MySQL je orodje za shranjevanje podatkov za kateri koli spletni vir. Kaj predstavlja?

Nekateri ustvarjalci spletnih mest, ki delajo ročno brez uporabe konstruktorjev, morajo rešiti problem shranjevanja podatkov. Shraniti morate veliko informacij, kot so uporabniški računi in podatki. Kaj bo pomagalo pri doseganju tega? MySQL je orodje, ki pomaga pri shranjevanju podatkov na katerem koli mestu ali programu, ki ima dostop do interneta. Zato je potrebno razumeti mehanizem delovanja, shemo uporabe in značilnosti MySQL baz podatkov.

Strukturiran jezik poizvedbe (SQL)

Za začetek morate vedeti, kateri mehanizem ukrepanja ima poizvedbe. Trenutno je na voljo veliko načinov za organiziranje zahteve za podatke spletnega mesta ali programa. Eden od načinov za ustvarjanje poizvedb baze podatkov je strukturiran jezik poizvedb, ki ima angleško kratico za SQL. Pomagala bo sestaviti majhne poizvedbe v bazo podatkov, da izberete želeno spletno stran ali informacije o aplikaciji.

Samo SQL deluje z uporabo dvodimenzionalnih tabel, ki morajo izpolnjevati določene zahteve. Pri prevajanju poizvedbe v bazo podatkov so prikazane želene informacije in kje se nahajajo. Poleg teh dveh zahtev lahko uporabite tudi številne druge, ki temeljijo na kakršnih koli pogojih. MySQL je odlično orodje za pridobivanje majhne količine podatkov iz baze podatkov, vendar za nekaj večjega morda ne ustreza.

Zakaj potrebujem bazo podatkov MySQL?

Kaj predstavlja MySQL in v katerih primerih se uporablja? To jedopolnitev in razširitev običajnega jezika strukturirane poizvedbe (SQL), ki se uporablja izključno na področju razvoja spletnih strani, saj je redna različica pod imenom SQL primerna samo za opravljanje računalniškega dela.

MySQL in SQL - glavne razlike

Ključna razlika, ki jo MySQL uporablja od SQL, je področje uporabe, vendar obstajajo nekatere postopkovne razlike med njimi. Preden lahko začnete delati z bazo podatkov MySQL, morate pridobiti dovoljenje ali dostop do njegove uporabe. Poleg tega je neodvisno delo te razširitve popolnoma nemogoče.

Za delovanje baze podatkov morate uporabiti drug programski jezik, ki ga pogosto uporablja PHP ali konstruktorji, ki ustvarjajo povezave, ki se imenujejo MySQL strežnik. Zato morate pred namestitvijo MySQL na spletno stran določiti izbiro dodatnega programskega jezika.

Kakšne poizvedbe pride v bazo podatkov?

Preden preidete na postopek namestitve MySQL in morebitne napake v procesu, morate pogledati nekatere komponente te razširitve, kot so tabele, zapisi, baze podatkov in poizvedbe. Slednje je kratko sporočilo MySQL, ki vsebuje informacije o tem, kje je želena vrednost in katere ključne besede vsebuje. Ne bi smelo biti težav z iskalnim mestom, toda kaj storite s ključnimi besedami? Za razlikovanje med podatki se uporablja načelo edinstvenih informacij. Kot ključno besedo se lahko uporabi niz številk ali znakov, vendar kot najbolj popolni ključni kadrištevilke.

Kaj je zbirka podatkov?

Kje so informacije o vprašanjih? V podatkovni bazi MySQL, ki je sestavljena izključno iz dvodimenzionalnih tabel, v kateri se nahajajo vse informacije spletnega vira. MySQL je niz pogojno neomejenih tabel, vendar je treba spomniti, da velikost baze podatkov neposredno vpliva na hitrost iskanja zahtevanih informacij v njej in na hitrost spletnega mesta kot celote.
Preden začnete z delom z bazo podatkov, morate imeti nekaj programske opreme, ki vam omogoča zagon MySQL strežnika. Predvsem pa bo to odvisno od začetnih zmožnosti - če uporabljate plačano gostovanje, bodo vsa orodja na voljo, drugače, ko je najemni strežnik preprosto, vaša MySQL verjetno ne bo delovala normalno. To je posledica dejstva, da čisti strežnik nima potrebne programske opreme, pomaga pri razlagi podatkov v bazi podatkov.

O tabelah in zapisih

Tabele vsebujejo vse informacije iz baze podatkov spletnega mesta ali programa. Pred ustvarjanjem je treba natančno določiti, kateremu DB pripada. Tabela vsebuje dva stolpca, od katerih eden vsebuje vrsto podatkov, druga pa njihovo vrednost. Vsak stolpec lahko vsebuje informacije istega tipa, ki je približno 30. Vsaka vrstica ali zapis mora imeti edinstven in drugačen identifikator, ki pomaga iskati. Dolžina ni omejena, vendar se pogosto uporablja "normalna" oblika, ki pomaga pri ročnem ogledu večudobno Na splošno je MySQL orodje za vsak spletni vir, ki lahko shrani skoraj vse potrebne informacije na spletnem mestu, kot so prijave in gesla skrbnikov in navadnih uporabnikov.

Sorodne publikacije