Kako polniti iPhone 5S: koristni nasveti in povratne informacije

Verjetno vsak zmagovalec iphone zaračuna svoj pripomoček v kaotičnem vrstnem redu. Ker vemo, da bo naprava dovolj za en svetlobni dan, poskušamo odvzeti dragoceno energijo in potem tam, vsaj za enakih 20-30%. Gre za nenamerno polnjenje na delovnem mestu, v prijateljih, v avtomobilu in v drugih virih. In to na eni strani, in na drugi - mi "prepražimo" naše naprave, tako da jih čez noč napolnimo z gorivom, kar v večini primerov preseže oznako v sedmih urah.

Poskusimo ugotoviti, kako pravilno napolniti baterijo (iPhone 5S) vašega pripomočka in kako negativno zgoraj opisane zmešane povezave z omrežnim polnilnikom vplivajo na celotno življenjsko dobo baterije. Pozornost bo usmerjena na mnenja strokovnjakov v industriji in preglede povprečnih lastnikov teh pripomočkov.


Na splošno, kot resna vprašanja o polnjenju naprave, se povprečni uporabnik ne sprašuje - priključil je pripomoček na vtičnico in pozabil. Kljub temu pa obstaja nekaj zanimivih in pomembnih trenutkov, ki jih malo ljudi ve. Te nianse skupaj s splošnimi priporočili vam bodo pomagale odgovoriti na vprašanje "Kako pravilno napolniti iPhone 5S?"

Kako pravilno napolniti nov iPhone 5S

Prvi naboj vašega pripomočka je eden najpomembnejših trenutkov. Da bi naprava delovala več let inzadovoljen vam je dolgo življenjsko dobo baterije, je potrebno pravilno izvesti prvi cikel polnjenja.


Kako pravilno napolniti iphone 5S prvič:
 • Takoj ko izvlečete svoj pripomoček iz škatle, ga povežite s pomnilnikom vsaj tri ure;
 • Če je indikator baterije 100% poln, lahko napravo varno uporabljate, dokler se baterija popolnoma ne izprazni;
 • po odklopu naprave pustite iPhone mirovati približno dve ali tri ure;
 • Po izteku določenega časa ponovno priključite telefon na pomnilnik in počakajte, da se polnjenje ponovno izprazni do 100%.
 • Pomembno je omeniti še eno pomembno točko v vprašanju: "Kako naj prvič napolnim iPhone 5S?" Med prvim ciklom polnjenja ne morete uporabiti nobenega pripomočka, sicer se bo nova baterija začela "potopiti" in jo preveč izgubiti in zelo majhna, a tako pomembna zmogljivost baterije. Poleg tega se pred polnjenjem novega iPhone 5S pravilno, to je po zgornjih navodilih, prepričajte, da polnilno mesto izključuje vire vlage (kopalnice, vodne vaze, akvarije itd.) In neposredno sončno svetlobo. To je v bistvu vse, kar lahko negativno vpliva na prvi cikel.

  Polnjenje ponoči ali ne?

  Da bi razumeli, kako pravilno napolniti iPhone 5S in ga pustiti ponoči, morate jasno predstavljati, kaj se točno zgodi z našim pripomočkom po priključitvi na polnilnik.
  Na začetku je treba opozoriti, da je, kot v večini drugih podobnih primerov, postopek oskrbe z električno energijo napraveKrmilnik polnjenja ustreza ali z drugimi besedami modul za upravljanje porabe. Ta krmilnik je neposredno povezan z navedbo kapacitete baterije, to pomeni, da pripomočku preprečuje ponovno polnjenje in hkrati poskuša čim hitreje zapolniti prostornino do 100% v razumnem času. Prav tako je treba opozoriti, da se prvih 80% prostornine baterije napolni precej hitro, naslednjih 20% pa v varčevalnem načinu, tj veliko počasneje.
  Ko je baterija popolnoma napolnjena, modul za upravljanje napajanja izklopi napajanje brez odstranitve ali polnjenja. Gadget sam bo deloval v tem trenutku iz omrežja, to pomeni, da v tem primeru baterija ni napolnjena in ni izpraznjena. Imejte to v mislih, preden pravilno napolnite iPhone 5S.

