Os deblo: pogledi, montaža

Vsak avto je opremljen z amortizerji za udobno vožnjo. Ampak, poleg obesek, so nameščeni stojala in na prtljažniku za njegovo dviganje, spuščanje in držanje. Jasno je, da je njihova zasnova bistveno drugačna od amortizerja, ki je nameščen v šasiji avtomobila, in tudi funkcije. Na velikih terenskih vozilih so pogosto zadnja vrata, prav tako pa imajo tudi nosilce podatkov. Oglejmo podrobno, kako so izbrani amortizerji debla, ki so in v katerih je bolje izbrati.

Splošne informacije in pojmi

Razumeti je treba, da sta blažilnik sunkov, ki pretrese cestišče in ga postavi na pokrov motorja, dve različni stvari. Slednji je precej krhek in, če lahko tako rečemo, nežen mehanizem, katerega delo je treba občasno preverjati. Seveda ni nič kritičnega pri odpovedi amortizerjev pokrova prtljažnika, lahko pa pride do glave ali prstov, kar tudi ni zelo lepo.

Amortizerji so po vrsti dušenja razdeljeni na dva tipa:
 • Hidravlika - zelo močno upočasnjena zaradi povečanega tlaka tekočine. Te naprave so nameščene z zalogo.
 • Dinamično - Počasi zmanjšajte, nastavite enako udobno kot voznik.
 • Pravzaprav, če govorimo o ustreznejši varianti, potem je to dinamična dušilka. Res je, da so stroški malo bolj hidravlični, vendar je popolnoma upravičena z njihovo zanesljivostjo.

  Nekoliko pomembno

  Ni odveč opomniti, da obstaja izbira med delovno snovjo. Načeloma, tukaj ni nobene razlike od vzmetenja stojalo za šasijo avtomobila, obstajajo tri vrste:
 • Plin - zelo zanesljiv in trajen. Ne boji se ostrih temperaturnih nihanj.
 • Plinsko olje - manj zanesljivo, vendar bolj ekonomično. Takšni blažilniki hitro odpovejo z rednimi temperaturnimi nihanji.
 • Olje - najpogostejša in najrazličnejša možnost. Glede na njegove operativne značilnosti je nekaj povprečnega med amortizerjem plina in plinskega olja. Pričakovano trajanje življenja ob pravilni oskrbi - 5-6 let.
 • Iz navedenega lahko sklepamo, da bi bila optimalna možnost dinamični amortizer plina za pokrov motorja ali pokrova prtljažnika. Deloval bo gladko in dolgo časa. Ne izključujte hidravličnih regalov. Res je, da reči o trajanju njihove službe je precej težko. Lahko teče v letu uporabe, vendar lahko deluje do 10 let.

  Kako narediti pravo izbiro

  Preden kupite pokrov prtljažnika amortizerja, se morate ukvarjati s ponudbo, ki je predstavljena na trgu, in s čim vam ustreza. Prva pomembna točka je pogostost delovanja. Veliko je odvisno od tega parametra. Navsezadnje, bolj pogosto se uporablja pokrov prtljažnika ali pokrov motorja, večji je amortizer. V skladu s tem, večja je teža pokrova ali prtljažnika, večja mora biti potisna sila.
  Navodila za normalno uporaboDoloča tip blažilnika in njegove značilnosti. Vsaj mora biti oznaka, iz katere lahko razumemo, kaj je vredno in s kakšnimi parametri. Toda tukaj je ena odtenka. Na primer, veliko avtomobilov iz Japonske, ZDA in drugih držav ne dopušča naših ostrih podnebnih razmer. Zato številna vozlišča niso namenjena za temperaturne skoke. Ampak blažilnik trunk VAZ-2110 popolnoma tolerira mraz, tako da včasih je smiselno, da dajo na tujih avtomobilov.

  Pravilna izbira je ključ do uspeha

  Če je voznik potreboval gredi za Ford Focus, potem gre v trgovino in kupi, kar mu je prodajalec ponudil. Seveda pa je težko dokazati slabo kakovost izdelka ali njegovo poroko. Z nakupi morate računati sami. Kakovost teh izdelkov ni znana. Najboljša možnost v tem primeru je uporaba elektronskih imenikov. Poleg tega takšen nakup v 80% primerov stane naročilo ceneje, ker boste imeli le veliko izbiro nadomestkov. Vsem je všeč možnost "prebiti" v tematskih forumih. Možno je, da alternativa, ki je cenejša za 2-3 krat, ne bo slabša od izvirne. Pnevmatska hidravlična stop, če je dovolj visoka, jo je težko onemogočiti, vendar sčasoma izgubi svoje značilnosti, kar je neizogibno.

