Kako shraniti AutoCAD v PDF. Pretvori iz DWG formata

Obstajajo vsaj dva preizkušena načina za pretvorbo risbe DWG v PDF AutoCAD. Kako shraniti AutoCAD v obliki PDF? Razumimo.

Shranjevanje datoteke DWG v formatu PDF

Prva metoda, kot je v AutoCAD-u shranjena v PDF, je delo z risbo, narisano v pravem formatu, z okvirjem in glavnimi napisi. V tem primeru mora biti izvedba izvedena v prostoru modela. Torej, da bi shranili AutoCAD v PDF formatu, morate iti na razdelek menija "Natisni". V ta namen uporabite eno od več možnosti. Uporabite lahko bližnjico na tipkovnici Ctrl + P. Ali se prijavite v datoteko in nato izberite Natisni. Poleg tega lahko v orodni vrstici uporabite ikono tiskalnika.
V oknu morate izbrati DWG v PDF v elementu "Printer /Plotter". Primerno je reči, da se ne smejo vsi uporabniki nujno udeležiti te menijske točke. V odsotnosti tega morate prenesti programsko opremo, s katero se risbe prevedejo iz formata "AutoCAD" v dokumentu PDF. Ta program je nameščen v sistemu kot tiskalnik.

Izbira področja papirja in prostora za shranjevanje

Na naslednjem koraku, ki rešuje problem, kako shraniti AutoCAD v PDF, morate izbrati enega od formatov papirja, na primer ISO brez polj A3. Nato morate izbrati območje risbe, ki ga morate prevesti v format PDF. To naredite tako, da v razdelku "Področje tiskanja" podate, kaj točno boste spremenili. Na primer,če izberete "Limits", bo ustvarjena datoteka šla ves prostor modela, ki zaseda našo risbo.
Toda "Frame" bo omogočil pretvorbo v novo obliko tistega dela modela, ki ga bomo na zaslonu izbrali s pravokotnim vezjem. Postavka »Zaslon« vam omogoča, da pošljete sliko v datoteko PDF, ki jo trenutno lahko vidite. Z možnostjo »Pogled« lahko natančno določite, kateri element izberete. Praviloma se izkaže, da je bolj primerna uporaba funkcije "Frame".

Ko izberete ta element, program AutoCad od uporabnika zahteva, da zaokroži območje prostora modela, ki ga želite shraniti v datoteko PDF. S sidrom določite regijo, ki se natisne. Primerno je poudariti, da če ima risba že standardni okvir z vdolbino od roba lista 20 mm v levo in 5 mm v desno, do vrha in dna, potem ni potrebno, da ga obkrožimo s konturo. V tem primeru ta okvir ne bo padel v območje tiskanja in se ne bo pojavil v novi datoteki PDF. Da bi jo ohranili, je potrebno zgrabiti celotno površino lista z zunanjim robom.

Predogled in shranjevanje nove datoteke

Ne pozabite uporabiti načina Pogled za predogled videza risbe v prihodnjem PDF-ju. Če slika ustreza vašim pričakovanjem, kliknite "V redu" in izberite pot, na katero želite shraniti novo datoteko na trdem disku ali drugem mediju. Tako dobite prvi list risanja v pravem formatu in rešite problem,kot v AutoCAD shranite v PDF. Potem, po analogiji, lahko ustvarite in naknadne črke, če obstaja potreba.

Slabosti ustvarjanja PDF iz menija tiskalnika

Opozoriti je treba, da je treba pri ustvarjanju PDF izbrati ustrezno obliko v razdelku »Tiskalnik«. Prav tako je treba poudariti, da lahko vse posamezne datoteke PDF nato združite v eno s programsko opremo Adobe. Hkrati pa lahko zgoraj opisani način pretvarjanja risb v novo obliko traja dolgo časa, če delamo z velikim številom listov. Potem, kako shraniti datoteko AutoCAD v PDF na drug način?

Drugi način za ustvarjanje PDF AutoCad

Drugi način za hitrejše in učinkovitejše pretvarjanje risbe DWG v PDF. Kako shraniti AutoCAD v PDF, poleg zgoraj opisane metode? V tem primeru bomo morali delati v prostoru "Letter". Hkrati pa ni pomembno, koliko črk v naši risbi. Lahko sta dva in deset. Vsa razlika je samo v času obdelave podatkov AutoCad in s tem tudi popolne pretvorbe datotek:
  • Če želite uporabiti drugo metodo, boste morali iti na kateri koli zavihek Sheet v risbi. V tem primeru bo vrstni red listov v ustvarjeni datoteki po zaključku konverzije enak kot v obliki zapisa DWG.
  • Sedaj morate vstopiti v meni "Nastavitve" in nato v "AutoCad Control".
  • Nato izberite element "Izvoz", ki mu sledi dokument PDF.
  • Na zaslonu se prikaže okno "Shrani v PDF", v katerem je treba nastaviti potrebne parametre. Treba je opozoriti, da je tukaj pomembnonavedite, da bomo pretvorili: en določen trenutni list ali vse naenkrat.
  • Na zadnji stopnji ostane le izbira poti za shranjevanje datoteke. Pretvorba bo trajala nekaj časa. Značilno je, da je nekaj deset sekund.
  • Kot lahko vidimo, je drugi način za shranjevanje AutoCAD v PDF veliko enostavnejši in učinkovitejši od prvega. Še posebej akutno se lahko zdi, če je potrebno, da se v želeni format prevede osnutek 20 ali več črk.

    Sorodne publikacije