Kakšno olje za Ford Focus 2 je najboljše?

"Ford Focus" druge generacije - eden najbolj razširjenih proračunskih avtomobilov v Rusiji. Kljub dejstvu, da druga generacija že dolgo ni bila izvedena, se ti modeli še vedno pogosto pojavljajo na ulicah mest. Avto se je izkazal na dobri strani. To je zanesljivo in ekonomično vozilo za vsak dan. Da bi ohranili delovanje, je treba redno izvajati vzdrževanje. Ena od takih operacij je zamenjava olja Ford Focus 2. Toda zamenjava je samo polovica preteklosti. Da bi motor trajal dlje časa, morate natančno vedeti, katero olje je primerno za to ali to pogonsko enoto. No, poglejmo, kakšno olje je boljše za Ford Focus druge generacije.

Kaj je polivanje iz tovarne?

Na transportnem traku "Focus" je bilo polsintetično olje, ki je ustrezalo odobritvi "Forda" WSS-M2C913-A. Kar se tiče blagovne znamke, je bil proizvod formule F z viskoznostjo 5w30.
To olje je imelo celo vrsto aditivov, ki so potrebni pri navijanju novega agregata. Toda čas ne stoji mirno, in zdaj drugi "Focus" ni sproščen. Torej, katera vrsta olja za Ford Focus 2 (1.8) bo najboljša? Obstaja veliko možnosti.

"Motorcraft Full Synthetics" (ZDA)

To olje se priporoča za polnjenje že valjanega motorja. Primeren je tudi za motorje z različnimi vožnjami. Kot je navedeno v pregledih, se motor zelo dobro počuti na tem olju.


Lastniki dizelskega goriva "Focus" na opombi: "Motocraft Full Synthetics" je primerna samo za bencinske motorje.
Glede viskoznosti je enaka - 5w30. S takšnimi lastnostmi se izdelek ne zmrzne močno in se poleti počuti odlično. To olje je primerno za južno in srednjo regijo. Toda za tiste, ki imajo več kot štiri mesece zime, je priporočljivo, da preklopite na 0w30. To je bolj tekoče olje, s katerim bo hladni zagon manj zapleten.

Castrol

To je že evropska blagovna znamka. Na to olje so vsi francoski avtomobili, in za "Focus" ni kontraindicirana. Po ocenah so izdelki iz "Castrol" visoke kakovosti in pralnih lastnosti. To je še posebej opazno na motorjih s kilometrino 200 tisoč. Izdelek popolnoma izpira umazanijo in nakopičene usedline. Med slabostmi pregledov so višja vrednost. Cena izdelka je 55 tisoč za pet litrov. Ameriški "Motorcrafts" stane 30 odstotkov ceneje. Tudi na "Motorcrafts" storiti manj ponaredkov.
Ampak ponarejenega "Castro" na domačem trgu manjka iz glave - motoristi pravijo. Pri nakupu morate pazljivo pogledati napise in ne kupiti kanistrov z nepravilnimi črkami in krivuljami dimenzijskih črt. Kakšno olje za "Ford Focus" 2. generacije oddanih? Če upoštevate ravnilo "Castrol", potem strokovnjaki priporočajo uporabo "Edge" linijo z viskoznostjo 5w40. To je čista sintetika, vendar obstajajo tudi polsintetika. To je "Castrol Magnatec" 5w30. Kot kaže praksa, ni slabša od prejšnje, kot tudi izpiranje umazanije in ne zgoščevanje pozimi.

Druge možnosti

Ali obstajajo analogi? Njihova masa, ampakvečina uporablja naslednje izdelke:
 • Motyul 913s. To je polsintetični izdelek z viskoznostjo 5w30. Eden najcenejših na seznamu. Strošek pet litrskega kanistra je 25 tisoč rubljev.
 • Shell. Ena od njegovih prednosti je, da je primerna za vsako sezono. Z njim se avtomobil odlično počuti tako pozimi kot poleti.
 • JB Jermain olje LL Speshl. To je sintetično maslo. Za prodajo v štiri-litrskih posodah. Stroški - od 25 do 3 tisoč rubljev. Obstajajo možnosti za bencinske in dizelske motorje.
 • Koliko za polnjenje?

