Brezžični modemi: modeli, funkcije, povezava in namestitev

Brezžični modem (usmerjevalnik) je oddajnik, ki se uporablja za delo z mobilnimi operaterji. Oglejmo si njegove nastavitve, opišite značilnosti modela in izvedite več o koristih.

Opis

Običajno je za delo s temi napravami potrebna sim kartica. Brezžični modem je lahko sestavni del odpreme in varnostne opreme. Pogosto se uporablja namesto navadnih telefonskih modemov. To so bankomati, prodajni avtomati in tako naprej. Včasih jih je mogoče najti v kompleksih programske in strojne opreme. Prav tako je treba opozoriti, da pri svojem delu ti modemi uporabljajo dodatne nadzorne naprave. Nekatere dražje naprave delujejo kot telefonski prehod. Omogočajo prenos video, glasovnih in besedilnih podatkov. Običajno se uporabljajo v odsotnosti tradicionalne mobilne antene ali če je veliko cenejša za uporabo kot prehod.Tehnični podatki

Da bi razumeli, kaj ta naprava lahko, je treba razpravljati o njenih tehničnih značilnostih. Na primer, vzemite priljubljen model ZTE MF631. Ta modem lahko prenaša podatke te vrste: 3G, Edge, GPRS, GSM. Hitrost sprejemanja podatkov v 3G doseže oznako 72 Mb /sec, pri pošiljanju informacij - do 5 Mb /sec. Hitrost sprejemanja informacij v drugih omrežjih je do 236 kilobitov na sekundo. Velikostta naprava je majhna. Prav tako je rotator. Obstaja reža za pomnilniško kartico. Mikro SD je sprejet, z največjo kapaciteto pomnilnika 16 GB. Lahko deluje z operacijskimi sistemi Windows. Gre za XP, Vista, 7 8. Lahko deluje tudi v operacijskem sistemu Mac.Koristi

Brezžični USB-modem vam omogoča dostop do interneta na kateri koli točki dostopa. To so vsa mesta, kjer je mobilna povezava. Zato morate za dostop do interneta povezati prenosni računalnik ali računalnik z internetom. Zato potrebujete elektriko. Hkrati pa lahko v vseh, celo nedostopnih mestih pošiljate sporočila, sprejemate podatke in pregledujete večpredstavnost. Tarife, praviloma ponudniki zagotavljajo v ogromnem znesku. Namestitev takšnega modema je preprosta. Plačilo cene je podobno ceni mobilne komunikacije. Lahko pošljete tudi SMS. Upravljanje je čim bolj priročno.

Predstavniki

V Rusiji so najbolj priljubljena podjetja, ki proizvajajo brezžične modele, Huawei in ZTE. Če gre za uporabo storitev operaterja Beeline, potem praviloma nudi naslednje možnosti:
 • Huawei. To so modeli E150 /1550/1800/3131.
 • Če govorimo o modelih ZTE, se najpogosteje uporabljajo MF100 /170/180/190/192/626/361.
 • V zgoraj navedenih modemih ni posebne razlike. V bistvu se razlikujejo le po zunanjih parametrih. Tehnične razlike so seveda nenavadne, vendar praviloma vsebujejo podporo za pomnilniške kartice različnih količin, kakor tudi pri delu ztehnologije prenosa informacij.

  Povezava

  Da bi imeli majhno idejo, kako povezati brezžični modem z internetom, je treba razmisliti o postopku na primeru enega od njih. Jezik gre posebej za delo z usmerjevalnikom Huawei EC 5321U1. Če želite usmerjevalnik povezati z računalnikom, morate uporabiti kabel USB. V članku je opisano, kako delati z brezžičnimi modeli, zato razmislimo o postopku povezovanja prek posebnega modula. Ko deluje z njim, ima usmerjevalnik vlogo dostopne točke. Preden začnete uporabljati, morate iti na spletno mesto operaterja, kjer po prečkanju čarovnika za konfiguracijo izberete tarifo. Ko se manipulacija konča, mora biti naprava vklopljena in izklopljena. Po tem bo dostop do interneta odprt. Hkrati pa ne bodo potrebne nobene dodatne prilagoditve, spremembe možnosti ali sklepanje pogodb. Delo s 4G modemom je popolnoma zmanjšano, saj je povezovalni in aktivacijski postopek usmerjevalnika poenostavljen. Na splošno, če morate še določiti nekaj parametrov, morate uporabiti lastnosti vmesnikov. Dostop je na voljo na standardnem naslovu, ki ga najdete na spletni strani proizvajalca. Če priključite napravo USB, se bo ta vir samodejno odprl. Na tej napravi je veliko nastavitev, čeprav navadni uporabniki, ki uporabljajo usmerjevalnik v svojem domačem okolju, verjetno ne bodo šli v te možnosti. Na glavni strani lahko vidite način delovanja naprave, število vseh napravpriključena na brezžično dostopno točko, sprejete informacije in stanje naprave. Poleg tega zgoraj, v desnem kotu, lahko vidite signal mobilnega omrežja, kot tudi prisotnost povezave. Poleg tega je indikator baterije. Če uporabnik ne razume ravni napolnjenosti barve plošče naprave, potem lahko obiščete to spletno mesto in si ogledate. Na strani s statistiko je enako videti kot v "Osnovnih informacijah". Vendar je tu podrobneje. Oddelek SMS obravnava delo s sporočili SMS. Če želite spremeniti različico programske opreme 4G modema, morate iti na stran za posodobitev. Odsek "Nastavitve" odpre dostop za upravljanje vseh parametrov usmerjevalnika. Če s to napravo ni izkušenj, lahko uporabite čarovnika za namestitev. Zahvaljujoč mu je enostavno nastaviti osnovne parametre za minimalno obdobje. Če kupite napravo neposredno od proizvajalca (ta model pogosto uporablja ponudnik Intertelecom), potem so vse nastavitve že opravljene. V skladu s tem je povezava usmerjevalnika čim manjša.

  Povzetek

  Tako lahko skoraj vse brezžične modeme uporabite takoj po priključitvi na računalnik. Funkcija "Klicna povezava" odpre možnosti, ki urejajo povezavo z omrežjem. V razdelku VLAN lahko prilagodite vse zahtevane parametre. Potrošniki se ne pritožujejo zaradi te vrste naprav. Uporabite jih čim bolj udobno in preprosto. Če kupiteusmerjevalnik do ponudnika, potem z nastavitvami ne bo nobenih težav. Zato morate posebno pozornost nameniti takim modemom.

  Sorodne publikacije