Kako uporabljati Nexus Mod Manager. Značilnosti in značilnosti programa

Eden od razlogov ni zmanjševanje priljubljenosti Skyrim je popolna podpora za spremembe po meri. Doslej je bilo izdanih več deset tisoč neuradnih dodatkov iz najrazličnejše narave: od preprostih vmesnikov do globalnih zgodb. Druga izjema za projekt Bethesda studio - post-apokaliptična igra Fallout 4 je dobila, za radost modemov, podporo za spremembe skoraj takoj po izdaji. Oba SkyRim in Fallout imata lastno integrirano okolje za zagon, ki je hkrati zaganjalnik, konfigurator in upravljalnik aplikacij, vendar večina uporablja druge vtičnike za igralce, raje nadzorne programe, ki ponujajo širšo funkcionalnost kot standardni zaganjalnik. Ena izmed njih je skupnost Nexus Mod Manager Nexusmods, ki jo je razvila skupnost.


Kaj potrebujete za program

Kako uporabljati Nexus Mod Manager za Skyrim (ali katerokoli podprto igro), je vredno poznati vse modifikatorje iger tretjih oseb, ker je NNM aplikacija, ki vam omogoča nadzor namestitve brez dodatnega napora uporabnika. , vrstni red lokacij in odstranitev prilagojenih sprememb po meri ter tudi alternativni način za zagon iger.

Priložnosti

Da bi razumeli, kako uporabljati Nexus Mod Manager, morate upoštevati ključne značilnosti programa, ki vključujejo:
 • ročno ali samodejno namestitev aplikacij, uporabnik pa je vnaprej na voljo kot namestitev.preneseno iz omrežja modifikacij in neposreden prenos dodatkov s spletnega mesta nexusmods.com
 • Nadzor prihaja posodobitev samega programa, kot tudi nameščene spremembe.
 • Spreminjanje vrstnega reda nalaganja dodatkov. Funkcija je zelo uporabna, ker številne spremembe zahtevajo tako imenovane glavne datoteke, ki vsebujejo vire iger, uporabljene v dodatku (modeli, teksture, zvoki itd.). Vsaka sprememba, ustvarjena z uporabo uradnih orodij, vsebuje povezave do arhivov iger, ki so prednostno za prenos. Če se zahtevani arhiv nahaja pod nameščeno spremembo, manjka na seznamu nameščenih ali neaktivnih, bo program izdal opozorilo s kratkim navodilom.
 • Možnost nebolečega odstranjevanja iger brez potrebe po iskanju mape datotek za igro moda in brez tveganja, da bi nehote izbrisali potrebne datoteke. To se doseže z ločenim prostorom za shranjevanje nameščenih vtičnikov, ki niso povezani z imenikom igre.
 • Podpora profilom, ki vam omogoča, da ustvarite več konfiguracij iger naenkrat. Ta možnost bo uporabna tako za moderatorje kot za igralce, na primer za prepoznavanje napak in konfliktov.
 • Funkcija predvajanja z enim dotikom.
 • Na žalost je ruska lokalizacija odsotna, vendar je vmesnik preprost in razumljiv, zato je enostavno ugotoviti, kako uporabljati upravljalnik Nexus Mod.


  Namestitev

  Program je popolnoma brezplačen, zato ga lahko prenesete iz katerega koli vira. Za zagon namestitvene datoteke morate: 1.Zaženite namestitev in izberite imenik, kamor bo program nameščen. 2. Počakajte, da se namestitev konča, zaženite program. 3. Ko prvič zaženete, bo NNM pregledal sistem za podprte nameščene igre. Postopek lahko prekličete s klikom na križec, da zaustavite iskanje.
  4. Če Nexus Mod Manager iz nekega razloga ne namesti Skyrim-a ali druge igre, lahko pot nastavite ročno. 5. Zdaj, vsakič, ko se program zažene, bo prikazal zahtevo za spremembo ene od nameščenih iger. Če je ena igra, lahko ta meni onemogočite.

  Uporaba programa. Spletni način

  NNM zagotavlja način spletnega in offline načina. V tem primeru boste potrebovali delovni račun na portalu nexusmods.com. V posebnem oknu morate vnesti poverilnice, ki jih bo uporabil upravitelj Nexus Mod. Ko bo strežnik obdelal zahtevo za avtorizacijo, se bo program lahko povezal z Nexusom za prenos in posodabljanje sprememb. Poleg tega bo za ročno nalaganje vaših najljubših modovov potrebna avtorizacija.
  Če račun manjka, ga je treba ustvariti. Postopek registracije je dokaj preprost, vendar zahteva prisotnost nabiralnika v coni .com, ki se nahaja na tujih strežnikih, saj pri ruskih poštnih storitvah stabilno delo računa ni zagotovljeno.

  Offline način

  Nexus Mod Manager lahko uporabljate z internetno povezavo ali brez nje. V tem primeru je potrebna tudi registracija na spletnem mestunadaljnjih vpisov poverilnic. V tem primeru mora biti zahtevana sprememba že prenesena iz določenega vira, potem pa jo lahko začnete namestiti. Najpogostejši način je ročno dodajanje dodatka preko kontrolnikov programa: v zavihku Modovi kliknite ikono Dodaj mod iz datoteke in izberite želeno. Aplikacija se bo pojavila na seznamu v glavnem oknu. Dvokliknite za aktiviranje moda, potem pa bo registriran v igri. Možno je tudi povleciti in spustiti arhiv z dodatkom v oknu programa.
  Prekinitev povezave se izvede z istim dvakratnim klikom, brisanje pa s seznama lahko pritisnete tipko Del.

  Drug način

  Druga metoda je primerna za tiste, ki se uporabljajo za ročno nameščanje aplikacij z razpakiranjem arhivov neposredno v mapo Data. Značilnost postopka je, da NMM v tem primeru ne bo mogel aktivirati moda (to morate storiti na zavihku Plugins), prav tako ga pravilno izbrisati, vse datoteke je treba odstraniti iz samih iger. Za isto Fallout 4 za uporabo Nexus Mod Manager v tem načinu ni zelo priročno, kot če bi lahko razvrščali dodatke.
  Tretji način je zasnovan za posebne arhive z nnm-inštalaterji, ki vam omogočajo, da prilagodite njegove parametre med postopkom namestitve (odvisno od razvijalcev modifikacije). Namestitev se zažene na enak način kot prva metoda. S preučevanjem tega priročnika lahko varno začnete uporabljati Nexus Mod Manager tako za "Nominacijo" kot za katerokoli podprto igro.

  Sorodne publikacije