Kaj je teletype v mobilnem telefonu?

Nekateri uporabniki telefonov, ki kopajo v nastavitvah, naletijo na nejasno kratico TTY ali frazo "Teletype mode". Tudi v vrstici bom pametni telefon lahko značko. Kaj je teletype v telefonu? Za kaj je? Kako ga uporabljati? O vsem tem bo razloženo v tem članku.

Težave s sluhom

Na žalost imajo nekateri ljudje tako prirojene kot tudi pridobljene težave s sluhom. Vendar to ne pomeni, da jih je treba omejiti na uporabo mobilnih telefonov. Torej, za take ljudi, prišli do različnih tehnologij, ki bi življenje bolj udobno. Eden od njih je uporaba teletype na mobilnih telefonih. Toda preden govorimo o tem načinu, se je treba sklicevati na izvirno zgodovino izuma pod istim imenom.


Kaj je teletype?

Teletype (imenovan tudi TTY tiskalnik ali TTY) je elektromehanska naprava za tiskanje, ki je zasnovana za pošiljanje in prejemanje klicanih besedilnih sporočil. Povezava med teletyp napravami je bila sprva nekaj žic, malo kasneje pa telegrafski ali telefonski kabel. Danes so se možnosti za komunikacijo takšnih naprav znatno povečale. Zgodovina ustvarjanja teletype se odšteje od sredine prejšnjega stoletja. Natančneje, leta 1846 je bila taka tehnologija prvič uporabljena na veliki razdalji. Povezava je bila vzpostavljena med Washingtonom in New Yorkom. Po tem so številni izumitelji prispevali še večrazvoj teletypa. To je privedlo do dejstva, da danes najboljši telefon za komunikacijo ne uporablja samo komunikacijskih zmožnosti brezžične komunikacije, ampak tudi preklopi s tradicionalnih tiskalnikov na zaslone s tekočimi kristali. Nato boste podrobno izvedeli, kaj je teletype z napravami Android in drugimi napravami.


Glavna ciljna skupina teletype so osebe z okvaro sluha. Za njih je ta funkcija zelo priročno orodje za komuniciranje ter sprejemanje in posredovanje informacij.

Kako uporabljati teletype?

Če želite uporabiti ta način, mora telefon to funkcijo podpirati. Treba je povedati, da je prisotna na večini naprav na iOS, nekaj pametnih telefonov na platformi Android in Windows. Če želite preveriti njegovo razpoložljivost, morate vnesti nastavitve naprave in poiskati možnost TTY tukaj. Na nekaterih pametnih telefonih se imenuje "Teletype mode" ali preprosto "Teletype". Obstajajo naprave, v katerih je funkcija lahko v točki s posebnimi funkcijami. Kaj je teletype - ste ugotovili. Kako vključiti - tudi. Vendar pa je vredno reči, da mora biti za svoje delo prek pametnega telefona na slednje priključena posebna oprema. Poleg tega mora uporabljeni komunikacijski operater vzdrževati način. Oprema za teletype se imenuje adapter. Lahko ga naročite v specializiranih prodajalnah. Če oprema že obstaja, jo je treba povezati s pametnim telefonom, nato preklopiti na nastavitve in funkcijo preklopiti v aktivni način. Zdaj lahko pokličete drugeuporabite za komunikacijo teletype, tipkanje različnih sporočil in ogled odgovorov sogovornika.
Vse dodatne informacije o uporabi opreme so na voljo v priloženi dokumentaciji.

Sklep

Torej, kaj je teletype na mobilni napravi? To je inštrument, katerega namen je komuniciranje med slušno prizadetimi osebami. Seveda je danes pomembnost takšne funkcije vprašljiva, saj so že dolgo zamenjali različni programi - kurirji video-komunikacijskega programa, kjer se uporabniki med seboj vidijo in uporabljajo znakovni jezik za komunikacijo. Vendar pa to funkcijo še vedno uporablja veliko število ljudi zaradi določenih ugodnosti. Mimogrede, najnovejša različica operacijskega sistema iOS vam omogoča uporabo funkcije programske opreme brez nakupa dodatne opreme. Če bom iz nekega razloga v vrstici videl aktivno teletyp ikono na pametnem telefonu, boste morali iti v nastavitve naprave in deaktivirati način. V nasprotnem primeru bo baterija delovala hitreje.

Sorodne publikacije