Tehnične težave igre Skyrim: zaganjalnik ne vidi datotek, konzola ne deluje. Rešitve

Mnogi ljubitelji igre Skyrim se prej ali slej obrnejo na različne prilagoditve po meri, naredijo nekaj sprememb v prvotni igri. Novinci so pogosto soočeni z nekaterimi težavami, od katerih je najpomembnejša aktivacija dodatkov v okolju za zagon igre, kot tudi delo z igralno konzolo, včasih kritično za nekatere načine.

Aktiviranje modulov zaganjalnika

Če pride do situacije, v kateri izhodna plast ne vidi dodatkov, obstaja več načinov za reševanje te težave. Prvi način je, da uredite konfiguracijsko datoteko. Za prikaz arhivov iger v zaganjalniku se datoteka SkyrimPrefs.ini nahaja v mapi za shranjevanje dokumentov Windows (privzeto je My DocumentsMy GamesSkyrim, vendar se lahko poti razlikujejo tudi glede na posamezne nastavitve uporabnika).


Datoteko lahko odprete z navadnim prenosnim računalnikom, po katerem je treba poiskati blok, ki se začne z vrstico [Zaganjalnik]. Desno spodaj morate vstaviti bEnableFileSelection = 1 in nato zapreti urejevalnik ter shraniti spremembe.
Običajno ta metoda deluje brez izjeme, včasih pa to ni dovolj: preden zaganjalnik ne vidi datotek in "Skyrim", se moda ne registrira. V tem primeru vam bo pomagalo urejati registrski ključ. V programu Win 7 se urejevalnik registra odpre prek elementa »Zaženi«, ki se nahaja v meniju »Start«. V Win 8 in starejšihKombinacija Win + R. je lažja. V novo ustvarjeni vrstici vnesite regedit in kliknite V redu, nato pa v veji HKEY_LOCAL_MACHINE /SOFTWARE /Wow6432Node /Bethesda Softworks /Skyrim /poiščite ključ Installed Path in zamenjajte lažni parameter tega ključa s potjo do trenutnega imenika nameščene igre. Po teh manipulacijah bo zaganjalnik prikazal vse arhive iger in omogočil aktiviranje dodatkov.


Uporaba nadomestnega zaganjalnika

Drug način aktiviranja modsov je uporaba programov tretjih oseb, ne le za nadzor zagona in nadzora nameščenih aplikacij, ampak tudi za širšo in bolj prilagodljivo funkcionalnost. Najbolj znani med njimi sta Nexus Mod Manager in Mod Organizer.

Interakcija s konzolo

Pogoste situacije, ko ukazne mize ukazne mize pomagajo z različnimi dodatki (na primer, pridobivanje elementov iz moda), ali mimo številnih napak in napak v igri (na primer ponovni zagon iskanega zanka). Toda za mnoge uporabnike ruske lokalizacije Skyrim-a je uvedba ukaznih ukazov v angleščini sprva nedostopna. Kako spremeniti jezik v konzoli? Skyrim ima dva načina:
  • Spreminjanje privzete razporeditve tipkovnice iz ruskega v angleščino. Iz očitnih razlogov niso vsi prav.
  • Urejanje datoteke Skyrim.ini, ki se nahaja v privzetem pomnilniku dokumentov ali uporabniško določeni mapi. V datoteki morate zamenjati sConsole = RUSSIAN s sConsole = ENGLISH pod [General] in shraniti spremembe, da datoteko uporabite za samo za branje.
  • AtZa nadaljnji zagon igre bo igralec lahko vstopil v skupine konzole v angleščini.

    Sorodne publikacije