Pametni telefon "Lenovo A5000": funkcije in pregledi

Pametni pametni telefon, kot je Lenovo A6000, je znan po mnogih. Trenutno je v prodaji še en pripomoček te linije - A5000, ki ima nekaj posebnosti. Na prvi pogled sta oba telefona zelo podobna, vendar sta v resnici nekaj pomembnih razlik med njimi.

Nekoliko čudno, Lenovo je novemu modelu dal manjše ime, vendar to ni vplivalo na kakovost naprave. Prva in morda največja razlika s prejšnjim modelom je zmogljivost akumulatorja 4000mAh v primerjavi z 2300mAh v A6000. To je ogromna in zelo zmogljiva baterija, zato ni presenetljivo, da je Lenovo A5000 veliko težji in težji od svojih predhodnikov. Procesor je tudi drugačen - A5000 deluje na MediaTek, medtem ko A6000 uporablja čip Qualcomm.

To je naprava povprečne cenovne kategorije - njena vrednost je približno sedem tisoč rubljev. Značilnosti zaslona in kamere so praktično enake kot pri modelu A6000.

Videz in arhitektura

Kot smo že omenili, je velika baterija naprave velika. Kljub temu so dimenzije pametnega telefona relativno normalne. Naprava ima debelino 10 mm in težo 160 gramov. Za primerjavo, ohišje A6000 je debeline 8 mm in tehta 128 g, Motorola Moto G (model 2014), ki je eden izmed najbolj priljubljenih telefonov tega razreda, ima debelino 117 mm in tehta 148 gramov. Ena od najbolj opaznih razlik med A5000 in A6000, ko ju postavite drug poleg drugega, je tanek srebrni trak na ohišju A5000. Po drugi strani pa je zaradi te podrobnosti razlika v debelini medoba modela se ne zdita zelo velika. Če gledate stranske ploskve, lahko vidite, da so na desni strani gumbi za glasnost in gumbi za vklop. Na levi strani ni kontrol, na dnu pa je vgrajen mikrofon. Zgoraj je 35-polne slušalke in mikro USB vmesnik za polnjenje, kot tudi drugi mikrofon. omogoča enostavno odstranitev zadnjega pokrova. Poleg velike baterije, v notranjosti sta dve reži za kartice SIM (mini in mikro) in ena za mikro SD. Treba je opozoriti, da baterije v tem modelu ni mogoče odstraniti.
Tudi ta pametni telefon ima nekaj funkcij, ki jih je treba izklopiti pred vstavljanjem ali odstranjevanjem kartice SIM.

Zaslon

Telefon "Lenovo A5000" je 5-palčna naprava z ločljivostjo HD (1280x720). Z drugimi besedami, gostota slikovnih pik je približno 294 slikovnih pik na palec, kar je relativno dobro za napravo srednjega cenovnega razreda. Eden od najpomembnejših trenutkov tukaj je matrica IPS, ki zagotavlja odlične barve in širok kot gledanja. Te lastnosti vam omogočajo, da dosežete kristalno čist pogled z vseh strani in svetlo sliko tudi pri sončni svetlobi.

Življenjska doba baterije Lenovo A5000

Baterija A5000 je zagotovo najbolj impresivna komponenta v vašem telefonu. Ima zmogljivost 4000 magije, kar zveni zelo obetavno. Upoštevajte, da je naprava opremljena z zelo zmogljivim procesorjem in 5-palčnim zaslonom HD, zato je zagotovljen dolg čas delovanja brez ponovnega polnjenja.

Programska oprema

"Lenovo A5000" delujez operacijskim sistemom Android 4.4 KitKat. Telefon ima tudi uporabniški vmesnik Lenovo, kar je približno enako v vseh pripomočkih tega proizvajalca. Ponuja nekatere posebne funkcije, na primer, vsi razpoložljivi programi so postavljeni na začetni zaslon, ker ni notranjega menija. Poleg tega se aplikacije razlikujejo od tistih, ki so prisotne na drugih telefonih Android. Imate možnost spreminjati temo pametnega telefona, kar vam daje povsem drugačen videz. Vmesnik vsebuje spustni meni in dodatne menije, ki jih nadzoruje premik prsta od spodaj navzgor.


Vnaprej nameščeni programi

Velika zbirka nameščenih aplikacij je pomembna za mnoge uporabnike, razvijalci družbe Lenovo pa to dejstvo upoštevajo. V "Lenovo A5000" (Android 4.4) je več aplikacij kot A6000, kar je prijetno presenečenje. Na domači strani poleg mape z Googlovimi storitvami obstajajo tudi tri glavne aplikacije družbe Lenovo:
 • SYNCit - za sinhronizacijo s storitvami v oblaku ali pomnilniškimi karticami SD;
 • SHAREit - za izmenjavo informacij med različnimi napravami;
 • Varnost - za zaščito programske opreme.
 • V A6000 so nameščene tudi storitve - txtrebooks za branje knjig, UC brskalnik, Evernote, upravitelj datotek in 30-dnevni preskus ROUTE 66 (navigator). Poleg tega ima ta model poslovno mapo, ki vključuje WPS Office (za branje in ustvarjanje dokumentov Word, Excel in PowerPoint), CamCard (za združevanje vseh vaših vizitk) in CamScanner (ki je inteligentna rešitev za upravljanje). dokumentov). In nenazadnje, inovacija je izražena v dejstvu, da obstaja meni Powermanager.