  Poleg izbire blagovne znamke se voznike vpraša tudi o količini maziva. Ker je "Focus" nameščen drugačen motor, bo količina poplavljenega izdelka drugačna. Začnimo z najmanjšimi motorji. To so 16-ventilne enote z vbrizgavanjem bencina 14. \ t Za njih je priporočljivo uporabiti 375 litrov olja. Isti lik in 16-litrski dizelski motorji. Toda bencinski 16-litrski agregati Duratec potrebujejo več nafte. Za zamenjavo potrebujete 41 litrov izdelka. Motor 18 je zasnovan za 425 litrov. Pri dvolitrskih motorjih z bencinskim motorjem je priporočljivo uporabiti 43 litrov olja. Toda v turbinski motor 20 je vredno oddati 55 litrov.

  Kaj storiti, če ni mogoče izmeriti količine?

  Če se olje vlije neposredno iz soda, se lahko norma določi s sondo.
  Strokovnjaki pravijo, da bi morala biti raven povprečja ali višja. Vendar se je treba zavedati, da veliko motornih olj škoduje motorju, pa tudi njegovi odsotnosti. Nekatera pravila je treba spoštovati.

  približnomenjalnik

  Skupaj z motorjem ne pozabite na menjalnike. To ni nič manj pomembna enota po ICE. "Ford Focus" druge generacije je bil opremljen z mehanskimi in avtomatskimi menjalniki. Začnimo s prvim. Na MKPP zamenjavo olja v "Ford Focus 2" je treba izvesti vsakih 75-90 tisoč kilometrov. Voziček je napolnjen z največ 22 litri olja (čeprav je celotna količina, ki jo določi proizvajalec - 28 litrov). V zvezi z viskoznostjo se običajno izbere produkt 75w90. Proizvajalci so lahko različni. Najbolj priljubljena je Mobile Mobile 1. Kljub visoki viskoznosti se je ta proizvod dobro izkazal v severnih regijah. Lastniki v pregledih ne pritožujejo nad delom prenosa - v dodatno ogrevanje, to ne potrebuje. Strošek izdelka je 800 rubljev na liter, kar je zelo sprejemljivo. Tudi vozniki uporabljajo "Castrol". Vendar pa stane več - od 12 tisoč rubljev na liter. Po kakovosti sta obe blagovni znamki identični, zato ni razloga za plačilo za blagovno znamko.
  Kaj še lahko olje izpolnite v škatli "Ford Focus 2"? Za tiste, ki želijo prihraniti več, ne v škodo kakovosti, strokovnjaki svetujejo, da razmislite o "Eneos Gear" 75w90. Vendar pa povratne informacije kažejo, da se izdelek boji zmrzali. Uporabljajte ga samo v zmernih podnebjih, sicer lahko pokvarite škatlo. Prag obratovanja za Eniis Gear je minus 20 stopinj. Za to, kar jim je všeč, je to olje za svojo ceno. En liter stane 375 rubljev.

  Zamenjava olja v avtomatskem menjalniku na Ford Focusu 2

  Avtomatski menjalnik ima popolnoma drugačno načelo, zato je olje tukaj drugačno inin tehnične lastnosti. Namesto tega uporablja tekočino ATP. Lahko se prepozna v značilni rdeči barvi. Kateri izdelek morate izbrati? Strokovnjaki svetujejo uporabo originalnega olja "Merk V". Koliko litrov potrebujem? Vse je odvisno od načina zamenjave:

 • Z delnim načinom zamenjave olja v avtomatskem menjalniku bo "Ford Focus 2" potreboval približno pet litrov tekočine. Običajno to metodo uporabljajo tisti, ki služijo avtomobilu z lastnimi rokami.
 • Če uporabljate strojno opremo (to je popolna zamenjava), morate imeti vsaj deset litrov.
 • Stroški postopka, upoštevajoč dela in materiale, znašajo 12 tisoč rubljev. Strokovnjaki za zamenjavo strojne opreme izvajajo razstavljanje palete, čiščenje filtrov in magneta ter mazanje fitingov. Zadnji pladenj je nameščen na tesnilno maso (stara je prednapet z nožem).
  Po zaključku postopka je mogoče skakati v prostem teku. Toda po dveh ali treh minutah se vse stabilizira - to je normalen pojav. Ker čas zamenjave strojne opreme ne traja več kot pol ure. In z delno zamenjavo se lahko poslabša za približno tri ure. Poleg tega bo samo tisoč kilometrov spet moralo zlomiti paleto in izprazniti olje. Pri zamenjavi strojne opreme bo naslednji servis potreben šele po 60 tisoč kilometrih. Prav ta številka je regulacija zamenjave tekočine ATP v avtomatskem prenosu "Focus". Tako smo ugotovili, kaj naj izberemo za Ford Focus 2 v motorju in menjalniku.

  Sorodne publikacije