  Neodvisna zamenjava amortizerjev debla

  Tu ni nič zapletenega. Postopek zamenjave je praktično enak za vsak model avtomobila s pnevmatskim hidravličnim stikalom. Le nekatere podrobnosti se lahko razlikujejo.Iz orodij boste potrebovali:
 • izvijač;
 • zavarovalne postaje (neobvezno);
 • klešče.
 • Najprej je priporočljivo, da uporabite zapornice in varno pritrdite pokrov prtljažnika. Namestiti ga je treba tako, da je mirujoč, tudi brez blažilnikov, zaželeno je, da je prtljažnik v skrajnem položaju, tj. Popolnoma odprt. Nato nadaljujte neposredno z dviganjem blažilnika udarcev. "Skoda Rapid" bo uporabljen kot "pacient". Za začetek pritrdimo s tečaji spone. Spona mora skozi dno krekerja. To je najbolj zanesljiva možnost montaže.

  Nadaljevanje zamenjave

  Upoštevajte, da je treba stari pnevmatski hidravlični zamašek odstraniti čim bolj previdno, da ne poškodujete držala. V ta namen vstavimo ploski izvijač med torzijsko in kovinsko kroglo, ki ga uporabljamo kot vzvod. Posnetek se najprej odstrani iz krekerja, nato pa iz krogle. Prav tako poteka postopek z drugim omarico.

  Pomemben del - veliko voznikov se spremeni na eni stojnici. To je napačno, ker je za normalno delovanje potrebno opraviti zamenjavo parov. Če ostane en amortizer star, bo večina bremena imela nov poudarek, zato bo hitro propadel. To velja tako za pokrov pokrova motorja kot za veliko vozlov v vozilu. Zdaj pa si poglejmo kratek postopek namestitve novih regalov.

  Nastavitev v 15 minutah

  Priporočljivo je uporabiti silikonsko mazivo.Potreben je za lažji dostop do novega blažilnika. Notranji sladkor se obdeluje z mastjo, vpenjalna naprava je nastavljena v polodprtem položaju. Nato se na kroglo potegne kreker, ki se zapre. Če je pritrdilni element nekoliko drugačen, je na primer krogla pritrjena neposredno na karoserijo vozila, v tem primeru pa potrebujete šestnajstiški ključ. Z njim se izklopi stara peta in nova odprta povezava.
  Še vedno se lahko soočite s trdim ustavljanjem. To je precej redko, vendar se včasih zgodi. V tem primeru je potrebno odviti pritrdilni vijak in odstraniti zatič ali vzmetno podložko. Pazite, da ne odstranite zatiča s čepa. Mora obstajati podložka. Treba ga je potegniti v določeni smeri, potem pa bo mogoče namestiti novo postajo. Približno v tem zaporedju lahko zamenjamo absorber debla na "Kalini" in nekaterih drugih domačih avtomobilih.

  Povzamemo

  Tukaj smo ugotovili, kateri amortizerji debla so, kako jih odstraniti in namestiti. Fleksibilen, načeloma nič. Ampak morate upoštevati nekatere nianse. Na primer, poskusite, da ne poškodujete vpenjal in ne izgubite ničesar. Poleg tega je treba skrbno uporabiti nove zaustavitve. Najbolj optimalna možnost je, da odprete prtljažnik, da vidite, kakšni so amortizerji v tem trenutku. Uporabite za iskanje v elektronskem katalogu in naročite ustrezno možnost ali nadomestek kakovosti.Če so stare zaustavitve bata navzdol, je priporočljivo namestiti nove v enakem položaju. Ta postavitev jim bo omogočila čim bolj učinkovito delo. Poskusite tudi, da pokrova prtljažnika ali pokrova motorja ne odprete ostro. To lahko ubije amortizerje v nekaj letih. Prav tako je bolje, da se okrog poceni prtljažnikov, saj je malo verjetno, da bi se izkazalo, da je dobro.

  Sorodne publikacije