  Nastavitve in povezljivost

  Nastavitveni meni vsebuje tudi nekaj nedavnih sprememb v meniju Android 4.4 KitKat Classic. Na belem ozadju so barvne ikone. Razpoložljive povezave so 3G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS in USB, vendar ni 4G podpore.

  «Lenovo A5000»: notranje značilnosti

  Predhodnik obravnavanega modela - A6000 - deluje s čipom Qualcomm (Snapdragon 410). Toda tokrat je Lenovo izbral MediaTek za svojo novo napravo. Telefon je opremljen s čipom MT6582, ki ga lahko najdete v mnogih drugih modelih srednjega razreda. Vsebuje štiri jedra Cortex A7, ki delujejo pri 13 GHz. Kot ponavadi, procesor spremlja 1 GB RAM-a in grafični procesor Mali 400. Lahko rečemo, da telefon deluje brezhibno, mobilni čip pa ne porabi veliko energije. Te specifikacije vam omogočajo vodenje sodobnih kapacitivnih iger, ki so naložene brez težav in zamud. Ni težav in hkratnega odpiranja več aplikacij.

  Shranjevanje podatkov

  Lenovo A5000 ima 8 GB notranjega pomnilnika, od tega je približno 47 GB na voljo uporabniku in je dodeljen kot pomnilnik telefona. Ker je ta nosilec enoten, je za namestitev aplikacij na voljo vseh 477 GB. Naprava podpira tudi pomnilniške kartice microSD do 32 GB. Treba je opozoriti, da je Lenovo zagotovil le 3 osnovne senzorje v tej napravi (Accelerometer, Light, Proximity), kar je malce razočaranje.

  Temperatura in udobje

  Zelo pomembno je, da se hrbet telefona močno segreje po daljšem 3D igranju. Povratne informacije uporabnikov kažejo najvišjetemperatura se opazuje v območju kamere. To ni presenetljivo - tukaj se nahaja mobilni čip. Po 2 urah neprekinjenega delovanja temperatura ne presega 428 ° C. S takšnim indikatorjem ne boste čutili nobenega resnega neugodja.

  Kamera

  Pametni telefon Lenovo A5000 je opremljen z glavno kamero z 8 milijoni slikovnih pik z LED bliskavico in 2 milijona slikovnih pik sprednjo kamero. Glavna 8MP kamera podpira samodejno ostrenje, fokus na dotik, HDR, zaznavanje nasmeha in obraza, ničelni zaklop in zajem glasu. Lahko zajema slike z največjo ločljivostjo 3264x2448 slikovnih pik in podpira video 1080p s sočasno zajem slike. Kljub dejstvu, da kamera z ločljivostjo 2 milijona pik ima fiksno ostrino, podpira funkcije, kot so zaznavanje obrazov, način brez zamika, zajemanje govora in snemanje videa 480p. Kot kažejo povratne informacije uporabnikov, je glavna kamera zelo enostavna za upravljanje. Praviloma se zamik ali zakasnitev pri fokusiranju in zajemanju slik ne upošteva.

  Sklepi

  Pametni telefon "Lenovo A5000", katerega pregledi so večinoma pozitivni, je mogoče z gotovostjo označiti kot dobro izbiro za srednji cenovni razpon. Ta model ponuja prijeten vmesnik s številnimi aplikacijami, 5-palčni zaslon IPS HD, dober fotoaparat in mobilni čip MediaTek, ki ni odličen, vendar prinaša dobre rezultate za ta razred. Seveda, baterija je največji plus za telefon, in ne samo zaradi svoje zmogljivosti. Glede na ocene uporabnikov je čas brez povezavedelo zagotovo navdušuje. Poleg tega ima A5000 dve reži za kartice SIM (medtem ko ima A6000 samo eno), kar je za nekatere uporabnike pomembno. Slabosti naprave je mogoče pripisati njeni nekoliko obsežni velikosti, kot tudi pomanjkanje 4G podporo. Hkrati pa za pametnega uporabnika ta pametni telefon odlično opravlja katero koli nalogo. Če povzamemo, lahko rečemo, da je Lenovo A5000 telefon srednjega razreda z izjemno življenjsko dobo baterije in ugodno ceno.

  Sorodne publikacije