Kako uporabljati iMovie? Značilnosti iMovie

Vsakodnevni napredni uporabniki pametnih telefonov in osebnih računalnikov se seznanijo z novo programsko opremo. To je posledica dejstva, da je njihovo število preseglo več sto tisoč. Pojavljajo se v kontekstualnem oglaševanju, izdajajo jih naši pametni telefoni. Nekateri od nas najdejo iz ust naših prijateljev. Veliko aplikacij je na primer zasnovanih za določeno vrsto naprave. Za naprave Apple lahko najdete veliko število aplikacij, vključno z iMovie. Kako uporabljati to programsko opremo in zakaj je potrebna, bomo nadalje razmislili.

Kaj je to?

Torej, če ste lastnik naprave "jabolko", ste slišali, videli in morda celo uživali v tem programu s 100-odstotno verjetnostjo. To je zelo znan video urejevalnik, ki je, kot lahko vidite iz naslova, namenjen napravam Apple.


Razvita programska oprema leta 1999. Potreben je za namestitev filmov, filmov, družinskih videoposnetkov itd.

Spremembe

iMovie uradno deluje že več kot 15 let. Prva različica je bila objavljena že leta 2003. Leto kasneje je družba uvedla posodobljen program, za katerega so bile določene zahteve operacijskega sistema. Zato so se vsako leto začele pojavljati nove različice z različnimi sistemskimi zahtevami. Zadnja znana posodobitev je potekala leta 2012. Potem je postal znan iMovie '11, ki zahteva Mac OS X različica 1074.

Zahteve

Preden se odločite, kako uporabljati iMovie, morate razumeti, kaj morate storiti. Za najnovejše različice potrebujete osebni računalnik podjetja Apple, paket multimedijskih programov iLife, ki vključuje to programsko opremo,kot tudi video gradivo.


Prej je bilo priporočljivo uporabljati samo "MacBooks". Sčasoma je bilo mogoče namestiti program na tablete "jabolko". Zdaj na uradni strani lahko najdete informacije, da iPhone na iMovie prav tako deluje pravilno, čeprav ni povsem udoben zaradi majhnosti zaslona.

Metapodatki

Tisti, ki uporabljajo storitve iLife, bodo lahko intuitivno razumeli vmesnik programa. Ni težav tukaj, še posebej za uporabnike "apple" naprav. Če želite začeti, morate raziskati vse elemente, ki jih ima program. Na levi strani je plošča metapodatkov. Ima povezave do videoposnetkov, fotografij in projektov. S to ploščo lahko naletite na knjižnico iPhoto. Tesno je povezan z iMovie. Če izberete prvo postavko, bo vaš delovni prostor prikazal vaše fotografije. Obstaja zavihek z dogodki, ki bodo prikazali vse uvožene datoteke. Projekti prikazujejo vse vaše delo s programom. Če greste v knjižnico medijev, se prikažejo dogodki aplikacije. V iMovie na računalniku se informacije pojavljajo postopoma. Na primer, ko začnete delati na projektu, se na plošči metapodatkov pojavijo dodatne vrstice. Tu je medijska knjižnica. Za projekt je mogoče uporabiti številne možnosti.
Tu dodajate prehode, naslove, zvočne učinke. Film lahko dodate na zemljevid in ozadje, glasbo iz iTunes in GarageBand.

Brskalnik

Na dnu delovnega prostora je še ena plošča. Podobno je kot v programski opremi iPhoto. Ko kliknete datoteko v knjižnici, jena tem področju. Če želite najti pravi dokument, preprosto vnesite ime iskanja ali uporabite puščične tipke na vrhu, da določite kategorijo.
Ko v podoknu brskalnika izberete sličico, se prikažejo informacije o njej. Če imate album ali projekt, ga boste morali ponovno klikniti, da se vam bodo vse komponente prikazale v celoti. Iskanje potrebnih materialov poteka po drugem načelu. Izberete lahko kategorijo, na primer »kraji«, in vnesite ime v iskalno polje.

