Najdaljši avtomobili na svetu: imena, opisi, parametri

Vsak voznik sanja, da bo za volanom ogromnega SUV-a, ki je pritegnil pozornost pešcev in drugih voznikov. Na žalost, ne more vsak voznik uspelo kupiti pravo "pošast" cest, ki preseneča njegovo zmogljivost. Toda edinstvena po svojih dimenzijah, prevozna sredstva še vedno obstajajo nekateri ljubitelji ekstremnih športov. Najdaljši avtomobili na svetu so vredni pozornosti vseh in vseh. So preprosto velike po velikosti in obsegu, njihovo ustvarjanje pa so sestavljali briljantni oblikovalci in inženirji. Pridobitev podobnega izvoda vam je na voljo sanjarji vsakega zbiratelja.

Trije najmanjši med največjimi

Najdaljši avtomobili na svetu lahko pretresajo voznika ali potnika. Tako dolgo so, da se nikoli ne končajo. Toda to ustvarja le tak vtis, v resnici pa njihova velikost ni neskončna, čeprav omamljanje. Torej, med dolgimi avtomobili na Zemlji bi rad omenil tri "majhne" avtomobile. Ne dopuščajo svojih "partnerjev", vendar je njihovo razumevanje dimenzij težko.


Preden ugotovimo, kateri je najdaljši avto na svetu, je treba bralca seznaniti z njegovimi manjšimi "kolegi". Da, Holden GTS-R vozilo doseže 524 metrov. Prostoren in zmogljiv avstralski športni avto, ki je nastal v omejenih količinah. Moč avtomobila presega štiri sto konjskih moči, prostornina agregata pa 57 litrov. Ti podatki dajejo vozniku osupljiv adrenalinski vonj.
Drugo mestolahko postavite Ssang Yong predsednika W (LWB), dolžine 541 metrov. Izdelek je oblikovala korejska avtomobilska industrija. Avto se razlikuje dvoumno, zato v Rusiji ni preveč povpraševanja. Ima večjo medosno razdaljo in se ponaša z odlično vozno zmogljivostjo.


Rolls-Royse Ghost Extended Wheelbase z dolžino 56 metrov je pravi angleški aristokrat, ki zagotovo pozna ceno. Pomen in strogost zasnove zagotavlja povečano osnovo kolesa. Volumen motorja doseže 66 litrov, zmogljivost pa je 560 "konjev". V takem avtomobilu se ne boste mogli voziti natančno in mirno.

Limuzine za vse limuzine

Menijo, da so najdaljši avtomobili na svetu limuzine. Toda če pogledamo velikana, ki ga bomo predstavljali, lahko razumemo, da ne bodo vse limuzine predolge. Torej je & amp; idquo-ameriški Dream- & Rdquo jasno ločen med člani. Če dolžina navadne limuzine doseže največ deset metrov, je podoben pokazatelj te mojstrovine 305 metrov. Za takšen avto v mestu ni nikogar, ker ni prostora za parkiranje.
& Idquo-American Dream- & Rdquo je udeleženec različnih filmov in raznih razstav. Model je opremljen z dvema kabinama na različnih koncih vozila in 26 kolesi. Lahko se premika le naprej in nazaj, saj je preprosto nemogoče uporabiti tega velikana.

Kaj je tam

Dimenzije, ki imajo najdaljši avto na svetu, v kilometrih, so 00305. Avto je pod nadzorom dvehmotorjev in enako število voznikov. Posebnost zasnove omogoča vozniku, da v odsotnosti drugega vozi skozi limuzino iz ene kabine v drugo in premakne avto v nasprotno smer. "American Dream" ima bazen, helikoptersko igrišče, veliko vodno posteljo, satelitsko televizijo, igrišče za sončenje in deset udobnih spalnih prostorov.

Tovornjak brez enakih

Najdaljših avtomobilov na svetu ni mogoče upoštevati brez omembe tovornjaka. Konec koncev, njegova dolžina se ne ujema z nobenim načinom potovanja. Jiangsu, vzhodna kitajska provinca, je zgradila tovornjak dolžine 73 metrov. Opremljen je bil z osemsto kolesi. Nekoč lahko ta čudež premakne okoli 25 tisoč ton tovora. Avtomobil naj bi se uporabljal v Srednjem kraljestvu za pridobivanje rudnin. Šele dokler ni težko odgovoriti na vprašanje, kako bo razporejen traktor. Konec koncev, zaradi dolžine voznikovo kabino lahko "se izgubite" v repu modela.


Šest do devet metrov

Dolžina najdaljšega avtomobila na svetu je 73 metrov. Toda to ni avto, ampak tovorni tovornjak. Dunkel Industries Luxury 4x4 velja za najdaljše med osebnimi avtomobili. Avto "raztegne" za 97 metrov. To je ameriški pickup, ki ga je prevzel Ford. Avto je opremljen s polnim pogonom, zato se lahko vozi po vseh cestah. Višina čednega je več kot 36 metrov.
Ta prevoz je rahlo slabši od Bugattijevega tipa 41 La Royale (dolžina - 67 metrov). Nekoč je bilo prevozno sredstvoprava avtomobilska pošast. Prav ta model je postal prednik vseh najdaljših strojev na Zemlji. Avtomobil je imel volumen 127 litrov, njegova moč pa je znašala tristo konjskih moči.
Commercila Extreme Truck se ne približuje svojemu predhodniku, saj je bila dolga samo 65 metrov. Pick-up je bil proizveden tudi v Ameriki, danes pa je največji pickup na planetu. To je neverjetno priljubljena med ameriškimi kmetovalci.

Avto sredi prejšnjega stoletja

Med tovornjaki je najdaljši avto na svetu v metrih 73 enot, v razredu avtomobilov pa je osvojil skoraj deset metrov Dunkel Industries Luxury 4x4. Med limuzinami je limuzina "American Dream" prvič predstavljena v Guinnessovi knjigi rekordov. Ampak to so vsi zapisi našega časa. Toda sredi prejšnjega stoletja je prvenstvo vodil kolesarski vlak, ki ga je razvil vojaški oddelek Amerike - Le Tourneau TC-497. Velikan je bil izdelan v primeru, da se vlada ZSSR odloči za uporabo atomskih bomb za uničenje ameriškega železniškega omrežja. 400 ton - taka je bila uporabna obremenitev vlaka, dolžina pa je bila 173 metrov.

Sorodne publikacije