Fotoaparat Canon SELPHY CP810: Pregled, tehnični podatki in mnenja

Izjemno tanek tiskalnik Canon SELPHY CP810, dedič priljubljenega kompaktnega modela CP800, ponuja številne spremembe, vključno s širitvijo ustvarjalnosti in večjo praktičnostjo. Za boljše gledanje in delovanje ima naprava 27-palčni barvni LCD zaslon, tisk pa se začne s pritiskom na gumb. Avtomatska optimizacija slike izboljša kakovost izvirne digitalne slike s prepoznavanjem in popravljanjem prizorov. Poleg tega lahko funkcija glajenja kože odpravi svoje napake, da ustvari privlačnejše odtise in fino prilagodi sliko z ročno nastavitvijo svetlosti. Tiskalnik Canon Selphy CP810 po ceni 109 EUR je bil izdan maja 2012.


Fototiskanje za mala podjetja

Organizacije, ki morajo nenehno tiskati kakovostne fotografije, bodo cenile povečanje učinkovitosti in učinkovitosti naprave. Ta kompaktni tiskalnik Canon Selphy, vodilni svetovni proizvajalec digitalnih slik, je bil preoblikovan, da bi olajšal njegovo uporabo v podjetju. Med drugimi spremembami ima intelektualno postavitev, vgrajene zmogljivosti za obdelavo grafike, izboljšano jezikovno podporo in večjo zanesljivost in prenosljivost - vse, kar je idealno za komercialno tiskanje fotografij.
Ker se tiskalniki pogosto uporabljajo za tiskanje fotografij za potni list ali osebno izkaznico, delujejoSpecifikacije Canon Selphy CP810 so bile spremenjene, da bi te naloge učinkoviteje opravljale. Z velikim 27-palčnim LCD zaslonom z visoko ločljivostjo lahko fotografi hitro označijo, izrežejo in obrezujejo slike na želeno velikost s pomočjo oznak. Tiskalnik ima 28 pogosto uporabljenih velikosti potnih listov, od katerih ima vsaka najučinkovitejšo postavitev papirja, kar vam omogoča, da povečate število fotografij na listu. Poleg tega je naprava sposobna sestavljati slike različnih velikosti na tak način, da se lahko prilegajo čim več in se lahko shranijo na potrošni material. Obstaja tudi možnost tiskanja na en list fotografij na dokumente dveh različnih ljudi.


Če želijo stranke spremeniti določeno fotografijo, ni treba zagnati programa za urejanje slik v računalniku. Tako kot urejevalnik Photoshop, lahko tudi tiskalnik Selphy CP810 izvaja osnovne postopke za urejanje fotografij, da bo videti svetlejši. Modro nebo lahko razsvetli, v posnetku, ki je narejen ob oblačnem dnevu, lahko povečate osvetlitev in ukrepate, da zagotovite bolj slikovite tone. Vgrajena programska oprema vam omogoča, da zmanjšate učinek rdečih oči na foto portretih, prilagodite osvetlitev ozadja, gladite gube in koži daje zdrav sijaj.

Povečana zaščita

Normalnih delovnih pogojev ni mogoče zagotoviti povsod, zaščitenega ali stalnega okolja, zato je Selphy CP810 močnejši zaradidodatna zaščita pred gradbenimi elementi prahu. Najbolj občutljiva področja, kot je vrzel med gumbi, zaslon LCD in pritrdilne točke, so bila okrepljena, da bi tiskalnik Selphy CP810 zaščitili pred prahom. Glede na povratne informacije uporabnikov je to bistveno zmanjšalo število neuspešnih odtisov, kar vodi k večjemu zadovoljstvu strank in rasti ugleda malih podjetij. Fotografije so laminirane za zaščito pred razlitjem in onesnaževalci.

Jezikovna podpora

Canon je zaradi azijskih trendov rasti podjetij vključil podporo za pet novih azijskih jezikov za prikazovanje vmesnika. V prejšnjem modelu je bilo dodanih do osem evropskih jezikov, ki so bili dodani korejski, vietnamski, malajski, hindujski, tajski jezik, kar je skupaj 13 lokalizacij, ki lahko zadovoljijo širok krog uporabnikov po vsem svetu.

Prenosljivost

Kljub vsem dodatnim funkcijam je proizvajalec lahko zmanjšal velikost in težo naprave. Tanek, lahek in kompakten foto tiskalnik Canon SELPHY CP810 je 12% lažji in 14% lažji od CP800. Njegova višina je 605 mm, teža pa samo 810 r. Ta kompaktna oblika omogoča enostavno nošenje naprave v roki. Za dolgoročno delo na terenu lahko uporabniki kupijo dodatni zunanji akumulatorski paket NB-CP2L. Da bi lahko tiskalnik odstranili le, ko je to potrebno, lahko na poseben priključek priključite varnostni kabel, kot je ključavnica Kensington. Dodatna zaščita pred prahom bo zaščitila tiskalno enoto in potrošni material, če se uporablja v prašnem stanjuokolje.