Projekt

Kot kaže praksa, je le pol ure, da ugotovimo, kako uporabljati iMovie. Celoten delovni prostor je razdeljen na ploščo. Ko delate s projektom, so vse informacije prikazane v projektni plošči. Preden ima uporabnik okvir okvirjev, ki bo moral delovati. Če želite izbrati določen del, je dovolj, da izberete blok, ki temelji na časovnem intervalu. Če želite dodati dodatni element, kliknite »+«. Primer je orodje, ki prilagaja obseg. Včasih je projekt lahko velik, zato vse vsebine ni na traku. Za premikanje se uporablja "zoom". Poleg te možnosti je meni, ki prilagaja velikost videoposnetka. Hkrati lahko izklopite »kardiogram« zvočnih posnetkov.
Če želite dodati dodaten zvok, se vrnite na ploščo metapodatkov. V prazno območje lahko dodate še en zvok.

Pogled

Večji del območja je zaseden z vidnim poljem. Tukaj lahko preberemo informacije o predstavnostni datoteki. Na primer, izberete fotografijo iz knjižnice. V temregija bo lahko zbrala vse informacije: koliko pred nami slike, video posnetke, ljudi in kraje. Če delate z videoposnetkom, kliknite želeni okvir, prikazal se bo v tem oknu in predvajal vašo vsebino. Z lebdenjem nad njo boste dobili več informacij o tem.

Orodja

Na tej plošči se vedno sprašujete, kako uporabljati iMovie. Zapomni si Photoshop. Ta program ima veliko število pomožnih orodij, ki se včasih izgubijo in naredijo nekaj napak. Še posebej, ko prvič delate s programom. V primeru iMovie je taka zgodba redka. Prvič, ker ni toliko orodij, kot se zdi. Drugič, njihov opis je jasen in uporaba je intuitivna. Na primer, preprosto je uganiti, da je »uvoz« možnost, ki bo prenesla datoteke, ki jih potrebujete, v delovni projekt. Dodatne možnosti so preprosto prilagoditi in prilagoditi. Če želite narediti obratno operacijo, pritisnite gumb "izvoz". Dokončane projekte lahko prenesete v različne socialne mreže, storitve in druge programe.
Za začetek programa lahko kliknete »Ustvari«. Ta možnost, tako kot v vsakem drugem programu, se začne z vsem, kar je "čisto list". V nastavitvah je enostavno prilagoditi sliko projekta. Tudi če imamo posnetek, lahko uredimo njegovo barvo, ravnotežje, stabilizacijo, glasnost itd. Vprašanje se zdi težko nekomu, ker preprosto ni gumbov »shrani«. Vse se ponovi z možnostjo»Izvozi« Za priklic menija lahko uporabite kombinacijo "Cmd + E". V novem oknu nastavimo parametre za izvoz. Če ne razumete ničesar, lahko pustite tiste, ki so privzeto. Ponavadi so univerzalne in primerne za preproste projekte. Če potrebujete nekaj posebnega, bodite pozorni na kompresijo filma. Nastavite lahko velikost in ločljivost. Tu boste našli naprave, na katerih se bo format pravilno predvajal.

Alternativa

Mnogi uporabniki drugih operacijskih sistemov iščejo načine za uporabo iMovie za Windows. Nekdo poskuša zlomiti sistem, poiskati nekaj piratskih različic. Če govorite o varnosti, je bolje poiskati alternativo programu. Na primer, obstaja videoposnetek Movavi. To je podobno programsko opremo, ki opravlja isto funkcijo. Pomaga pri namestitvi videa. Kljub razliki v vmesniku, je dober analog iMovie za Windows. Aplikacija ima ducat umetniških učinkov, različnih prehodov. Za ljubitelje odličnih predstavitev je na voljo način diaprojekcije. V posnetek lahko uporabite animirane napise. In ko shranite projekt, aplikacija ponuja veliko število formatov.

Sklepi

iMovie je odličen urejevalnik videov za lastnike naprav Apple. Zaradi dejstva, da se lahko namesti na pametni telefon in tablični računalnik, je postalo enostavno ustvariti kratke videoposnetke za socialna omrežja, takoj za potovanja ali nekatere pomembne dogodke. Intuitivno upravljanje programa. Obstaja velik nabor orodij, ki naredijo videoposnetke posebne. Tudi če morate samo zbrati nekaj videov skupaj inDodajte jim glasbo, program se bo spoprijel s to nalogo v nekaj minutah.

Sorodne publikacije