  Značilnosti dolgega polnjenja

  Mnogi postanejo talci mitov, da po doseganju 100% napolnjenosti akumulator začne ciklično teči, prazni in polni. Dejstvo je, da to ni res, sicer bi povzročilo veliko obrabo baterije, ki je ni proizvajalec, seveda, uporabnik očitno ni imel.
  Tukaj je še eno dejstvo v vprašanju, kako pravilno napolniti iPhone 5S. Verjetno vsak lastnik mobilnega pripomočka ve, da je katera koli baterija nagnjena k samopraznjenju. In to je povsem normalno, razen če je seveda povezano s spominom. Pri litij-polimernih baterijah, ki so opremljene s petimi iPhoni, se ta številka giblje znotraj 5% na mesec, kar je zelo majhno, če ga primerjamo z drugimi vrstami in tipi baterij.

  Modul polnjenja ciklov

  obvladovanje porabe energije občasno preverja preostalo zmogljivost baterije, in če se sooča z znatno izgubo naboja, se začne nov cikel napajanja. Takšna potreba se pojavi po izgubi vsaj 2% pristojbine in to se zgodi največ enkrat v dveh tednih. To pomeni, da če pozabite svoj pripomoček, povezan z omrežjem cel mesec, potem bo krmilnik začel polniti baterijo eno ali največ dvakrat.
  Ob upoštevanju vsega zgoraj navedenega se lahko varno sklene, kako pravilno napolniti iPhone 5S in dejstvo, da pustimo pripomoček čez noč, priključen na omrežje, ne tvegate in ne poškodujete baterije.

  Napajalniki

  Standardni polnilnik (5V, 1A, 5W) bo popolnoma napolnil vaš pripomoček v približno pol ure. Nekaj, kar bi dodali o blagovnih znamkah "apple" adapterjev, ni nič - izdelani so kakovostno, vestno in zelo redko. Nekatera vprašanja so zelo zanimiva in precej logična: "Ali lahko polnim svoj iphone 5s od ipad?" Da, lahko. Nekateri še posebej navdušeni oboževalci in komentatorji v specializiranih forumih takoj parirajo, da je iz enega ali drugega razloga zelo škodljivo za baterijo telefona, vendar pa si poglejmo vse v redu.
  Prvič, Appleov uradni (!) Vir je ustrezna tema, kjer črno na belem pravi: "Čeprav je polnilnik zasnovan za ipad, jih lahko tudi polnite z iphone ali ipod modelom." In tisti trenutekBesedilo očitno ni prisotno, da bi z njimi prodali nove baterije.

  Miti

  Torej miti, da polnjenje njihovih iPhonov ne more biti več kot dovolj adapterjev iz Ayapad. Takšen postopek naj bi ubil vse baterije telefonov, kar bi znatno zmanjšalo zmogljivost baterije. Strokovnjaki na tem področju (ki jih morate le poslušati) soglasno trdijo, da ni. Ne pozabite, da polnilnik, kot smo ga klicali, s katerim hranimo telefon, sploh ni polnilnik, saj se ni slišal dotikati. To je najpogostejši napajalnik za enosmerni tok. Modul za polnjenje telefona je v samem pripomočku in predstavlja enak regulator moči, kot je omenjen zgoraj. Ta modul določa, kakšno trenutno jakost mora poslati akumulatorski bateriji.

  Kitajski adapterji moči

  Polnilnikov iz Nebesnega ne smemo upoštevati. Skoraj vsi strokovnjaki v enem glasu odsvetujejo uporabo kitajskih napajalnikov zaradi njihove vprašljive kakovosti. Prav tako lahko in lahko pokvarijo vaš akumulator.
  Dobesedno so vsi preskusi na terenu pokazali, da se dejanske značilnosti kitajskih polnilcev bistveno razlikujejo od zahtevanih. Seveda, zaradi poceni teh nakupov adapterja, je skušnjava nakupa zelo velika, vendar se bodo ti pari odstavkov večkrat spomnili, ko vaš iphone preneha polniti, zato je najbolje, da ne tvegate in ostanete na spominu "jabolka".

  Avtomobilski adapterji

  Na splošno, vse avtomobilskePolnilniki so slabi za vaš pripomoček. Uporabljate jih lahko le v skrajnih primerih, ker je nevarnost poškodbe baterije zelo velika. Dejstvo je, da je avtomobilski sistem daleč od standarda za stabilnost toka in napetosti, in tiste naprave za shranjevanje, ki jih vidimo na policah avtomobilskih trgovin, preprosto ne morejo zaščititi vašega iphonea pred električnimi skoki. Avtomobilski adapterji lahko zlahka onemogočijo modul za upravljanje porabe energije v vašem telefonu, kar bo v najboljšem primeru vplivalo na čas polnjenja, v najslabšem primeru pa na popolno zavrnitev napajanja pripomočka, tudi s pomnilnikom z običajnim omrežjem 220 V.

  Sorodne publikacije