Zaslon

Za boljši pregled in delovanje glavnega funkcionalnega dela je tiskalnik Selphy CP810 27-palčni nagnjen barvni LCD zaslon. Sliko lahko enostavno pregledate in natisnete s preprostim klikom na gumb.

Kakovost ne glede na lokacijo

Za najboljše rezultate avtomatska optimizacija grafov izboljša kakovost izhodne digitalne slike s prepoznavanjem prizorov in retuširanjem predmeta, spreminjanjem njegove svetlosti in kontrasta. Poleg tega lahko funkcijo glajenja kože, poravna svoje napake, da bi dobili bolj privlačne portrete, in fino nastavitev nastalih fotografij lahko uporabite ročno nastavitev svetlosti.
Kakovost slike CP810 ustreza temu, kar lahko pričakujete od komercialnega foto laboratorija. Natančen prenos barve in ločljivost je dobra. Med pomanjkljivostmi, ki jih uporabniki ugotavljajo, je pomanjkanje dinamičnega razpona - v svetlih in temnih predelih je nekaj izgube podrobnosti, vendar nezadostno, da ostanejo neopažene. Poleg tega, glede na lastnike, nekaj natisne takoj po spremembi vložka, so značilne majhne parazitske brizganja barve.

Tehnologija tiskanja

Canon Selphy CP810 uporablja tehnologijo sublimacije, da doda globino in občutljivo barvno gradacijo, ki prinese kakovost slike bližje tistim, ki so bile dosežene le v tradicionalnih laboratorijih.Odtisi so suhi in jih lahko posnamete takoj, ko zapustite tiskalnik. Odporne so na praske, madeže in bledenje. Za Canon Selphy CP810 se fotokopirni stroji in kartuše prodajajo iz škatle, kar odpravlja nepotrebne skrbi, vendar se uporabniki motijo ​​zaradi dejstva, da se tiskalnik prodaja z demo polnilom, ki ima samo 5 natisov. Naprava izdeluje fotografije velikosti 148 x 100 mm, 119 x 89 mm in 86 x 54 mm na številnih razpoložljivih materialih proizvajalca. Tiskalnik ponuja tudi različne možnosti postavitve slik, vključno s potnim listom, ki uporabnikom omogočajo sprejemanje več standardnih ali prilagojenih fotografij za identifikacijo identitete na enem listu papirja.

Prost prostor na disku

Lastniki tiskalnika Canon Selphy CP810 lahko uporabljajo slikovni portal, spletni vir za skupno rabo fotografij in videoposnetkov, ki omogoča skupno shranjevanje podatkov do 10 GB. Z enostavnim vmesnikom lahko iščete, ustvarjate kombinirane fotografije in video albume, ki jih lahko prijatelji pustijo komentarje. Albume lahko delite neposredno po e-pošti in prek spletnih mest za družabna omrežja.

Povzetek

Canonov foto-tiskalnik Selphy CP810 je idealen za tiste, ki iščejo priročen stroj za kakovostno tiskanje majhnih fotografij velikosti razglednice v manj kot eni minuti. Lahka prenosna oblika je tudi dobra izbira za fotografe, ki ponujajo takojšnjo fotografijo za dokumente in druge storitve takojšnjega tiskanja. Odtise lahko naredite neposredno iz združljivih karticpomnilniško kartico ali katero koli drugo napravo, ki podpira tehnologijo PictBridge, na primer fotoaparat ali videokamero. Tudi tiskalnik Selphy CP810 lahko sprejema podatke iz bliskovnih pogonov ali mobilnih telefonov prek vgrajenega vmesnika USB, kar omogoča takojšen dostop brez uporabe računalnika. Pri starejšem modelu CP780 so sijajne strani stale 278 centov po ceni 2 999 dolarjev za kombinirani paket za foto papir za kartuše s črnilom za 108 listov. V Canon Selphy CP810 je cena za isti paket narasla na 3.499 $, kar je povečalo ceno ene strani na 309 centov. Zaradi tega je CP810 manj konkurenčen kot njegov predhodnik in drugi tiskalniki majhnega formata, kot je Epson PictureMate Charm, ki stane 253 centov. Canon Selphy CP810 ne more ustrezati temu modelu kot kakovost ali cena. Toda vseeno je ta tiskalnik noro prenosen, enostaven za uporabo in proizvaja zelo dostojne odtise. Če potrebujete napravo, ki jo lahko vstavite v vrečko in vzamete s seboj, da natisnete fotografije na mestu, je treba ta model vključiti v število vlagateljev.

Sorodne publikacije