogim posameznikom ali podjetjem omogoča uporabo izdelkov VMware za osebne namene. Mnoga podjetja se selijo v oblak kot del svoje prihodnje strategije IT.
  Poglejmo terminologijo:
 • VMware vRealize Suite - platforma za upravljanje, posebej zasnovana za hibridni oblak.
 • VMware Go je spletna storitev, ki uporabnikom na vseh ravneh znanja pomaga pri nameščanju in konfiguriranju VMware vSphere Hypervisor.
 • VMware Cloud Foundation ponuja enostaven način za uvajanje in upravljanje zasebnega oblaka v integriranem sistemu SDDC.
 • Kako deluje VM

  VMWare je virtualni stroj, kiomogoča, da več primerkov operacijskih sistemov deluje na enem strežniku. Na fizični strežnik lahko uporabite do 16 VM. Deluje kot posrednik med opremo in OS na strežniku, povečuje zmogljivost opreme in jo deli na ločene strežnike, ki jih dodelijo lastni procesorji in pomnilnik. Vsakemu navideznemu sistemu lahko dodelite del razpoložljivega procesorja. Pomembno je omeniti, da je VMWare tudi priložnost za dodelitev prostora na trdem disku iz dostopnega pomnilnika. Upoštevajte, da je lahko pomnilnik konfiguriran ročno ali samodejno. Možno je omejiti uporabo pomnilnika na določenih strežnikih, da bi preprečili porabo prevelike količine. Vse vrste operacijskih sistemov lahko podpira programska oprema VMWare: Windows, Linux, Unix. Obstaja brezplačna različica programske opreme, imenovana VMWare Server. Prej se je imenoval GSX Server. Ta programska oprema lahko deluje samo v okolju Windows ali Linux. Vsaka VM že ima operacijski sistem in aplikacijo. Deluje na strežniku neodvisno in neodvisno. VMWare ponuja gonilnike za najbolj znane naprave blagovne znamke. Podpira številne odjemalske operacijske sisteme, kot je Microsoft Small Business Server. Če je nova strojna oprema nameščena na strežniku, jo lahko enostavno konfigurirate, ne da bi povzročili opazne spremembe v navideznem gostujočem OS. Z VM lahko razdelite vire na strežnik med različnimi razdelki. Zaradi tega je primeren za uporabo v načrtih spletnega gostovanja podjetja VPS. VMWare ponuja učinkovito rešitev za konsolidacijostrežniki, ki lahko pomagajo podjetjem za spletno gostovanje zmanjšati stroške.

  Potrebna orodja za upravljanje VMware

  Orodja in pripomočki poenostavljajo vsakodnevne administrativne naloge. Zahtevani so za skrbnika sistema VMware. Razmislite o najpomembnejših.
 • Pretvornik VMware.
 • To je brezplačen pripomoček, ki pomaga pretvoriti fizične stroje Windows in Linux ter slikovne formate drugih proizvajalcev, kot so varnostne kopije in drugi virtualni računalniki. Samostojni pretvornik VMware ima centralizirano konzolo za upravljanje, ki vam omogoča, da čakate in spremljate več hkratnih konverzij, tako lokalnih kot oddaljenih, na primer v vašem sedežu in podružnicah. Lahko se uporablja tudi za izvajanje virtualnih migracij (v2v). Uporablja se lahko ne samo za namene migracije, ampak tudi za druge naloge, kot je zmanjšanje velikosti VMDK in znižanje strojne različice navideznega stroja. 2. Optimizacija VMware OS. Ta pripomoček pomaga optimizirati Windows 7/8/2008/2012/10 za uporabo z VMware Horizon View. Orodje vsebuje prilagodljive predloge, ki omogočajo ali onemogočajo sistemske storitve in funkcije sistema Windows, kot priporoča VMware. Ker je večina storitev Windows privzeto omogočena, se orodje za optimizacijo lahko uporabi za preprosto onemogočanje nepotrebnih funkcij za povečanje učinkovitosti. 3. VMware Software Manager. To je brezplačen pripomoček, ki zelo poenostavi prenos paketov VMware. Najde nove različice in izdelke, ponuja enostaven za uporabo vmesnik za iskanje, izbiro inprenesete vsebino, potrebno za namestitev ali nadgradnjo izdelka ali paketa VMware z enim klikom. 4. Replikacija VMware vSphere. Omeniti velja tudi vSphere Replication VMware. Kaj je to? Ta pripomoček je odlična rešitev za asinhrono replikacijo, ki temelji na hipervizorju za VM vSphere, in zagotavlja prilagodljivo, zanesljivo in stroškovno učinkovito podvajanje, ki zagotavlja zaščito podatkov in nujno obnovitev vseh VM. VSphere Replication se lahko uporablja za lokalno zaščito podatkov znotraj istega mesta, obnovitev v sili, migracijo podatkovnih centrov. 5. VMware vSphere Compatibility Predictor. Posodabljanje okolja vSphere po vsaki izdaji je sestavni del življenja skrbnika VMware. V oblačnih okoljih, ki uporabljajo veliko število krmilnikov storitev platforme VMware, strežnikov in rešitev vCenter, je morda težko videti, kako se vse združuje. Ko poskušate nadgraditi takšno infrastrukturo, lahko pride do težav z združljivostjo. 6. Orodja za VMware. To je izbirni, prosti nabor gonilnikov in pripomočkov, ki izboljša zmogljivost gostujočega operacijskega sistema VM, kot tudi interakcijo med tem OS in gostiteljem.

  Sklep

  VMWare podjetjem za spletno gostovanje omogoča, da zmanjšajo stroške z integracijo navideznih gostiteljev na strežniku. Skrbnik lahko udobno doda virtualne strežnike, ne da bi porabil denar za nakup dodatne opreme.

  Sorodne publikacije