Kakšno je ime predstavitvenega programa? Funkcije PowerPointa

Dandanes v naših življenjih se predstavitve uporabljajo povsod in povsod. Uporabljajo se za različne namene in v različnih oblikah. Zdaj bomo govorili o računalniški programski opremi in odgovorili na glavno vprašanje: kako se imenuje program za predstavitev? Analizirajmo značilnosti dela z njim.

Pred tem pa malo o oblikah in različicah predstavitev. Kljub dejstvu, da imajo številne oblike, poslovni svet ni tako raznolik:
 • Prodaja.
 • Raziskovalci.
 • Informativno.
 • Motiviranje.
 • Anketa.
 • Navodilo.
 • Poročilo.
 • Usposabljanje.
 • Oblikovanje slike.
 • Predstavitve, tako kot druge vrste dela, zasledujejo določene cilje, v našem primeru so: informiranje, prepričevanje, pozivanje umestitve poslušalca. Podobno lahko predstavitve razvrstimo glede na stopnjo pripravljenosti: profesionalno in amatersko.


  Upoštevajte tudi, da je predstavitev lahko pripravljena na različne načine: možno je vstaviti avdio, potem ne boste morali ničesar govoriti, lahko improvizirate (ta metoda je učinkovita, če je oseba dobro poznana) mnogi pripravljajo poseben jezik za predstavitev, saj ni mogoče vstaviti vsega besedila na diapozitivih. Naše glavno vprašanje je torej: kako je program za predstavitev? Če se odločite za nakup brezplačnega izdelka, je Microsoftova PowerPoint najboljša možnost. Ta članek bomo posvetili temu programskemu orodju.

  Priložnosti

  Kakoimenovan program za predstavitev, smo se že naučili, vendar kakšen je njegov potencial? Zdaj bomo na kratko analizirali to vprašanje. Pomembno je vedeti, da je ta programski izdelek v tesni povezavi s številnimi drugimi v zbirki Microsoft Office. Seveda lahko predstavitev pripravite neposredno v enem programu, saj je vse, kar potrebujete (besedila, grafikoni, tabele in druga orodja), lahko pa jo uporabite in pripravljeni materiali, morda celo iz drugih virov, sami ne pripravite. Besedilo se lahko na primer vnaprej zbere v Word-prijaznih in pripravi preglednice v Excelu, diagramih diagramov in tako naprej. Vse to bistveno poenostavlja naše delo s pripravo kakovostne predstavitve.


  Da bi bila predstavitev kakovostna, morate poznati vse funkcije programske opreme. Zdaj malo o pripravi pomožnega materiala ali dokončanega dokumenta. Ker je PowerPoint močno orodje, je sposoben razvijati:
 • Material na prozorni foliji za prikazovanje skozi projektor.
 • Filmski material za predstavitev na diaprojektorju.
 • Material za predstavitev prek računalniškega projektorja.
 • Material za prikaz na računalniku.
 • Material za predvajanje v realnem času prek omrežnega okolja.
 • Gradivo za objavo.
 • Naročnine.
 • Natisne na papir.
 • Te funkcije redko uporabljajo celo napredni uporabniki osebnih računalnikov in navadni ljudje, ki se ne izognejo možnosti programa, pa jih sploh niso uganili.

  Slike

  Vemo, da je PowerPointov predstavitveni program zmogljivo orodje, ki podpira skoraj vse podatkovne formate, brez izjem in grafike.
  Slike, grafikoni in tabele so sestavni del predstavitve in so glavni del tega dela, saj je glavna naloga, da predstavitev postane jasna in razumljiva. Vstavite lahko sliko kot sliko za ozadje in kot dodatek besedilu diapozitiva. Programska oprema PowerPoint predstavlja svojo majhno zbirko slik, vendar lahko izkoristite tako osebne fotografije kot tudi posnetke z interneta. Poleg tega ima program nekaj orodij za obdelavo slik, lahko pa tudi tabele in grafe. Tudi neizkušen uporabnik se lahko spopade z vsemi svojimi zmožnostmi tako, da malo eksperimentira.

  Animacije

  Poleg dela s slikami lahko brezplačen program PowerPointovih predstavitev deluje tudi z video datotekami in animacijami. Zdaj pa malo več o drugem. Verjetno so mnogi videli, kako lahko diapozitivi skočijo na žoge, vodijo moške in tako naprej. Poglejmo, kako to narediti za vas. Najprej najdemo ustrezno gif sliko. To je majhen videoposnetek, ki ga ponavadi ne zvijamo. Toda kako narediti animacijo, ki bo ves čas prilegala oko, medtem ko je diapozitiv odprt? Vstaviti mora sliko, videoposnetek in samodejno predvajanje. Poleg tega preprosto drsenje diapozitivov ni zanimivo. Njihovi animirani prehodi vam bodo v pomoč pri oživitvi vaše predstavitve.V nadzorni plošči boste našli vse, kar potrebujete za to.

  Video

  Program za ustvarjanje predstavitev lahko predvaja video posnetke. Vstavite jih lahko kot ločen diapozitiv ali skupaj z besedilom. Obstajajo primeri, ko nekaj besed zvočnika ni dovolj, nato pa pridejo na pomoč videi. Ponovno lahko uporabite lastne produkcijske datoteke ali uporabite materiale z interneta.
  Za vstavljanje lahko povlečete do želenega video posnetka ali uporabite nadzorno ploščo: "Vstavi" - "Video". Delo s programsko opremo PowerPoint je zelo preprosto, tudi uporabnik novice ga lahko zlahka obvlada.

  Zvok

  Zadnja stvar, ki je prej nismo omenili, je zvok. Vsako glasbeno kompozicijo ali vnaprej posneto besedilo lahko vstavite v predstavitev, ki bo zelo olajšala delo govorca in pustila nepozabno sled v duši poslušalca. Glavna stvar je, da prevzamete potrebno datoteko in jo pravilno sinhronizirate s spremembo diapozitivov. Zdaj pa popravimo svoje znanje. Kakšno je ime predstavitvenega programa? Tako je, PowerPoint. To je močno orodje, ki ga mnogi podcenjujejo. Sinhronizira se z drugimi programi v zbirki Microsoft Office in podpira delo z drugimi aplikacijami. Delo s tem izdelkom je preprosto in priročno tudi za uporabnike začetnikov.

  Sorodne publikacije